Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (613)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si zahral svoj štandard a je späť v akčnej úlohe. Je to len dobre a hoci pôsobí niekedy už unavene, z Bryna Millsa a jeho vlastností ťaží veľa. Naštvaný výraz je stále predajný element série a v spojení s dobrými akčnými scénami si ho dokážete užiť. Hoci akčné scény striedajú dvojicu naháňačiek, pästných súbojov či povinné prestrelky - obávam sa, že mnohí diváci budú zase vyplakávať na použitý štýl šialenej kamery i sekundového strihu, ktorý im sčasti znemožní sledovať čo sa deje. Ruku na srdce, každú naháňačku Neeson musí prežiť a zbesilé skákanie záberov umocní ešte nový element a to jest priblíženie kamery na maximum. Áno, je to neprehľadné, no súčasne iné a osobne som s tým štýlom problém nemal. Striedanie dejových a akčných scén funguje, ale po hodine sa predsa ukáže Los Angeles fádnejšie ako exotický Istanbul či Paríž v jednotke. V tomto smere dôjde tretiemu Takenu dych rýchlejšie a navyše je najdlhším dielom v sérii (109 minút). Napriek tomu si myslím, že je na kvalitatívne vyššej úrovni ako dvojka. Zápletka je lepšie budovaná, akcia má grády, vyústenie je akceptovateľné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě by zajímalo, co Megaton slibuje Bessonovi za to, že může točit filmy podle jeho scénáře a za jeho prachy. Já bych Megatonovi dal tak maximálně samurajský meč, aby přede mnou spáchal seppuku, naplátkoval si protestně žaludek a já se na to mohl s radostí koukat. Jestli je totiž někdo režisérskej fušér, tak je to Megaton. A vtipný je, že to není ani jeho jméno, ale přezdívka. Asi aby vyniklo to, jaký akční mega sračky on točí. Taken 3 tedy v žádném případě nezklamal. Je stejně debilní jako druhej díl. Akce je zbrklá, šílená. Kvůli střihu nevidíte vůbec nic. Zajímalo by mě, jak by si Megaton poradil třeba se Seagalem, kterej má dvorní režiséry taky na hovno, ale aspoň s ním jednu akční scénu za film sestříhají tak, aby nebylo vidět ani deko tuku. Tady se režíruje a stříhá tak, že není vidět vůbec nic. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, som fandom Neesona, ktorý je v danom veku v prekvapujúcej forme. Jeho filmová dcéra už evidentne nepatrí do školy, no čo sa dá robiť. Podľa mňa to malo dynamiku, ako sa patrí, neviem čo viac od toho kto očakával. Jasné, jednotka je Top, ale nikto snáď nečakal až takú vysokú úroveň. Whitaker takisto veľmi vhodne obsadený. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2008 frantíci natočili nejlepší "městský - urban -akční nářez" roku a jeden z nejlepších akčních filmů té doby. Já sice hodnotil "pouze" za 4****/5, protože jsem u akčních filmů extrémně náročný a protože to u mne prohrál s epicky-monstrózním mlýnkem na lidký maso - Rambem IV... :))) Návrat po 4 letech byl špatný, byl bohužel trapný až komický ... no nepovedlo se. Uvedení trojky ve mě vytvořilo jistý údiv, ale relativně jsem tomu filmu věřil. A ono ano, skutečně se povedlo. Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!!) je jednička mnohem zábavnéjší. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci, jako spíš o kriminálku. Opravdu skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi aby zjisťil, "vo co kurva gou?!". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák příjde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajne a HLAVNĚ !!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS Naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů a filmů obecně, (a jeden z nejepších herců) mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!!!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku , to mi tvůrci splnili sen !!! :)) Dokonce u mne i ve srovnání se silnou konkurencí - John Wick, vítězí o zrnko střelnýho prachu tenhle flick ...) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Fakt se bavím nad partičkou erudovaných kritiků tady (nazdar šotku) kteří asi podle toho co píšou viděli poprvé v životě něco, jako je klasický blbý akční film. No a proč se na to někdo sere když se mu nelíbila dvojka a ví kdo je režisér už fakt nechápu. Takže takhle nebudu tu skákat tři metry vysoko a řvát, že je to megapecka 4* bych tomu asi nedal, ale 3* úplně z přehledem. Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to úplně jak kopie dvojky. v podstatě to samý v bledě modrým, akorát z lehce obměněným scénářem z takovou rádoby pointou kterou jsem pravda vytušil někdy v půlce, ale koho to sere. Akce je pravda zběsilá typickej Megavocas, ale zase platí, že koho nerozhodila dvojka, toho nerozhodí ani tohle. No a, protože už mám něco nakoukáno, tak mě nerozhodí ani taková píčovinka jako je souboj z Rusákem ve spodkách. No a samozřejmě, že úplnej detail je potom fakt, že pokud vám například takovej Čak Norek přišel ve svých filmech totálně nesmrtelnej, tak je to hovno proti tomu co přežije Lejem Nýsn. Ten působí přeci jenom aspoň o něco míň znuděně a vyčpěle než ve dvojce a aspoň trochu se snaží (dali mu za tu roli o 5 mega víc, tak proč by ne) Má tady pár solidních soubojů a v některých to nedostane úplně zadarmo. Pravda je, že tý akce tady zase až tolik není. Spíš to připomíná hlavně v první půlce krimi thriller kde občas probleskne nějaká ta přestřelka nebo letící auto. Plus jedna velmi příjemná kravinka na konci a sice souboj Neeson v autě vs startující letadlo. Takže abych to shrnul na jedničku se to nechytá, ale nepřišlo mi to nijak horší než dvojka. Spíš úplně stejná úroveň, takže i moje hodnocení bude totožný a tudíž 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 89,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 326,4 mil. (NIRO)
  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)
  • Forest Whitaker pri propagácii filmu prezradil, že si na konci produkcie zobral domov niekoľko rekvizít ako spomienku na čas strávený na nakrúcaní. Boli to: odznak policajta, šachovú figúrku a tašku s bagelmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama