Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Recenze (613)

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak nejsmrtonosnější důchodce světa zaútočil potřetí, z toho podruhé bohužel opět jen na slzné kanálky fanatických vyznavačů rodinných hodnot, a milovníkům surové nekompromisní akce nostalgicky vzpomínajícím na syrovost a drajv jedničky zbyly jen suché oči pro pláč a zkřivené rty, mezi nimiž nasraně cedí jen něco o zkurvených plagiátorských slaboduchých sračkách za každou cenu. V téhle vykrádačce Uprchlíka pro mentály Lájem zase tři čtvrtě filmu dělá jen katalogového dedyho své napřesdržku vzorové dcerušce, což působí mnohem účinněji, než kdybyste si strkali prsty do krku, aby v poslední půlhodince zkosil pár trapných Rusáků a jednoho rádoby překvapivě nesympatického kokota, u něhož je od první minuty zřejmé, že je nesympatický kokot. V Nýsnově požehnaném věku je už však pro něj daleko horším nepřítelem než východní mafie akutní artritida, a tak běhá a pere se, jako by měl vyhřezlou ploténku a čerstvou endoprotézu, a bitky, aby se zakryla jeho nemohoucnost, jsou nastříhané snad ještě hůř než v posledních mástrpissech vepřového Segala. Luk je jako scénarista i režisér už naprosto v prdeli a místo těchto dementních devadesátkových vykrádaček by se měl už na všechno raději vysrat a jen si máčet povislou polentu do kafe někde v Santropé a vzpomínat na zašlé časy, kdy měl ještě invenci a funkční koule. Nicméně, oproti tomu odpornému, nudnému a hloupému svinstvu pro artové psychotiky s názvem Birdman je to pořád famózní veledílo, a proto uděluji krásnou jednu a opět se loučím s erudovaným a dost frajerským „Ceterum censeo Birdman esse delendam“. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád přímé kritizování konkrétních tvůrců, protože jsou vždy ve hře i jiné faktory (například nadávání na scenáristu může být hodně liché v tom, že mu jeho původní vizi nemálo upraví samotné natáčení). Ale Megaton je opravdu patlal, který se k filmu nikdy neměl dostat. Když něco nevyjde jednou, dá se to omluvit. Dvakrát to může být náhoda. Ale všechny jeho filmy provází stejný problém - naprosto nesmyslný rychlostřih, během něhož do pár vteřin klidně nacpe i deset záběrů. Tentokrát navíc přidal i agresivní zoom, díky čemuž z akčních scén 96 hodin: Zúčtování až bolí oči. Když se k tomu připočte laciný scénář, cílení na teenagery (kde jsou ty časy, kdy Bryan ukázal Marcovi z Tropoje zač je toho elektřina) a nezajímavý vývoj, nemůže to už zachránit ani tak bizarní věc, jakou je souboj s rusem v těsných bílých slipech. Jediným trochu zajímavým prvkem je vyšetřovatel Foresta Whitakera, ale o něm tahle série není a nikdy nebyla. 30% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Megaton je debil. Ono mu nestačilo, že zkurvil dvojku, on musel jít a ještě zkurvit trojku, doufám že je spokojenej. Když byl ještě malej Megatoneček, tak ho jednou tatínek vzbudil a řekl, Olivierku podívej na tu kameru tou se natáčí co vidíš a tady když tím takhle otáčíš, tak to je zoom a malej megatoneček od tý doby jak vidí kameru tak s ní otáčí a kurví jeden film za druhým. Příběh disponuje typickou a milionkrát provětranou zápletkou, což by nevadilo, protože v akčních filmech taková zápletka slouží jen k prezentaci bum -bum a prásk-prásk, ale to by někdo musel Megatonovi dát kameru bez zoomu a zakázat používání nůžek. Naštěstí film není jen o akci, ale je v něm pátrací prvek a ten je docela vydařenej, má poměrně slušný tah na bránu. Možná bych ještě uvítal větší prostor pro Foresta. Když pominu nějaké osmé divy světa, jako přežití pádu auta ze skály či totální nezranitelnost hlavního hrdiny, tady by nepochodili ani islamisti a režisérskou práci toho degena, tak to co zbylo nebylo zase až tak zlý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě by zajímalo, co Megaton slibuje Bessonovi za to, že může točit filmy podle jeho scénáře a za jeho prachy. Já bych Megatonovi dal tak maximálně samurajský meč, aby přede mnou spáchal seppuku, naplátkoval si protestně žaludek a já se na to mohl s radostí koukat. Jestli je totiž někdo režisérskej fušér, tak je to Megaton. A vtipný je, že to není ani jeho jméno, ale přezdívka. Asi aby vyniklo to, jaký akční mega sračky on točí. Taken 3 tedy v žádném případě nezklamal. Je stejně debilní jako druhej díl. Akce je zbrklá, šílená. Kvůli střihu nevidíte vůbec nic. Zajímalo by mě, jak by si Megaton poradil třeba se Seagalem, kterej má dvorní režiséry taky na hovno, ale aspoň s ním jednu akční scénu za film sestříhají tak, aby nebylo vidět ani deko tuku. Tady se režíruje a stříhá tak, že není vidět vůbec nic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $48miliónov║Tržby USA $89,256,424║Tržby Celosvetovo $326,479,141▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,644,031 ║ Tržby za predaj DVD v USA $14,212,126   ║ pomaly ale isto klesá úroveň tejto série, škoda, najviac bolestní je strih pri akcii, to je čistí blikot, v podstate akcia ako taká tu už nemá tie správne grády, lebo sledujeme len to čo sme už videli a po nových nápadoch sa zľahla zem, ináč dej a jeho chabá kostra bez lepšej iskry ešte ako tak ujde v rámci danej tvorby a režisér Olivier Megaton by to mal už zabaliť to je fakt des čo pod jeho roztrasenými rukami vzniká, v konkurencii akčných peciek roka 2014 a la John Wick a Equalizer je Taken 3 len šedá myš /45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE MRTVÁ. NĚKDO JI ZAVRAŽDIL. V MÉM BYTĚ. MÁ TO VYPADAT, ŽE JSEM TO BYL JÁ. NEVÍM PROČ, NEVÍM KDO, ALE PŘIJDU NA TO…“ /// Tentokrát starýmu pardálovi Millsovi zavařila stará. Vytuhla na u něj na gauči a on se stává psancem (jasan, třeba jako Richard Kimble…). Optimisticky se vrhá do vyšetřování, úspěšně (a NESMRTELNĚ!) zdrhá pronásledovatelům a brzičko dejchá sráčům na hřbet. Navíc u toho stačí řešit rodinný problémy (ne se starou vole… čteš to vůbec?). Liam Neeson potřetí předvádí, že rodina je mu nadevše. Akční béčko, který neprudí víc než ty jiný akční béčka. Navíc má finální motanici, že by Korejci čuměli – ale srát na to. Další Bessonovka, která má zabavit. Vohranej příběh, kurevsky rychlej střih, drsnej Liam, neuvěřitelná (jako ne uvěřitelná!) akce – ovšem pro jednou se to s naprosto vyprázdněnou palicí klidně dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem se chtěl projet autem (policejním) výtahovou šachtou. 2.) Olivier Megaton je můj TOP rejža. A Luc Besson scénárista. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Taken 1 nasadil laťku velmi vysoko, jedná se dnes už o klasiku, kult v akčním žánru, ten film snad nemá ani žádné negativní odpůrce, což se o málokterém filmu říct dá. Takenu 2 uškodila změna nešikovného režiséra a z inteligentní akční nálože se stal béčkový akčňák avšak stále dosti zábavným, no a Taken 3, pardon Parkinson 3 bych nazval spíše už jen thrillerem, protože po akční stránce si film podkopává nohy na plné čáře. Musím uznat ač je to velmi smutné, že mě žádná akce nebavila, vše je tak šíleně prostříhané a zběsilé, že nevidíte kur*va nic, hlava, ruka, noha, vlastně spíše jen slyšíte údery než je vidíte( Jako fanoušek Korejských akčňáků, tohle Amíkům tolerovat nebudu) a zde se to netýká jen u akce, ale je zde i spousta zbytečných a dlouhých záběrů do prázdna, no zkratka Megaton za kameru nepatří, takže teď jsem vyzvracel pachuť negativů a je čas na chválu. Co filmu výrazně prospělo je Forest Whitaker, ten chlap doslova září v roli mazaného policajta a jde vidět, že si svou roli na plné koule užívá, naštěstí i zde je pár zajímavých inteligentních vychytávek a solidní tempo přetrvává i zde, které určitě potěší, na tomhle tahle série převážně i staví, co se tedy týká scénáře veliká spokojenost, dalo by se to přirovnávat i k nedávnému Equalizéru, ovšem ten měl i režijní řemeslo v paži, což Taken 3 potřeboval jako sůl. PG 13 taky kazí dojem. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najviac ma nedostali ani tak znova (po rovnako chaotickej dvojke) podpriemerné akčné scény (hoci je smutné, kam séria klesla po bravúrnej akcii z jednotky). Nedostal ma ani televízny kasting. Dostal ma až pozoruhodný moment, v ktorom Forest Whitaker sebavedomo napochoduje na miesto činu a s prepáčením ZOŽERIE DÔKAZNÝ MATERIÁL. Už som videl vo filmoch všeličo. Ale toto nie. Toto fakt nie. Kebyže je v tej chvíli s ním v jednej miestnosti Tommy Lee Jones z Utečenca, vytiahol by nože a nandal by mu to rovnako, ako v 90-tych rokoch Stevenovi Seagalovi v Prepadnutí v Pacifiku. Sú proste veci, ktoré sa za žiadnych okolností nerobia a konzumácia dôkazov patrí rozhodne medzi ne. Hlavným plusom trojky je, že je posledná. Máte pravdu, smutné konštatovanie u pokračovania jednotky alias jedného z najlepších akčných filmov desaťročia. K tomu Neeson, ktorý to už skutočne nedáva (kultový záber na jeho preliezanie plota pozostávajúci z 25. strihov), scenár, ktorý nestojí za ohorok cigarety a plno úžasne nelogických blbostí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Milý Megatone, zavolej Johnu Moorovi, chytněte se za ruce, vemte sebou ještě Skipa Woodse a společně už prosím odkráčejte všichni tři doprdele. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2008 frantíci natočili nejlepší "městský - urban -akční nářez" roku a jeden z nejlepších akčních filmů té doby. Já sice hodnotil "pouze" za 4****/5, protože jsem u akčních filmů extrémně náročný a protože to u mne prohrál s epicky-monstrózním mlýnkem na lidký maso - Rambem IV... :))) Návrat po 4 letech byl špatný, byl bohužel trapný až komický ... no nepovedlo se. Uvedení trojky ve mě vytvořilo jistý údiv, ale relativně jsem tomu filmu věřil. A ono ano, skutečně se povedlo. Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!!) je jednička mnohem zábavnéjší. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci, jako spíš o kriminálku. Opravdu skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi aby zjisťil, "vo co kurva gou?!". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák příjde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajne a HLAVNĚ !!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS Naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů a filmů obecně, (a jeden z nejepších herců) mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!!!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku , to mi tvůrci splnili sen !!! :)) Dokonce u mne i ve srovnání se silnou konkurencí - John Wick, vítězí o zrnko střelnýho prachu tenhle flick ...) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný, neoblafnutelný a naštvaný taťka potřetí vstoupil do stejné řeky a já marně dumám, který z mých rodičů by se za mne nechal rozkrájet na kousíčky. Určitě žádný a to je dobře, protože já se o sebe umím postarat sám a kdyby pan Mills potřeboval pomoci, tak si beru tu CIA na levém křídle. Zatím však nevolal, protože se nepřátel nebojí, na jejich počet nehledí a kámoše má vlastní, takže mě nepotřebuje. Snad brnkne ve čtyřce, pokud tedy nějakého blázna napadne, že vstupovat do stejné řeky počtvrté je teprve ten pořádný odvaz. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liame, adoptuj mě! Ani mi nemusíš dávat plyšové pandy, budu ti čistit Berettu a říkat taťuldo.. Ano, Megatron by se měl z idiotského režiséra složit na kosmickou loď a odletět zpět na rodnou planetu Decepticonů, kde snad šílený třes kamery, zoomování a střih frekvence jehly šicího stroje budou považovat za prvky přinášející dynamičnost, o tom není pochyb. Když ale ten pan Mills je tak čestný, že i Mirek Dušín je proti němu Rudý Khmer! Není fascinující jak ten bílý střelec (nově s několika bílými pěšci) je pořád o tah dopředu před černou věží s bílým jezdcem a skupinou barevných pěšců? Neobdivujete, jak to autem vpálí do startujícího letadla plného paliva - dcera nedcera, vnouče nevnouče? Tu postavu nelze nemilovat.. Lehce spoilerovité post scriptum: Možná to bude vypadat trochu nekrofilně, ale Famke je sexy i v chladícím boxu.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Zajímavá rodinka!“ Na 3. díl jsem se svým způsobem těšil. Tušení, že kvalita nebude zrovna valná, se sice potvrdilo, ale zaprvé jsem chtěl vědět, jak to (celé) dopadne (opravdu konec?), za druhé mě lákal prostý fakt, že dostanu přesně to, co čekám. Když si tak čtu některé komentáře, říkám si, jestli někteří uživatelé předpokládali, že režisér dostal něčím po hlavě a jeho styl se změnil…nicméně trojka je dvojce v mnohém dost podobná, takže více méně stejná klišé, typ akce (včetně té „wtf“, přičemž vše samozřejmě přebíjí porsche vs. letadlo), schopnosti a charakter hlavního hrdiny Millse s pověstným důrazem na rodinku (byl jsem ovšem docela zklamaný z Kim, její předchozí „istanbulská verze“ byla podstatně zábavnější, i když stále je to jediný člověk, který je schopný dostat taťuldu do kolen, že). Stejně tak se střihem, který byl pravda kapánek „živější“, ale zase tak nesnesitelným, jak tady řada zhýčkaných jedinců brečí, ho neshledávám. A krom již zmiňované Kim a „příšerného“ Millsova ruského akcentu („pobavilo“, a to hodně), mě ještě mírně zklamal konec, který byl takový suchý, bez humoru, divně zkrácený (člověk by při vyvrcholení série čekal něco stylovějšího…takže buď ho jen tvůrci prachsprostě odflákli anebo se Liam tajně připravuje na další fušku ala ujíždění autem, střílení po lumpech a kojení vnoučete z neprůstřelné flašky s mlékem v jeden a ten samý moment, což by mohla být slušná výzva, ehm). Hodnotím 2*, ale krom výše vyjmenovaných detailů to oproti předchozímu dílu žádný velký kvalitativní sešup nebyl. „Neskončíš dobře!“ – „Nebuď takový pesimista.“ ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi film s Liamom Neesonom, ktorý je záverečným dielom tejto vydarenej série. Má dosť dobrý príbeh o bývalom vládnom agentovi Brianovi Millsovi, ktorý má stále nadovšetko rád svoju rodinu, pričom to práve vyzerá, že by sa k nemu chcela bývalá manželka vrátiť, ale tá je nanešťastie zavraždená a práve u neho doma a tak sa stáva hlavným podozrivým. Preto musí opäť využiť všetky svoje schopnosti, aby našiel skutočných vinníkov a zároveň sa nenechal chytiť políciou na čele so schopným detektívom. Spracovanie je celkom slušné, ale nie som s ním úplne spokojný. Pre mňa je hlavným problémom tohto filmu, že tu má až príliš veľký priestor únik pre políciou na úkor hľadania a likvidovania zabijakov, čo mi moc nevyhovuje, omnoho viac ocením štýl predchádzajúcich dielov, kde hlavný hrdina celý čas čelí zabijakom a tak môže prakticky každého protivníka zlikvidovať, ale zase toto určite nie je objektívny zápor, len to nevyhovuje mojim prioritám. Ale inak si zase nemôžem až tak sťažovať, síce tá kriminálna línia nepôsobí moc prepracovane a ani až tak zaujímavo, čo sa týka aj tých predvídateľných zvratov a občas je to už zbytočne prehnané, ale hlavný hrdina je stále skvelý, takže to s ľahkosťou ťahá po celý čas, až na ten očakávaný úvod s rodinnou atmosférou, čo už je trademark série sa tu stále niečo deje a navyše som mal pocit, že sa zábavnosť filmu celý čas len zvyšuje a tak som sa bavil. Akcie je tu celkom dosť a je aj pomerne dobrá. Síce je poriadne zostrihaná, ale už som ani nič iné nečakal, takže som sa tomu ľahšie prispôsobil. Nájde sa tu niekoľko súbojov, z ktorých väčšina je krátka, ale zase pôsobia celkom efektne, k tomu viacero rôznych naháňačiek a nejaká tá streľba, ale práve tej mohlo byť určite viac. No najviac ma znovu mrzí ten nízky rating, síce tentoraz už kvôli odlišnej zápletke bolo podstatne menej mŕtvych, než predtým, no opäť chýba nielen krv, ale niekedy som si nebol istý, ako protivník vlastne skončil. Najviac sa mi páči akcia v mafiánskom sídle, ale aj tá zvyšná je obstojná. Herecké obsadenie je celkom slušné, výborný Liam Neeson v hlavnej úlohe ma opäť bavil po celý čas a na rozdiel od predchádzajúceho dielu pôsobí teraz aktívnejšie, ako by ho natáčanie aj celkom bavilo, k tomu Forest Whitaker ako schopný detektív, nesklame ani Maggie Grace, ktorá už svojim správaním trochu dospela, len by to chcelo lepších výrazných záporákov. A čo sa týka réžie a technickej stránky, Olivier Megaton by sa mal tomuto žánru vyhýbať, v ničom kladnom nevyniká, ale rovnako ako pri predchádzajúcom diely mi ani tentoraz až tak veľmi nevadil, mimo akcie je bez väčších problémov a v akcii síce stále neskutočne strihá, ale teraz mi už aspoň prišiel prehľadnejší. Na rozdiel od neuveriteľne pokazenej akcie v treťom Kuriérovi je už toto predsa len o dosť znesiteľnejšie. A efekty sú až na scénu s kontajnerom na diaľnici v poriadku. Takže tento záverečný diel je u mňa najslabší z celej série, no v prvom rade kvôli tomu odlišnému konceptu, kde má prednosť polícia pred zabijakmi. Inak by som hodnotil lepšie, ale aj tak ma to celkom bavilo a kľudne si to ešte pozriem. 68% () (méně) (více)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špatný. Že scénář je akční verzí Velmi křehkých vztahů moc nepřekvapí. To že ta akce bude mizerně natočená ovšem mrzí hodně. Megatuna vše pohřbívá v nepřehlednosti a zbytečné přepálenosti. Porovnání s akcí od Morela vhání slzy do očí. Neeson co střílí a mučí lidi v jednoduchém, ale smysluplném příběhu soustředěným na propracované akční scény... to toho chci tak moc? P.S: Nechápu proč s sebou nosil Forest toho šachového jezdce a pořád mi to vrtá hlavou... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, i já jsem měl přirozeně obavy a s prvními recenzemi přišla i skepse. Nechtěl jsem jí sice naplno podlehnout, ale výsledek, jehož jsem byl až po dvou týdnech od premiéry svědkem, mě v tom bohužel tvrdě utvrdil. Liam Neeson JE sice stále tvrďák (ačkoli teda v Tak3n se to kostimérům povedlo občas z něj udělat totálního staříka), ale tenhle film zkrátka nepatří do série. Např takový Walk among the Tombstones mě taky nijak extra neoslovilo, ovšem nebyl to sequel ničeho, kdežto tato trojka prostě tak nějak kazí pověst výborné jedničky a dobře snesitelné dvojky. Nerad se přikláním k většinovému názoru už z principu, ale faktem je, že jedinou dobrou volbou pro tento film je Forest Whitaker, který má zkrátka v rolích detektivů či agentů praxi a nezklame a zachraňuje tak jakžtakž třetí hvězdu. Jinak příběh - nezajímavý, nudný už od začátku...i to vyprávění působí jinak, než je v sérii zvykem a bohužel v negativním slova smyslu, jistě za to může i narychlo spichnutý tuctový scénář. Akce? Až na některé světlé výjimky taktéž nezáživná, divné tríčky kamery absolutně znemožňují nějaký adrenalinový zážitek a honičky v autech jsou naprostá katastrofa. Můžeme ještě připočíst dvě absurdní situace (pro sérii taktéž netypické), kdy v jednom případě absolutně není vysvětlené, jak to mohl Brian Mills přežít a v tom druhém jen velmi odfláknutě. A poslední věc? Rating. Nejsem v první vlně řvounů, kterým nevyhovuje u pořádného akčňáku PG13, ovšem když se ve filmu najde scéna, která může působit dost brutálně a přitom nevystříkne ani kapka krve, dost to kazí zážitek (a když už nic jiného, alespoň tam ten detailní záběr na hlavu být nemusel). Bohužel jsem nečekal kvality jedničky, ale tímto je série (minimálně s tímto produkčním týmem) pro mě zabitá...50% ()

Reklama

Reklama