Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (613)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvních "96 hodin" znamenalo průlom pro Liama Neesona, ze kterého se od té doby stala akční hvězda i pro Luca Bessona, pro kterého se jednalo o nejlepší počin v jeho producentské kariéře. Jednoduchý příběh, ale výborná akce a hlavně už zmíněný Liam. Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat, ale výměna režiséra způsobila obrovský propad v rámci kvality. Megaton je packal první kategorie a bez váhání bych ho posadil na jednu z prvních příček režisérských packalů, kteří prakticky z tutovky udělají příšernou a skoro nekoukatelnou slátaninu (ukázkově pohřbil i podařenou sérii Kurýr). Opravdu mě překvapuje, že si Besson takovýho s*áče udržuje ve svojí stáji, protože zku*ví na co šáhne. Vše popsané dokazuje i třetím dílem, kterým kvalitu poslal ještě níž než předtím. Neskutečně špatný střih, nevýrazná a ničím zajímavá akce a k tomu všemu už docela utahaný Neeson, který se nudí, nebo už stárne. Třetí Taken, tak není ani pro skalní fanoušky této série, která mohla odstartovat několika dílnou sérii o naštvaném taťkovi, ale musel by jí vést někdo jiný, než ta francouzská p*ča, která by zku*vila i výkop u silnice. Bohužel vzhledem k tržbám, můžeme očekávat další díl, jen prosím, aby Megatona někdo sejmul. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"Something terrible has happened. And I want you to hear it from me first. Your mom... she's dead. Someone murdered her in my apartment. It looks like I did it. I don't know why. I don't know who. But I'm going to find out. Listen carefully, Kim. No matter what anyone says, don't trust them." Tak tady máme další pokračování s badass Liamem Neesonem v hlavní roli. Čistý průstřel, ta třetí hvězda snad jen z nostalgie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička je jedním z nejlepších deseti akčních filmů 21.století a Pierre Morel jejím natočením jasně dokázal, že jako akční tvůrce je dost možná aktuálně nejtalentovanější žánrový řemeslník.Potom je tu Olivier Megatron, nedomrdlý klučina, který evidentně v dětství trpěl epilepsií a tak jeho každý film vypadá jako film pro epileptiky, aby i během záchvatu v klidu stíhaly vteřinovou akční scénu za scénou.Po obludné dvojce, která byla každému fandovi odporným flusnutím do xichtu si přeci jenom tenhle podrůměrný režisérský kůň z obludné stáje Luca Bessona malinko vylepšil reputaci.Trojka je prostě pohodový akční béčko s jednoduchým dějem, sledovatelnou akcí a konečně se dočkáme i nějaké té krve a slušných osobních soubojů.Z pohledu jedničky je to samozřejmě pořád totálně v prdeli a zbytečnost pokračování snad nikdy nebyla tak obrovská, ale nějak takhle měla vypadat právě dvojka, která byla po úžásném prvním dílu prostě totální prohrou úplně ve všem a tak jediný důvod, proč jsem ochotný tuhle prach obyčejnou akční dvd záležitost hodnotit více či méně kladně je jasný fakt, že druhý díl splachuje bez výhrad na všech frontách.Jmenovat se to třeba Take Him a nenavazovat to na jedničku nic by se nestalo a Besson by si do vínku zapsal další průměrný akčňák, kterých plodí desítky.55%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)
  • Forest Whitaker pri propagácii filmu prezradil, že si na konci produkcie zobral domov niekoľko rekvizít ako spomienku na čas strávený na nakrúcaní. Boli to: odznak policajta, šachovú figúrku a tašku s bagelmi. (Arsenal83)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)

Reklama

Reklama