Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (613)

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak nejsmrtonosnější důchodce světa zaútočil potřetí, z toho podruhé bohužel opět jen na slzné kanálky fanatických vyznavačů rodinných hodnot, a milovníkům surové nekompromisní akce nostalgicky vzpomínajícím na syrovost a drajv jedničky zbyly jen suché oči pro pláč a zkřivené rty, mezi nimiž nasraně cedí jen něco o zkurvených plagiátorských slaboduchých sračkách za každou cenu. V téhle vykrádačce Uprchlíka pro mentály Lájem zase tři čtvrtě filmu dělá jen katalogového dedyho své napřesdržku vzorové dcerušce, což působí mnohem účinněji, než kdybyste si strkali prsty do krku, aby v poslední půlhodince zkosil pár trapných Rusáků a jednoho rádoby překvapivě nesympatického kokota, u něhož je od první minuty zřejmé, že je nesympatický kokot. V Nýsnově požehnaném věku je už však pro něj daleko horším nepřítelem než východní mafie akutní artritida, a tak běhá a pere se, jako by měl vyhřezlou ploténku a čerstvou endoprotézu, a bitky, aby se zakryla jeho nemohoucnost, jsou nastříhané snad ještě hůř než v posledních mástrpissech vepřového Segala. Luk je jako scénarista i režisér už naprosto v prdeli a místo těchto dementních devadesátkových vykrádaček by se měl už na všechno raději vysrat a jen si máčet povislou polentu do kafe někde v Santropé a vzpomínat na zašlé časy, kdy měl ještě invenci a funkční koule. Nicméně, oproti tomu odpornému, nudnému a hloupému svinstvu pro artové psychotiky s názvem Birdman je to pořád famózní veledílo, a proto uděluji krásnou jednu a opět se loučím s erudovaným a dost frajerským „Ceterum censeo Birdman esse delendam“. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi mi to aj prišlo lepšie ako predošlá Odplata. Príbeh sa presunul trošku inde a aj strih v akcii sa zlepšil. Oproti prvému dielu je to síce fakt bieda a tragédia, ale Neesonovi drsňáci na staré kolená idú a aj keď to vyzerá, že áčkoví herci zablúdili v bečkových vodách, je to celkom fajn a pozerateľná akčná sranda. Len toho Megatrona na poste režiséra by už mohol nahradiť nejaký Optimus. 60% - 3* ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špatný. Že scénář je akční verzí Velmi křehkých vztahů moc nepřekvapí. To že ta akce bude mizerně natočená ovšem mrzí hodně. Megatuna vše pohřbívá v nepřehlednosti a zbytečné přepálenosti. Porovnání s akcí od Morela vhání slzy do očí. Neeson co střílí a mučí lidi v jednoduchém, ale smysluplném příběhu soustředěným na propracované akční scény... to toho chci tak moc? P.S: Nechápu proč s sebou nosil Forest toho šachového jezdce a pořád mi to vrtá hlavou... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvních "96 hodin" znamenalo průlom pro Liama Neesona, ze kterého se od té doby stala akční hvězda i pro Luca Bessona, pro kterého se jednalo o nejlepší počin v jeho producentské kariéře. Jednoduchý příběh, ale výborná akce a hlavně už zmíněný Liam. Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat, ale výměna režiséra způsobila obrovský propad v rámci kvality. Megaton je packal první kategorie a bez váhání bych ho posadil na jednu z prvních příček režisérských packalů, kteří prakticky z tutovky udělají příšernou a skoro nekoukatelnou slátaninu (ukázkově pohřbil i podařenou sérii Kurýr). Opravdu mě překvapuje, že si Besson takovýho s*áče udržuje ve svojí stáji, protože zku*ví na co šáhne. Vše popsané dokazuje i třetím dílem, kterým kvalitu poslal ještě níž než předtím. Neskutečně špatný střih, nevýrazná a ničím zajímavá akce a k tomu všemu už docela utahaný Neeson, který se nudí, nebo už stárne. Třetí Taken, tak není ani pro skalní fanoušky této série, která mohla odstartovat několika dílnou sérii o naštvaném taťkovi, ale musel by jí vést někdo jiný, než ta francouzská p*ča, která by zku*vila i výkop u silnice. Bohužel vzhledem k tržbám, můžeme očekávat další díl, jen prosím, aby Megatona někdo sejmul. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi a do třetice velmi špatný akční film, kterému chybí to nejdůležitější - akce. Tedy, ona v něm vlastně je, jenže režisér je břídil, neuměl ji natočit a zjevně si - stejně jako v roce 2012 - myslel, že nedostatek nápadů zakryje jakousi falešnou dravostí a zběsilostí, kterou obstará naprosto šílený střih a nepřehlednost. Jenomže tentokrát to dopadlo ještě hůře. Tentokrát je už i příběh prachsprostá pitomost, jde o obyčejnou béčkovou variaci na Uprchlíka, která si herce formátu Liama Neesona opravdu nezasloužila, a nad jednáním hlavního hrdiny dost často nezbývá než kroutit hlavou. Fuj. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) zvládol všetky bojové sekvencie vo filme bez zastúpenia dablérom. (m.a.t.o.)
  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)

Reklama

Reklama