Reklama

Reklama

Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda

  • USA Alvin and the Chipmunks: The Road Chip (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čiperné veverky Alvin, Simon a Theodore jsou zpět! A jsou jako vždy nabití energií, písničkami a především naprosto šílenými nápady. Jejich nový, už čtvrtý příběh začíná tradičně: velkým nedorozuměním. Alvin, Simon a Theodore totiž dostanou podezření, že Dave, jejich velký člověčí kamarád a ochránce, chce požádat svou přítelkyni o ruku. A oni touto svatbou získají jednoho naprosto příšerného, nesnesitelného, vyženěného bratra Milese a navíc je Dave možná nakonec i úplně opustí. Toto žádání o ruku se má odehrát za tři dny až v Miami, a tak mají naši chlupatí hrdinové hodně málo času a před sebou o to více kilometrů, aby zabránili této naprosto příšerné katastrofě. I když se Chipmunkové vždy snaží udělat správnou věc, nakonec ji udělají tím nejhorším představitelným způsobem. Ostatně hned od začátku jejich výpravy mají v patách hodně naštvaného palubního detektiva z letadla, protože chtěli udělat dobrý skutek. Což znamená, že osvobodili všechny přepravované domácí mazlíčky a pustili je ze zavazadlového prostoru mezi cestující. Za letu. Jak jinak. A tak se i teď můžete těšit na naprosto šílenou jízdu nacpanou přehršlí vtipů a hromadou té pravé chlupaté „chipmunčí" muziky. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (63)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl a opět změna na režisérském a scénáristickém území - to už musí být nějaká úchylka. Mám-li porovnat čtyři díly, tento asi z něj vychází nejlépe. A podle hodnocení evidentně nejsem sám, kdo si to myslí. Je poznat, že se na filmu podílel režisér, který komedie dělá rád a třeba i scénárista Mrs. Doubtfire - Táta v sukni. Kdyby ostatní tři díly byly stejné jako tento, jistě by dosáhly lepších výsledků. Čiperná jízda je místy opravdu bláznivá komedie. Podle mě je hudebně lepší a zároveň nejvtipnější. Ve filmu proběhnou mnohem propracovanější hudební a taneční čísla a i dějová linka konečně dostává nějakou rozumnou, ale zároveň i komediální zápletku. Neříkám, že bych mezi běžnými komediemi uděloval čtyřce symbolicky čtyři hvězdy, ale při porovnání všech dílů je tento jediný, na který jsem ochoten se opět někdy podívat a opravdu se pobavit. ()

Juklitz odpad!

všechny recenze uživatele

Že od Alvina a jeho bratrů nemůže jeden čekat nějaký zázrak, to je realita a s tím do toho i divák jde. Ale tohle je fakt kanál, vždyť je to tak slaboduché, že je proti tomu libovolná epizoda Gumídků hotové filosofické dílo. Není tam nic, špatné, dobré, prostě něco se najednou děje a nedává to smysl, ok. A to je asi největší tragédie Alvina - ono to prostě nefunguje jako pohádka, není to komedie (těch pár předpokládaných gagů to nevytrhne), není to ani rodinný film, není to prostě nic. Mizerné herecké výkony(Dejv vypadá jak po těžké opici celou dobu), scénář psaný po lobotomii, pofiderní hudební výběr, jediné co na filmu zaujme je - na údajně rodinný film s cílovkou kolem deseti let - opravdu velké množství záběrů noh, zadků a výstřihu ladných děv. ()

Reklama

Katka1811222 

všechny recenze uživatele

Osobne vlastne neviem pre koho je ten film určený. Ak je to pre malé deti (do 7 alebo 10 rokov), tak to je trochu moc zložité (tematicky, kultúrnymi odkazmi) aj agresívne (párty, alkohol, útek z domu, bitka v bare). Dajme tomu, že je to pre vyššiu kategóriu – v tom prípade nie je to stále trochu moc explicitné  a pre 15 ročné deti už moc hlúpe?  Okrem nejasnosti vekovej kategórie vhodného diváka je tu závažnejší problém. Opakovaný vtip už nie je vtipom: Ten istý záporák, tie isté reakcie, žiaden vývoj a vlastne ide o Ctrl + V a Ctrl + C (pre Apple userov: Cmd+V a Cmd+C) aj v prípade celkovej štruktúry filmu.  Nakoniec sa možno naozaj jedná o vhodnú príjemnú rodinnú zábavu – neodporúčam to ale zisťovať. Viem si však predstaviť, že deťom to môže ulahodiť. Neviem však, čo im to dá.  Samostatným problémom je aj herecké obsadenie Belly Thorne, ktorá by ROZHODNE nemala byť detským vzorom alebo celkovo deťom na očiach (drží si celkom solídny „bitch image“) a to aj napriek tomu, že ide o Disney hviezdičku (, ktoré neprestávajú padať). V konečnom dôsledku je film detinský, schematický a plytký - celková myšlienka sa stratila v chaose, čím vlastne snímka je. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

A cenu pro nejnenáviděnější série v historii získává..! Celá tahle série je jeden špatný vtip, a všechno to začíná od zvuků těch pišišvorů, který už jen kvůli tomu, má člověk utopit. Je to neposlouchatelný a po hodině máte chuť ve stylu van Gogha vzít nůžky do rukou. A pak začnou písničky, a vy jdete do kolen. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co bysme pro ty naše ratolesti nevytrpěli, že?Viděl sem jenom první díl a ten šel přežít a jinak tomu není ani u posledního dílu.Díky bohu sem člověk, co si dokáže v duchu mlít něco vo prdeli, popíjet třetinkového Heinekena za kterého chtějí v Cinema City pade a držet hubu.Aspoň mi to občas připomělo Chipa a Dalea a některé vtipy se i povedly.Občas sem se zasmál a v nepochopitelně narvaném kině sem mezi ostatními naštěstí příliš nevyčníval a můj smích se ukryl v kině plném rozeřvaných harantů.Prcek byl štastný a my se ženou si pak udělali radost kyblíkem sraček z KFC.Prostě parádní rodinná neděle.50%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Kaley Cuoco (Eleanor - hlas) získala Zlatou malinu za nejhorší vedlejší roli. (M.B)
  • Film se natáčel v Georgii a částečně v Miami Beach. (rafix)

Reklama

Reklama