Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film z prostedia o ktorom viem velky prd. Vdaka tomu som sa miestami trochu stracal, ale vdaka sympatickemu Costnerovi to bolo po celu stopaz napinave. Costner a filmy so sportovou tematikou sa skoro vzdy rovna skvely film. Hlavna linia je o drafte. Ta je strhujuca, druha linia je romanticka. Ta mi pripadala v pohode. Aj ked mohli vybrat sympatickejsiu herecku ako Jennifer Garner. A tretia linia so smrtou otca Costnerovej postavy je ako jedina trochu otravna. Ale nastastie ma fakt minimum priestoru. Rozmyslal som medzi 3 a 4 hiezdickami, ale tentokrat zvolim vyssie hodnotenie vdaka Costnerovi, ktoreho som skoro 10 rokov nevidel v tak dobrom filme. Stale ma charizmu na to, aby utiahol film. Fanusikovia americkeho fotbalu z toho budu v siedmom nebi. 7/10. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Moc příjemnej příběh, něco, co na trhu neni tak profláklý, jediný co stojí za zmínku je asi Moneyball, jinak tenhle film ve svym žánru ale nemá konkurenci. Fakt jedno z mála příjemnejch dramat, a to říkám přes to, že mě americkej fotbal absolutně nezajímá.. Čekali jsme 30 let na další Reitmanův dobrej film, a dočkali jsme se.. Doporučuju shlídnout. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je imponujúce, že tvorcovia dospeli do fázy, že treba inovovať a aj športové filmy treba predostrieť do iných etáp a cieľov, kľudne i zákulisných. Draft je z tohoto hľadiska veľmi solídnym prvkovým námetom. Platí to i o menej zaujímavom športe, akým pre nás v Európe, americký futbal rozhodne je. Rovnako aj diferenciálna prítomnosť uvažovania a konfrontácie poteší, čím snímok získava renomé. Čo ma nenadchne, je taká tá časová tieseň, moralizujúce pravítko a zvratové (t.j. dokonalé) ťahy na poslednú chvíľu. Vzhľadom k faktu, koľko športových snímok ma zaujalo viac, zostanem (zatiaľ) na tej neobľúbenej hranici sedemdesiatich percent. Sorry. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju tyhle sportovní dramata a pokud jde o baseball,americký fotbal,nebo basketbal nemá hollywood konkurenci.V případě Moneyballu navíc ukázal,že lze stvořit strhující sportovní film bez toho aby se sport jako takový prakticky objevil na plátně a přesně takový je i Draft Day.Ivan Reitman možná nestvořil vyjímečný kousek a nejsem si jist do jaké míry ho docení divák,kterému podobná tématika nic neříká,ale Draft day je přesně takový jaký jsem doufal,že bude.Zábavné a strhující sporotvní drama mapující zákulisí draftu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani fakt,že už skoro od poloviny je odhadnutelné koho,že si vlastně hlavní hrdina vybere a jak vše dopadne...85% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Když na to přišlo, byl to vážně hukot; pořádná jízda, v jejímž středu by se jednou toužil ocitnout snad uplně každej mužskej s koulema na správnym místě (/Jennifer Garner) - bez rozdílu sportovního vyznání. (A že já NFL neholduju ani v nejmenšim.) --- "How is it that the ultimate prize in the most macho sport ever invented is a piece of jewelry?" (Takhle precizní timing hlášek se jen tak nevidí!) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama