Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Recenze (253)

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, veľmi rýchlo sa mi z tých mien, ich kombinácií a rôznych špekulácií okolo kupovania či predávania hráčov, zatočila hlava. Navyše americký futbal je pre mňa španielska dedina a tak to aj zostane. V podstate som po obsahovej stránke trpel, no technická nie je vôbec zlá, pričom tu je tiež príjemné herecké obsadenie. Slabší priemer. 55/100 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak schválně, jestli jsem to dobře pochopil. Draftuje se ragby zpotvořené pro negry a tlusté lopaty. Jedničkou má být nějaký sličný metrosexuál, který je prý úžasný. Kostěj jej chce, ale bohužel letos netahá solviny z klobouku jako první. Naštěstí mu brnkne nějaký strejc s Arizony, který první je, taky sice chce sličného metrosexuála, ale vlastně jej nechce, protože vyvádí nějakou skvělou fintu, a tak své prvenství vytrejduje s Kostějem za tři budoucí roky jeho prvních tahů. Kostěj je tedy v první lajně, má metrosexuála v kapse a doma v Klívlendu, ale nakonec si jej stejně nevybere, protože také kuje jakési fikané pikle. Poté Kostěj brnkne chlápkovi do Bostnu a vytrejduje s ním své následující tři toky druhých tahů tak, aby se ve druhém kole dostal před strejce z Arizony, co mu předtím pustil toho metrouše. No, a pak už není nic jednoduššího, než znovu zavolat strejci z Arizony, metrosexuála mu vrátit a vzít si zpět své první tahy v následujících třech letech. Kostěj, zdá se, vyhrál!! Nemá sice metrosexuála, kterého chtěl, ale vlastně nechtěl, protože mu nepřišli kluci z týmu na narozky, ale místo něj má nakonec dva negry za cenu jednoho a navrch nějakého, prý tutového, kopáče. Že zvítězil, to jsem poznal lehce, všichni křičeli „hurá“ a plácali ho po ramenou. Prostě piss of kejk, finta zřejmě vyšla, akorát jsem na to čuměl jako hajzlbába na kvantovou rovnici. Ti kulturně zdegenerovaní čuráci už jsou evidentně schopni udělat telenovelu i z binga pro downy. Ale jinak film je to pěkný, takový barevný, samé letecké záběry stadiónů a tak…. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal je pro mě španělskou vesnicí (jako v podstatě každý sport, haha :-D) a snímek mi jako nezasvěcenému divákovi absolutně nebyl schopný vysvětlit, jaké jsou vlastně přesná pravidla hry (myšleno toho "draftu"), a co se hraje, co bude úspěchem a podobně. A také působí přinejmenším trochu divně, když film v závěru Costnerův výkon prodává jako vítězství dobrého taktizování a zachování chladné hlavy, když to ve skutečnosti v podstatě totálně náhodně vyhaluzil a celou dobu se mu všechno akorát rozpadalo pod rukama. Herecky a řemeslně v pohodě, ale z výše uvedených důvodů jsem se do toho filmu nezvládl ponořit, ani trochu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další film ze zakulisí blbýho americkýho sportu. Dlouhou dobu to vypadá, že se film jen tak natřásá, nemá co říct a nechává to celý na Kevinovým hrbě, ale v poslední dvacetiminutovce nečekaně udeří. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $28,842,237Tržby Celosvetovo $29,819,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,081,339 //počet predaných kusov 129,744Tržby za predaj DVD v USA $7,575,932 //počet predaných kusov 347,833║ tento šport neznášam ale draftoví deň a napätie okolo neho, tak na to sa dá pozerať, má to dobre rozohraný dej, ktorý dokáže upútať a je tam cítiť charizmu Kevina Costnera, ktorý je fakt v dobrej forme, Ivan Reitman sa vie stále dobre obracať /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC NENÍ NIKDY JISTÉHO. ALE NA KONCI NEZÁLEŽÍ NA NIČEM JINÉM, JEN NA TOM, CO SI MYSLÍŠ TY....“ /// Křetínský, Paclíku, Karle (to je ten z Liberce – pozn. pro Pražáky) dívejte se! Kevča ve formě a ve víru rozhodování. Právo prvního výběru – zlatá žíla nebo černá můra? … JE TO ÚŽASNÁ HRA! Tak tady se moc neshodneme… A CO FILM? Jede to jak má (– bavíme se o sportovním filmu), nějakej stres, monology, dialogy, vobčas klip z NFL, ale takový - normální. Naštěstí věděj, kdy zabrat, a tak v závěrečný půlhoďce se rozehrává pokerová hra, která film vytahuje na 4*. V tom závěru je totiž něco… co třeba chybělo Pittovi v Moneball. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem holka z Clevelandu. 2.) Super Bowl. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate, Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 2,781 // Otvárací Víkend v USA: $9,783,603 // ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Přes sporty se vyznám zhruba stejně jako přes dámské kabelky nicméně o sportovních dramatech něco málo vím. Prostě do hlavní role obsaďte Kevina Costnera a máte vyhráno. 7/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle je jinej svět, než byl před třiceti vteřinama." Tak aby bylo jasno - miluju sportovní filmy a americký fotbal nepovažuju za sport. Nicméně systém draftování pro mne byl vždy velmi zajímavý. Dal bych sice přednost hokeji, ale princip je stejný, tak o co jde? Jde o to, že mi deset minut na výběr hráče připadalo jako nekonečně dlouhá doba, protože karty byly rozdány jasně a nebylo co řešit. Jenže Sonny si při prvním kole nevybral předpokládanou jedničku draftu a tím zamíchal karty tak, že těch deset minut najednou bylo hrozně málo. Pořád se něco dělo, sháněly se informace, pilovala se strategie, vnucovali se hráči, probíhaly telefonáty soupeřům, řešily se rodinné problémy a já jsem si užil jeden neskutečně zajímavý den. Jen mi pořád nedochází, proč se při nejzákeřnější hře na světě tolik hledí na morální kredit hráče, jehož hlavním úkolem stejně bude zranit hráče soupeře. To se totiž při americkém fotbalu slaví minimálně stejně radostně jako touchdown. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Z žánrového hlediska lze film jen kvitovat. Na první pohled by se třeba mohlo zdát, že je snímek určen pouze fanouškům amerického fotbalu (což já rozhodně nejsem), ale Draft Day má tak silný sportovní náboj (resp. nadšení pro něj), že mě dokázal bez problémů strhnout také. Ostatně, o napětí a zvraty zde není nouze. Ovšem…tím jsem skončil s výčtem kladů. Na druhé straně totiž film obsahuje tolik patosu, klišé, morálního bahna a úsměvných situací (zvláště nepřetržité řešení vztahu v jednom z nejdůležitějších dnů sezóny), že pro mě místy bylo jeho sledování malým utrpením (a to i díky zcela nesnesitelné postavě matky a neustálému házení špíny na Callahana, kterého mi postupně začínalo být stále více líto). A když si k tomu přičtu fakt, že v jednu chvíli všichni ostatní manažeři projdou lobotomií a konec je tak odporně smířlivý, z prvotního nadšení se vracím na zem a hodnotím čistým průměrem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nenosím hodinky, protože vždy vím, že je teď a teď je tehdy, kdy bych to měl udělat.“ (Steve Mariucci, bývalý kouč NFL) Následující komentář obsahuje steroidy…, pardon, spoilery. Dokud jsem pohlížel za oponu soutěže v násilí přerušovaném schůzemi a generální manažer Kev se zuby nehty bránil semletí mlýnskými kameny ostatních generálních manažerů, hráčů, jejich agentů, majitelů, trenérů, fanouškovské obce a ducha otce, byl jsem nadšen. Po schůzkách s partnerkou v papíráku centrály Cleveland Browns a mamince s urnou v podpaží to nadšení začalo pozvolna vyprchávat. A pak přišel Velký draft a zlom v mém náhledu. Kev všechny převezl jak Andy Dufresne ředitele shawshankského nápravného zařízení a zakládajíc si na morálním kreditu vybíraných hráčů sáhne po tom, co mu sám volá, že potřebuje peníze pro tělesný vývoj svých synovců sirotků a přitom má mobil a hodinky, které by jim zaplatily hodiny gymnastiky až do jejich plnoletosti. Pak se majitel vrátí z newyorkského draftu zpět do Clevelandu teleportačním zařízením ze Star Treku, všichni si zařvou nadšením jak na konci filmů Rona Howarda, poobjímají se, řeknou si, co jsme si, to jsme si a GM ještě doladí partnersko-rodinné vztahy. Chápu pojem Americký sen, ale taky jsem realista s jistou představou o vztazích v tomhle prostředí a tohle Reitman mírně přepísk. Jo, kdyby majitel Kevina z principu vylil a matka až do rána čekala na tréninkovém hřišti na skotskou poemu dle poslední vůle, byl bych shovívavější.. Zase na druhou stranu, mohlo to vyvrcholit i tak, že při únorovém Superbowlu by se zranil Clevelandu quarterback, Kevin by to za něj vzal, po druhé čtvrtině odrodil v šatně vlastního syna a v poslední minutě zařídil čtyřicetiyardovým hodem vítězný touchdown. Na to už Reitman asi neměl koule.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmy netypický film zo športového prostredia, Costner po rokoch opäť v žánri, ktorý ho preslávil a Reitman späť vo forme, ktorá ho vyniesla na výslnie. V posledných rokoch sa filmy so športovou tématikou stiahli do ústrania a pokiaľ niekto niečo natočil, tak to bola buď absurdná komédia plná roztlieskávačiek a debilných posolstiev alebo bezduché motivačné promo plné prázdnych kecov a morálnych ponaučení. Umiernený a úprimný film, ktorý plne využíva divácku neznalosť zákulisia draftovej horúčky a prináša tak originálny pohľad na vec. Primiešaním dramatickej zápletky, primeraného humoru vo vypätých situáciách a ľudského rozmeru ma Reitman milo prekvapil a spolu s dynamickým vizuálom som sa naozaj nenudil. 85%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film ryze ze zákulisí tradů a vysoké sportovní politiky. Chybí syrovost a dravé zápasy z Any Given Sunday, či poetika a široký záběr z Moneyball, paradoxně je ale Draft Day příjemnější než druhý zmiňovaný kousek. Je to díky svižné Reitmanově režii, bravurnímu vedení herců a suprovým výkonům - Costner - Garner - Langella (!). Když cítíte ty živé, vybroušené dialogy, naučené z perfektního scriptu a vybaví se vám přitom v některých sekundách práce Chrishophera Nolana, je asi vše jak má být. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Udělat to správné rozhodnutí. Potěšit majitele, kolegy, trenéra, fanoušky, hráče, sebe. Zmar loňské sezony nechtějí opakovat. Důležitá je budoucnost i úkol přivézt nějaké velké jméno. Jedno je přichystané na zlatém podnose, jenže agent s tváří Kevina Costnera má leccos za lubem i na zeleném papírku, který od rána nosí v kapse. A je fajn ho slabé dvě hodiny sledovat. Na Evropana zdaleka nedolehne ono opojení americkými národními sporty, jakými jsou za oceánem baseball nebo právě americký fotbal, kdy lidé na potkání sypou z rukávu statistiky a soutěží, kdo vlastně dal v pětasedmdesátém v rozhodujícím zápase sezony homerun nebo touchdown. Tahle vysoká sportovní zákulisní politika ale i tak nenudí, Draft Day příjemně plyne, nevnímáme potřebu nějaké syrovosti nebo zásadních veletočů, stačí výborní herci (Garner, Costner, Langella, Burstyn) a vybroušené dialogy. Reitman chytá druhý dech. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je pre teba víťazstvo dôležité?" Som veľmi rád, že sa K. Costner pomaly, ale isto vrátil medzi hereckú elitu. Veľký draft je veľmi podareným filmom aj keď zo športu, ktorému v Európe veľmi nefandíme. O šport ako taký tu však nejde. Ako názov prezrádza ide o draft nádejných mladíkov a je zaujímavé sledovať, čo všetko je dôležité pre majiteľa či manažéra klubu, až sa mi niekedy veriť nechce, že dnes niekoho zaujíma, kto je aký človek. Všetko spolu súvisí a mnoho to napovie o prípadnej nálade v kabíne a súdržnosti týmu, takže z tohto pohľadu sú i na prvý pohľad zanedbateľné maličkosti veľmi dôležité a tento film je presne o tom. Kúpime si namyslenú a šikovnú mediálnu hviezdu - Callahana alebo dáme šancu iba jemne nadpriemernému športovcovi , ktorý je však rozhodnutý urobiť pre tým a víťazstvo všetko. Prevažne konverzačný, ale výborný film. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Člověk naštěstí nemusí mít A+ z dějin NFL, aby v tomto případě pochopil, že dal Kevin Costner srdce do strhujícího dramatu ze sportovního prostředí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná športová dráma z filmársky zatiaľ nevyužitého prostredia. Formálne miestami možno trochu zbytočne prvoplánovo efektné, veľmi dobre zahrané a svižné. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru, že budu sledovat další z řady sportovních šablon, kdy vše dopadne přesně podle očekávání a nedostaví se jediný moment překvapení, se mě snímek docela zalíbil. Kevinu Costnerovi jsem neměl problém uvěřit, že přestává mít pevnou půdu pod nohama, stejně jako že má situaci pevně ve svých rukou. S blížícím se koncem mě dokonale bavilo sledovat zákulisní tahanice a vyjednávání sportovních managerů. Na tohle by se jeden dokázal koukat klidně celý den. Trošku jen škoda, že se to celé odehrává v prostředí Amerického fotbalu, kterému tedy vůbec nerozumím. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HOW IS IT THAT THE ULTIMATE PRIZE IN THE MOST MACHO SPORT EVER INVENTED IS A PIECE OF JEWELRY?" -------- Slabo nadpriemerný film, priamo zo zákulisia NFL. Aj keď bolo zrejmé, že nepôjde o hru samotnú, nebolo by od veci zobraziť viac futbalových scén, ako len krátke tri, počas celej 106-minútovej stopáže. Obsadenie Diddyho veľké plus. Obsadenie Costnera obrovské plus. ()

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama