Reklama

Reklama

VOD (1)

Vlivný, ale idealistický politik Colin Pryce (Nicolas Cage) se v roce 2010, během devastující ropné katastrofy v Mexickém zálivu, ocitá v těžké osobní situaci. Musí se totiž vyrovnat s vlastním zhrouceným životem poté, co mu sexuální skandál zcela zničil politickou kariéru. (Magic Box)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby Celosvetovo $90,000▐ snaha o podanie vážnej témy moc nevyšla, to nech radšej Nicolas Cage ostane u tých akčných filmoch /30%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jen velcí muži vědí, jak lidskou bezmocnost učinit snesitelnou." Projevem to začalo, projevem to skončilo a mezitím se ničila a obnovovala jedna politická kariéra. Mne tedy čestně utrápený kongresman Pryce moc nebavil a ještě víc mě nebavilo přesvědčování o tom, že americký politik je čestný a poctivý - jinak musí odstoupit. Jak znám politiky, tak neváhají krást, podvádět, zpronevěřovat, zanášet a na své voliče z výšky kálet až do dalších voleb. Ale tady jde o velká témata - ekologii, pracovní místa, odškodnění poškozených a hlavně o finanční podporu ve volbách. A to je celkem nuda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jo, po Nickovi se mi stejská. A z nostalgie jsem si po delší době pustil něco novýho s ním. A překvapilo mě, že jsem poměrně nelitoval. Začátek byl sice pomalejší, ale pak se to rozjelo a já se velmi dobře bavil a užíval jsem si Cage na obrazovce. Starý časy se asi nevrátí. Ale pokud se bude objevovat častěji, budu jenom rád...7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage civí do zrcadla, Nicolas Cage otevírá lahev něčeho ostřejšího, Nicolas Cage řídí, Nicolas Cage se probouzí. A všechno mu docela dlouho trvá. Mezi tím vším vnímáme docela mdlé dialogy a příběh, kterak se chce jeden kongresman vydrápat výš. Ale jde na to poměrně bezzubě. Když si vzpomenu na Spaceyho manipulátora par excellence z House of Cards, což je látka dokonale zrežírovaná a scenáristicky vypiplaná, je tohle utahaný suterén. Austin Stark kupříkladu produkčně dohlížel na solidní feel-good kousek Infinitely Polar Bear, ve kterém Mark Ruffalo bojoval s maniodepresivní psychózou. Sympaticky ubíhal, ale Stark si z toho do svého filmu moc ponaučení nevzal. Jeho celovečerní debut je utahaný, nezajímavý, triviálně uchopený. Přitom mnohými odepisovaný Cage nehraje vůbec zle, občas dokonce lehce připomene své solidní role z osmdesátých a devadesátých let. Mít kolem sebe kvalitní spolupracovníky, myslím, že by ještě dokázal moc mile překvapit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu všichni máte? Náhodou je to výborná sci-fi komedie se strhujícím výkonem grandiózního Nicka v kleci! Ptáte se co to zase melu za hovna? No tak uvažujte co by to asi mohlo být za žánr, když se jedná o film ve kterém Cage hraje čestného politika?! Brečí, klopí oči, filozofuje, chlastá a bojuje za rovnost pro všechny. Normálně bych takovej typ filmu vyodpadoval z gustem, ale já se co chvíli musel chlámat a plácat do kolen. Výborně jsem se pobavil a proto ty 3* vím, že takhle ten film asi působit nemá, ale tak co už...55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nový Nic v Kleci stihne akorát tak šíleně nudit. To už asi příště raději nějaký pitomý akčňák, kde se střílí lidi než koukat hodinu a půl na jednoho hodně životem zmateného kongresmana. V tom filmu vlastně o nic nešlo, nic se nevyřešilo a nakonec se věci vrátili přesně tam kde začínaly. 20% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Abych si to ujasnil. Cena moci je taková, že přefiknete roztleskávačku a svoji asistenku, za což zaplatíte i nadále fungujícím manželstvím a vyhranými volbami? No, to by mě teda složilo... Úplně vidím, jak se studenta prvního ročníku politologie ptají, proč zrovna politika, a on odpovídá, protože kdysi viděl Cenu moci a řekl si, že to bude príma život. Nemám nic proti jednoduchosti, co mně ale vadí hodně je zbytečnost. Vlastně nejvíc jsem se pobavil až u zdejších komentářů typu "kdyby to byla produkce HBO, je to červený." Je jedno, jestli myslíte film nebo řepu, obojí je k smíchu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Nicolase mám rád, i jeho novější filmy. Nechápu takovou kritiku v jeho posledních filmech. Určitě už netočí pecky, co kdysi točil, ale i tak se na jeho nové a nové filmy vždy těším. Tento snímek rozhodně není nějak velkou peckou, ale já se bavil a to je důležité. Cage hraje dobře jako vždy. Celý film je uvěřitelný, jednoduché drama, které funguje. Scénář je v pohodě. Mohlo to být delší a trochu víc dramatičtější a pak bych byl ještě více spokojenější. Hudba byla dobrá. Ostatní herci mě bavili. I konec byl trochu moc jednoduchý, ale i tak jsem při váhání mezi 3*/4* nakonec zvolil tu slabší 4*. Co k tomu dál dodávat ? Na odreagování dobrá záležitost. Ještě se k tomu někdy vrátím. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi lacný film, ktorý sa snaží použiť skutočnú udalosť ako zásterku a nechať ho pôsobiť seriózne. A absolútne sa mu to nedarí a človek rýchlo cíti tu manipuláciu, ktorou film len srší. Ale pár dobrých momentov to predsa len malo, najmä v časti, keď je Colin rozhodnutý začať iný život. Lenže celá tá časť trvá možno maximálne 20 minút a aj tak sa potom všetko posunie podľa mňa tým nesprávnym smerom. A tiež neviem či je najlepšie rozhodnutie nechať film pôsobiť štýlom, že záleží najmä na korporáciach a nie malých ľuďoch, ktorých katastrofa postihne. Osobne sa mi nepáčila záverečná Colinova reč, nie je to podľa mňa moc dobre zrežirované a filmu chýba istá dávka solídnosti. Nie je veľmi uveriteľný ani moc dobrý. Najlepšie momenty podľa mňa sú, keď sa Nicolas Cage snaží dať dokopy so svojou konzultantkou Kate v podaní Sarah Paulson. Inak ide o dosť podpriemerný počin. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politická dráma s plno kecami okolo, deja trochu pomenej a napriek tomu nemôžem povedať, že by to bolo vyslovene zlé. Nicolas Cage už v poslednom čase hrá v takých mizerných veciach, že je aj priemerný film pohladením na duši. Mne nevadia drámy ako táto. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nick je holt šik. Vůbec jsem se nenudila, takže není co řešit. ;-) Podrobně bych se o filmu vyjádřila přesně jako uživatel mzss1, a to doslova. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Cage je dobrý herec ale když dostane takovou roli chce se nad nudným příběhem akorat brečet nic moc film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politik plný ideálů odhodlaný páchat dobro má tak trochu problém s ženskejma a tak když se odmítne zaprodat ropné korporaci, vyjdou jeho zálety najevo. A to se v Americe neodpouští. Kromě toho chudák kongresman při každém mimomanželském pichu evidentně trpí a aby toho nebylo málo, jsou tu problémy s otcem a tak trochu i s alkoholem. To všechno ho limituje v páchání dobra, čímž opět evidentně trpí. Role jak stvořená pro Cage, který tady pravděpodobně překonal svůj rekord v počtu psích pohledů. Nebylo nic platné, že byl obklopen Connie Nielsen, Sarah Paulson a Peterem Fondou, kteří se mu snažili přihrávat, protože ať udělali cokoliv, pokaždé to skončilo projevem vořecha trpitelsky očekávajícího výprask a sladkobolnými patetickými bláboly. Ale zase jsem se u toho občas zasmál a za to si to těch 30% zaslouží. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi Hallmarkovsky povrchne podaný pribeh s niekdajsou akcnou hviezdou. Film o naivnom a asi poslednom cestnom politikovi, ktory by chcel vyriesit zavazny problem, ale blbca jedneho znici skandal, lebo sa nedokaze ovladat akonahle zbada nejaku mladsiu babu. Ani sa mu necudujem, lebo za manzelku ma riadne chladnu zensku. A po tom skandale sa snazi dostat spät do vrcholnej politiky. S poriadnym scenarom by z toho mozno aj mohol byt celkom dobry film, ale v tomto meganaivnom a povrchnom prevedeni to môze zaujat len zeny pri zehleni, ktore Cagevi zožeru aj s navijakom sceny v ktorych plače jak zbity pes. Mne pripadal smiesny. Ale mimo tychto scen je taky dost utlmeny, takze do legendarneho zostrihu jeho psychotickych vystupov sa z tohto filmu asi nic nedostane. V tomto filme naviac vyzera dost dobre a charizmu ma stale, takze pod vedenim nejakeho kvalitneho rezisera si stale dokazem predstavit jeho comeback. Ale to by musel prestat brat absolutne kazdu sracku, ktoru mu ponuknu. Inak bude pre kvalitnych filmarov nadobro odpisany a to je skoda. 3/10. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Film má 90 minut (ne 78 minut). Obavy byly na místě: Debutující režisér, obsazení vytažené z herecké sušičky (Connie Nielsen) a samozřejmě Nick Cage na plakátě, který vypadá jako Lord of War v ropě. Překvapivě na mě ale vykouklo zručné drama se zajímavým námětem a herecky naprosto zvládnuté (i Peter Fonda válí!!). Jediný problém je, že kdyby tenhle stejný film vyplivlo z obrazovky HBO, bylo by k němu přistupováno úplně jinak. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

The Runner je film od kterého jsem čekal nějakou hrůzu jako od Left behind nebo posledního času na pomstu.Tedy filmech co nám v posledních letech Nicolas Cage naservíroval a my se divili,že v tom opravdu hraje on,herec co dokáže předvést i výkon hodný Oskara.The Runner je naopak pro mě docela překvapeně povedený kousek z politického prostředí.Sledujeme zde příběh kongresmana co bojuje ve svém okrsku v Pennsylvanii z ropným únikem do oceánu.Když už se zdá,že za ním jde celé město a on touto událostí nasbírá politické body ,které se mu budou hodit pro boj o senátorské křeslo tak vyjde na povrch jeho milostná aférka.Snímek nám nabízí pohled na svět politiky a zároveň předestírá otázku jestli pro vyšší dobro i v běžném životě natož v politickém musíme někdy uzavřít dohody a kompromisy co se nám absolutně nelíbí jen pro to,aby jsme skrze ně došli k vytouženému cíli.Politika je odvětví plné kompromisu i za cenu vzdání se vlastního přesvědčení a to celé právě zde prožije Nicolas Cage.Film nemá kdovíjaké tempo a postavy a jejich charaktery by mohly být vyobrazeny ještě detailněji,ale opakuji po mém očekávání,že to bude další z řady nepovedených filmu s N.Cagem je to naopak vcelku dobrý počin.Všeobecně mam rád snímky z politického prostředí,protože nikdy není na škodu ,aby jsme viděli za oponu této hry.Za mě hodnotím hlavně ten příběh.Za mě celkově ty 70% a čtyři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak Nicolas Cage má určitě slabší filmy, ale ani tohle zrovna není nějak moc velký zázrak. Politik, který není až tak špatný, jen neví, kam by ho strčil. Má své ideály, ale má smůlu, protože se na něj provalí, že měl nemanželský sex. A pak si užívá dál, i když chce dál bojovat za ideály. Dramatická romance, která mě nechytla. ()

Reklama

Reklama