Reklama

Reklama

VOD (1)

Vlivný, ale idealistický politik Colin Pryce (Nicolas Cage) se v roce 2010, během devastující ropné katastrofy v Mexickém zálivu, ocitá v těžké osobní situaci. Musí se totiž vyrovnat s vlastním zhrouceným životem poté, co mu sexuální skandál zcela zničil politickou kariéru. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (67)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vážně povedená podívaná, kterou mám v úmyslu rozhodně víc chválit než kritizovat a (opět) upřímně příliš nechápu zdejší dehonestaci tohoto snímku, který si to rozhodně nezaslouží, i když trochu tuším, kde je nejspíš zakopaný pes, a to ve jménu Nicolase Cage, do kterého je prostě jen populární kopat, a to ať natočí cokoliv. Každopádně fakt je ten, že se jedná o snímek povedený, s pevnou ústřední myšlenkou, kdy samotná zápletka je pak sice vzhledem k tématu podána spíše jednodušším způsobem, o to možná ale ve výsledku působí úderněji a efektněji. Tou ústřední myšlenkou pak není nic jiného, než že politika je největší svinstvo na světě a změní i ty nejidialističtější jedince, kteří se snaží změnit svět k dobrému, ale okolí je stejně vždy semele tak, jak potřebují jen ti nejmocnější a nejméně potřební. Celému filmu jinak trochu škodí tak trochu levnější televizní look, na což pak doplácí především atmosféra, na druhou stranu mě ovšem naopak The Runner hodně oslovil po emoční stránce, která je opravdu funkční a silná, a bavili mě i jednotlivé dialogy, které mají hlavu a patu. No a na závěr jsem si nemohl nechat nikoho jiného, než skvělého Cage, který svou postavu zvládl na podtrženou jedničku, přesvědčivě, věrohodně a především hlavně fakt výrazně a je to právě on, kdo celému filmu jednoznačně svým výkonem dominuje. Takže ano, vzhledem k tíživému obsahu je to sice celé trochu naivnější a hodně zjednodušené, trefit do černého se nicméně tvůrcům podařilo velice efektně, mě to bavilo a znovu opakuji, ten film je zde skutečně zbytečně podhodnocený, jelikož své nepopiratelné kvality určitě má. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Slabounké tři a to jsem k filmu opravdu velmi vstřícný. Sám pořád nemůžu Nicolase zařadit. Buď je jeho agent úplný tupec, nebo nemá on dobrou ruku na scénáře. Skáče od žánru k žánru a kvalita filmů je jak na horské dráze. Tady jsem nepochopil ten přerod z moralisty, na tupou ovci naverbovanou dříve opovrhovaným konglomerátem. Celý scénář měl jakousi obrácenou šťávu :-( ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Nicolase mám rád, i jeho novější filmy. Nechápu takovou kritiku v jeho posledních filmech. Určitě už netočí pecky, co kdysi točil, ale i tak se na jeho nové a nové filmy vždy těším. Tento snímek rozhodně není nějak velkou peckou, ale já se bavil a to je důležité. Cage hraje dobře jako vždy. Celý film je uvěřitelný, jednoduché drama, které funguje. Scénář je v pohodě. Mohlo to být delší a trochu víc dramatičtější a pak bych byl ještě více spokojenější. Hudba byla dobrá. Ostatní herci mě bavili. I konec byl trochu moc jednoduchý, ale i tak jsem při váhání mezi 3*/4* nakonec zvolil tu slabší 4*. Co k tomu dál dodávat ? Na odreagování dobrá záležitost. Ještě se k tomu někdy vrátím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politik plný ideálů odhodlaný páchat dobro má tak trochu problém s ženskejma a tak když se odmítne zaprodat ropné korporaci, vyjdou jeho zálety najevo. A to se v Americe neodpouští. Kromě toho chudák kongresman při každém mimomanželském pichu evidentně trpí a aby toho nebylo málo, jsou tu problémy s otcem a tak trochu i s alkoholem. To všechno ho limituje v páchání dobra, čímž opět evidentně trpí. Role jak stvořená pro Cage, který tady pravděpodobně překonal svůj rekord v počtu psích pohledů. Nebylo nic platné, že byl obklopen Connie Nielsen, Sarah Paulson a Peterem Fondou, kteří se mu snažili přihrávat, protože ať udělali cokoliv, pokaždé to skončilo projevem vořecha trpitelsky očekávajícího výprask a sladkobolnými patetickými bláboly. Ale zase jsem se u toho občas zasmál a za to si to těch 30% zaslouží. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Někdo to tady už psal a já souhlasím. Pokud by tenhle film byl z produkce HBO, tak by měl pravděpodobně silně našlápnuto směrem k červeným číslům a zdejší hodnotitelé by ho vyzdvihovali jako zajímavé drama... Vzhledem k tomu, že jsem vůbec nic nečekala, jsem byla mile překvapena. Ta hodina a půl celkem rychle utekla a na to, že se jedná o téma, které zrovna mě osobně moc nelákalo, to nebylo ani trochu nezáživné. Společné scény Cage s Fondou byly skvělé. Takže zatímco tady většina odborníků máchá jednou hvězdou a mele něco o nudě, vopruzu a nekvalitě, já v tom viděla komorní drama člověka, který nechtěl dělat kompromisy... Slabší 4. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Príbeh sa odohráva na pozadí skutočnej havárie ropnej plošiny Deepwater Horizon v roku 2010. (kacer4)

Reklama

Reklama