Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh se odehrává v bouřlivé pohraniční oblasti Arizony a Mexika. Manželka bývalého šerifa Arizony je zabita na vlastním ranči. Zdá se, že do její vraždy je zapleten Mexičan, který nelegálně překročil hranici do USA. Fakta o tom, kdo za tragédii nese skutečnou vinu, jsou tak složitá a nejasná, jako problémy a napětí mezi lidmi žijícími na obou stranách hranice. Oba šerifové, jak bývalý (Ed Harris), tak i současný (Aden Young) hledají odpovědi a jejich životy se navždy změní. (TV JOJ)

(více)

Recenze (49)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAJDE SI DOBROU PRÁCI. VYDĚLÁ SPOUSTU PENĚZ. VŠE BUDE SUPER.....“ /// O tom, že mexickej imigrant, kráčející přes hranice, to nemá lehký. Příběh pitvá víc věcí. Většinou je spojuje zoufalství a lidská špína. A na to, co všechno se tady stane, to zas filmařsky takovej zázrak není. Myslím, že to rejža nedokázal ukočírovat a zvolit správnou cestu k mojí filmový (dramatický) duši. Takže 3*, což je spíš zklamání. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč ten vo těch indiánech už jsem slyšel. 2.) Nebaví mě ty vymyšlený kokotiny. Mám rád realitu. 3.) Thx za titule ,,Dalfor“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Začátek mě bavil. Vyobrazení nelehkého údělu mexických imigrantů, kteří chtějí získat peníze (někteří legálním způsobem, jiní zas „trochu“ jinak), se mi líbilo, stejně tak vydělávání na převozu. Ne že by to bylo zase tak moc naturalistické, ale tvůrci se toho rozhodně nebáli. Ovšem s prvními pochybami bývalého šerifa jsem pomalu ale jistě přestával snímek brát vážně. Moje podezření, že se z dramatu (western? cože?) nakonec vyklube pohádka o spravedlnosti, dobré vůli a překonávání předsudků, totiž postupně začalo nabývat stále jasnějších kontur a směrem ke konci to už byla regulérně falešná moralitka. A na to jediné, co mohlo zvrátit nechutně vykonstruovaný závěr a dát mu alespoň nádech reality (o kterou se tvůrci zpočátku úspěšně pokoušeli), nakonec nedošlo. Ve výsledku hodnotím pouze průměrem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Horkem znavené drama z mexicko-amerického pomezí, které naznačuje, že otevřená mysl a srdce na správném místě zabraňují paušalizaci, potažmo zbytečným ztrátám na lidských životech. Berryho debut drží aktuálnost tématu, civilní pojetí, potřebná víra v dobré konce a samozřejmě Ed Harris. Tyhle role málomluvných, čestných a spravedlivých mu padnou jako bílý stetson.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nepříliš strhující příběh plný dobrých herců a atraktivního mexického nádechu. Co z počátku vypadá jako slušná pouštní survival naháněčka se mění v průbehu filmu vcelku plynule na scénáristicky zamotanou kriminálku s x postavami, které jsou dobře načrtnuté a solidně zahrané. Překvapivě jde tak o vyrovnaný počit, kde jsou všechny základní filmové složky na slušné úrovni, avšak z průměru to nemá na čem vyčnívat snad až na skvělou hudbu, která zní jako kdyby byla z nějakého piratského velkofilmu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro příběhy z Americko-Mexického pohraničí a i tento snímek jsem uvítal, i když patří k těm po všech stránkách průměrným. Máme tu několik zajímavých zápletek, z nichž, krom té ústřední, všechny vyšumí do ztracena. Režie a způsob vyprávění působí zcela sterilně, drsnější přestřelku či emotivnější scénu rovněž abys pohledal. 50% si ale za dobrou atmosféru a civilního Eda Harrise film zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mexických rodin, které mají podobný osud, je na každém rohu deset. Doufají, že si je někdo za hranicemi najme na jakoukoli špatně placenou práci. Tahle rodinka se má ale zdá se docela dobře. Jen její otec se ocitl na nesprávném místě, protože to právě o kámen schytala manželka bývalého šerifa. A ten bude truchlit po svém – přijít všemu na kloub. Tvůrci k látce přistupují nenápadně, jdou proti velké podívané a svůj příběh ladí do komorní atmosféry. A s ohledem na to, že i přes patrnou jednoduchost se toho docela dost stane, filmařsky je to poměrně mdlé a dramaticky ne zrovna silné. To samé se dá říct o emocích, které i přes rozcházející se zákon (Mexičané zneužívají Mexičany k dalším nechutným obchodům, střelec má překvapivého otce..) neudeří tak, jak bychom si představovali. Herecké výkony jsou civilní, nenalíčená Eva Longoria moc nemá co hrát, Ed Harris je typickým Edem Harrisem, kdy by se daly některé jeho věty a výrazy tváře vytesat do kamene. Naopak Michael Peña je překvapivě toporný hadr. Nebojím se napsat, že jsem mu nevěřil prakticky nic. Sečteno, podtrženo: pomalu vyprávěných příběhů o velkých zásadách a přátelstvích jsme viděli už mnoho, často lepších!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Slabé hodnotenie ma trochu prekvapuje, mne Frontera sadla. Mám rád filmy z mexicko-amerického prostredia, navyše obsadenie je výborné. postavy sa chovajú rozumne, myslím tie, ktoré by sa tak chovať mali, dialógy i herecké výkony sú na úrovni, nič nie je silené a nikdy to nespadlo do nereálnej roviny. Ed harrisa mám vážne rád a on bol hlavný dôvod prečo som film chcel vidieť. Poteší i pekná Eva Longoria, ktorú som vo filme videl prvýkrát, pretože seriály nesledujem. pochváliť musím nádherne vygradovaný záver aj keď nečakane strihnutý v tom najlepšom. Pekne nasnímané obrázky a kvalitne urobený strih, ktorý úplne dokonale sadol do skvelej hudby film nádherne ukončili. Myslím, že ten samotný záver so skvelou hudbou som si pustil asi 5x po sebe a hneď po filme som hľadal na nete soundtrack. Za mňa 4 hviezdy. Adios! 80%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh o lidské hlouposti a krutosti převaděčů, kteří vydírají nebožáky myslící si na lepší budoucnost za hranicí v USA. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má Trump asi niekde vo vitríne. V podstate ide o takú minimalistickú krimi s jednoduchým dejom a pomalším tempom z prostredia americko-mexickej hranice (pašovanie ľudí, nelegálny prechod cez hranice...). Na začiatku sa stane tragédia a zvyšok filmu sa venuje prevažne pátraniu po pravde. Niektoré jednotlivé fragmenty scénok boli celkom zaujímavé, no ako celok ma to moc nenadchlo. Záver ma ale milo prekvapil. Tiež dúfam, že chalani si zapamätajú, že strieľať po Mexičanoch sa nemá. Priemer. 60/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Niekde sa v záhlaví filmu udáva i western spolu s drámou. Ono to ku koncu filmu skoro tak i vypadá. Chýbal už len Geronimo... ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tento krát začnem koncom filmu, pretože to bola jedna z najlepších vecí. Keď neukázali tvár strelca, povedal som si skončilo to hlúpo, ale po pár minútach uvažovania, som akoby dostal baseballovou pálkou po hlave zrazu si hovorím prečo nie? Je to neštandardný a pritom originálny koniec. Vlastne celý film sa nesie v duchu "nadštandardnej piesne, ktorá ľahko stúpa v rebríčku popularity". Potvrdzujú to výkony hercov na čele s M. Peňom, ktorý tentokrát ukázal, že nepatrí len do béčkových filmov. Nedá mi spomenúť ani Eda Harrisa, ktorý stvárnil postavu ozajstného tvrdého muža, ktorý bez jedinej slzy spravodlivo rozhodol o osude špinavého mexičana. Na plný počet to však nebolo, ale 80% je zaslúžených. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Výborný prašný film so stále aktuálnou tematikou. Ed Harris je jeden z mojich obľúbených hercov a toto mu sadlo. Prostredie bolo super aj zápletka, zaujímalo ma to od začiatku do konca. Peňovi som fandil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film popisuje zoufalství ilegálních migrantů a zmatenou zášť , které čelí na americké straně hranice. Velký film to není, ale když už nic jiného je Za hranici silný alespoň v této oblasti. Film tedy není moc polemický. Je to velmi dobře zahráno. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

To by ma zaujímalo, prečo Eva Longoria nešla legálnou cestou za mužom, keď mala jej rodina toľko peňazí. Inak v pohode film, ktorého koniec je najsilnejší, ale v istých momentoch aj rozporuplný. A postavy sú tu buď úplne rozumné a čestné, alebo blbé a zlomyseľné. Nič medzi tým. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spíš než western je to drama z americko-mexické hranice s kriminálním nádechem. Westernová je snad jen poslední scéna a následný hudební motiv. Ale i tak mě to bavilo. Je pravda, že zápletka je prvoplánová, film se vyhýbá jakýmkoliv zvratům a vypjatým scénám i ve chvílích, kdy jsou potřeba jako sůl. Nicméně v mých očích to zase nebylo tolik na škodu, na čemž má největší podíl Ed Harris. Tenhle chlap se pro sedlo a kolty narodil, stejně jako třeba Costner s Eastwoodem, a je velká škoda, že těch westernů má na kontě relativně málo. 70% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film,který pojednává o odpuštění,šanci a tak trochu rasismu.Není to špatný námět,ale je to takové nedotažené,klidně to mohlo mít delší stopáž a možná by to pomohlo.Jinak je překvapení,že Eva Longoria taky hraje něco jiného než perfektně upravenou ženu.. :-) 65% a tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě samotného překvapilo, jak mě tenhle film zaujal. Příběh je celkem jednoduchý a přímočarý, herecké výkony nejsou oslnivé, není to ani nadmíru brutální, erotika je zde v podstatě nulová, ale je to krásně lidské a herci právě civilními výkony dodávají celému filmu ten správný look. Dobře se mi na to koukalo, už i jen proto, že to nebylo zbytečně emočně vyhrocené. A to klidně mohlo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Mojí dva oblíbení herci, Ed Harris a Michael Peña, co si přát víc? V tomhle dramatu o nelegálním přechodu z Mexika do Ameriky, o náhlém tragickém osudu ženy toho staršího a nelehkém údělu ženy toho mladšího. Oba se svým charismatem, v nádherné polopouštní krajině, doplněné moc hezky poslouchatelnou hudbou a krásnými koňmi. A skoro dospělými syny, kteří občas nevědí, co činí. Anebo mají někde vzor? Zasloužené čtyři hvězdy. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Takovej "normální mexickej" příběh bez zbytečnýho patosu, dobře odmakanej i natočenej - u mě za 3,5 hvězdy. Viděno v rámci Season Challenge Tour. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Môže byť! Michael Peña je priam zrodený na takéto herecké úlohy, a aj v tomto prípade bol výborný. Naozaj vydarená atmosféra arizonsko-mexického pohraničia s nevyčerpateľnou témou hraničného prevádzačstva. Pri akomkoľvek probléme nie je nič jednoduchšie ako obviniť jedného z neustále prúdiacich nelegálnych imigrantov. Motív krivého obvinenia sa tak nesie celým filmom, a nebyť charizmatického bývalého šerifa, ktorý vzal vyšetrovanie do vlastných rúk, spravodlivosť by dostala opäť ďalšiu ranu. Zaujímalo by ma ako napokon dopadli tí traja "hrdinovia", ktorí sa hrali na ostreľovačov. Taký "hrdinský" skutok a napokon sa chlapci ani nepochválili? ()

Reklama

Reklama