Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Dokáže sa naozaj z každého človeka stať monštrum? Zahrajme si hru a uvidíme... Neviem, nápad sám o sebe je celkom dobrý, i keď originálnu thajskú verziu som nevidel, čiže porovnávať nemám s čím. Vadil mi v prvom rade výber hercov - špeciálne pri hlavnej postave, Mark Webber sa mi zdal až príliš nevýrazný. No a Ron Perlman, toho som už v poslednom čase pomerne dosť presýtený, keďže sa v podobných filmoch objavuje až pričasto. Zišla by sa mu možno menšia pauza alebo žánrový odklon do iných vôd - otázkou je, zvládol by to? Trošku ma sklamalo ešte to, že dej je ľahko predvídateľný a približne v polovici som už viacmenej vedel, čo a ako - teda nie, že by sa neobjavili nejaké mini prekvapenia ale nič zásadné... Zopár scén sa snaží byť tvrdých či nechutných (ktorými chceli divákovi pravdepodobne vyraziť dych, šokovať ho), iné naopak zabŕdajú viac do psychológie (iba tak decentne, nečakajte nič hodnotné), no a niektoré zas chcú pôsobiť až príliš drsne (to považujem za obrovský prešľap, absolútny krok vedľa). Ako celok to preto vytvára nesúlad, taký trochu miš-maš, avšak nie v pozitívnom zmysle slova. Môj názor je, že z takéhoto námetu by sa dalo vyžmýkať aj čosi viac. Ale vzhľadom na to, že ide asi o jednu z tých lacnejších nenápadných záležitostí (opravte ma, ak sa mýlim), tak to zas až tak zlé nebolo, sú aj horšie - a hlavne čo sa týka amerických remakov... 3/5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tož se nám záhadná thajská hra sestávající z 13 čím dál zvrácenějších úkolů přesunula do Ameriky. Zběsilé řádění zůstalo, ale (nejen) ten prapodivný konec z originálu byl eliminován - respektive nic nevysvětloval a neodhalil, přestože se v průběhu v pozadí trošičku zapátralo (čili víme, že podstata a historie byly úplně jiné). Ve výsledku vůbec nešlo o zatraceníhodný remake / variaci. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem původní film neviděl tak nebudu srovnávat. Na mě film působil vcelku originálně a solidně. Hlavní hrdina byl solidně trhlej a opravdu během "hry" se zajímavě vyvíjel. No škoda, že si pokazil ten konec. Na jedno shlédnutí určitě ano, víckrát bych to ale asi nedal. Slušná atmosféra a oceňuji i přítomnost Rona Perlmana, i když tentokrát tam byl spíš jen do počtu a aby měli zajímavé jméno do titulků, ale toho chlapa mám rád, takže OK. 60 % ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

V podstatě to nebylo vůbec špatné. Špatně se mi hodnotí remake filmy, protože nedokážu být moc objektivní, ale tenhle film mi přišel oproti originálu hůře zpracovaný, ovšem s výhodou toho, že originál byl komediální - nicméně skutečně lépe propracovaný. Váhám mezi 3 a 4 hvězdama kvůli úžasnému konci, ale 4 hvězdy má originál.... Nezbývá než dát 3. Shlédnutí doporučuji, takový konec jsem nečekala a bylo to výborně dramatické :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento americký remake původní thajské pecky mě bohužel nenadchl tak, jak by mohl, respektive vzhledem k výbornému námětu měl, a to hlavně ze tří důvodů. Za prvé mě zklamalo vyloženě televizní zpracování, kdy mi to prakticky ve všech filmařských ohledech připadalo jako třináctí díl sedmé řady jakéhokoliv krimi seriálu. Dále musím určitě zkritizovat ne zrovna povedený casting, kdy naprostá většina zúčastněných herců podává sakra mdlé výkony, o jejich nesympatičnosti a nevýraznosti ani nemluvě a co se týče přímo role hlavní, Mark Webber není vážně borcem, který by utáhl film a zde to v plné kráse jen potvrzuje. A za třetí negativum považuji úplný závěr, kdy se ústřední hrdina sice zachová čestně, ale zároveň tak nelogicky a hloupě, až to snad musí většinu diváku nasrat. Zbytek ale jinak působí jako docela fajn zábava, což z toho dělá ve výsledku alespoň průměrnou podívanou. Jednotlivé úkoly totiž nenudí a jsou i poměrně nápadité, i když mnohem více tvůrčí odvahy by tedy rozhodně neuškodilo, celé to má jinak i opravdu hodně svižný spád a sem tam se dostaví povedený nečekaný zvrat. Nicméně opakuji, s tak parádním nápadem, co se zápletky týče, z toho jednoduše měli amící udělat hvězdně nabušenou jízdu, která by všem urvala palice, a ne televizní jednohubku s ustrašeným režisérem bez koulí. Tento remake si zkrátka k originálu ani nečichne a je to vážně obrovská, nevyužitá šance na vytvoření parádní pecky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)
  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama