Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Recenze (137)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Být to film s originálním námětem, dám mu pravděpodobně slabší trojhvězdí, ale protože jde o remake osm let starého thajského filmu, nad dvě hvězdy nepůjdu. To, v čem je snímek věrný originálu, je tu jednoznačně slabší (intenzita některých převzatých úkolů), a případné odlišnosti jdou spíš špatným směrem (například trestuhodné vyškrtnutí úkolu s jezením nelibého pokrmu). Tvůrci se zde snaží trochu víc vysvětlovat pozadí "Hry", bohužel však toto vysvětlování je do děje dost nešikovně, křečovitě naroubováno. A prostě ... u nesmyslu je snad vždycky lepší, když se ho člověk ani vysvětlovat nepokouší. 13 Sins zkrátka oslabilo pozitiva originálního snímku a posilnilo jeho negativa. Takže zbytečný film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,GRATULUJEME! Z DLOUHÉHO SEZNAMU KANDIDÁTŮ V NOUZI, JSTE BYL DO SOUTĚŽE O FANTASTICKOU VÝHRU VYBRÁN PRÁVĚ VY!“… /// Jak to bylo tenkrát, si piču pamatuju. Vzpomínám si jen, že hra to byla zajímavá, ale za srdce mě nechytla. Takže se ani nedivím, že si ti Amíci řekli, že se na ty žlutý sračky nedá čumět, a že si jako radši natočej svoje. Budiž. 36 hodin, 13 úkolů a obrovský bohatství je doma. Motiv není špatnej (jasně, nebyl špatnej ani u těch žluťáků… vlastně … no to je jedno…) - aspoň pro nás hravý. Jako – nenudí to. Ale frajerskejch úkolů moc nenajdete. Taky sere Elliot svým labilním chováním, který ční nad vočekávanou gradací. Krvavej závěr nakonec trochu krve do žil vleje, ale i já musím uznat, že film stojí (padá) s tou ,,žlutou“ myšlenkou. Takže vy hravější – běžte si hrát do Thajska! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším originály! 2.) Píšu esej o tom, jak se vobyčejnej člověk monstrem stal. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisérovo zlepšení je znatelně znát, ale bohužel si vybral špatný film. Naprosto zbytečný remake, který si dokonce dovoluje vynechat ty nejlepší scény z originálu a nahradit je slabšími. Na jednu stranu je to alespoň pořád zábavné, film nenudí, neustále se něco děje, ale toť vše. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Libovolný díl Saw má výrazně bohatější vizuál, hustší atmosféru a nápaditější a krvavější úkoly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Muška jenom zlatá se mu vyhýbá a tak snadno sedne na lep jako moucha. I když vypadá, že by ani mouše neublížil, jednu zabije a pozře. A pak, ač na první pohled muší váha a mouchy snězte si mě, změní se na pouličního pána much. Má to mouchy? Too much… Připadalo mi to jako Faktor strachu říznutý nějakou reality show, co uvádí Dejdar a neschopnost vyždímat ze slibného námětu něco víc iritovala skoro stejně jako ten cirkusový vyzváněcí tón. Nehledě na to, že dějové konstrukty, kdy se do „hry“ musí zapojit půl planety, abychom se vůbec dopachtili konce, mě už od dob ze střechy hopsajícího M.Douglase nějak neberou.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík je v dlhoch, stratí prácu a onedlho sa má ženiť. Z blbej situácie ho však nečakane vytrhne telefonát, ktorý ponúka vyše 6 miliónov, pokiaľ sa mu podarí splniť sériu trinástich zvláštnych úloh. Po tom ako zistí, že sa nejedná o žart, na hru pristúpi, no to čo začína ako bláznivá zábava sa po chvíli mení na nezastaviteľnú jazdu za hranice slušnosti i zákona. Remake thajského thrilleru "13 Game sayawng" sa síce nemôže pýšiť nejakou originalitou (napr. len týždeň dozadu tu bol podobne ladený "Cheap Thrills"), ale udržuje si aspoň takú mieru zábavnosti, ktorá to 1 pozretie robí bezbolestným. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být mi šestnáct, tak to budu doporučovat svým středoškolským kámošům na potkání. Jenže už mi šestnáct bohužel dávno není a nejde cvrnkat hvězdy jak je libo. Ty tři jsou navíc myslím docela slušné. Chlapíkovi, který přišel o práci, peněz má málo, postiženého bráchu na krku, černošskou těhotnou snoubenku v posteli a rasistického otce k nastěhování, jednou zazvoní telefon. Bizarní klání ho může ze srabu vytáhnout. Ale něco to bude stát. Musí splnit třináctku úkolů, které dle očekávání začínají jako brnkačka a končí jako odpudivá hra. Samozřejmě očekáváme stupňování amorálnosti úloh a stále intenzivnější ochotu k sebeponížení. Etický konflikt nechejme stranou, jsme přeci ve filmovém světě neomezených možností. 13 Sins nicméně stepuje v duchu módních thrillerů á la Saw, které jsou sadistické a černohumorné zároveň. V tomhle případě mi ale tenhle pesimistický tón dvakrát nesedl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Elliot sa nachádza v ťažkej životnej situácii. Potom ako nečakane prichádza o svoju prácu, uvedomuje si, že sa jeho život rozpadá ako domček z karát. Svojej tehotnej nastávajúcej nebude môcť splniť, čo si predsavzal, ťažko, mentálne chorého brata bude musieť uložiť do ústavu, a čo je najhoršie, do vlastného domu sa mu prisťahuje rasisticky senilný, neprispôsobivý otec. Keď už sa zdá, že zo zdanlivo neriešiteľnej situácie neexistuje východisko, zazvoní telefón. Hlas na druhej strane hovoru mu oznamuje radostnú správu. Elliot bol vybraný z pomedzi všetkých ľudí v núdzi a jeho život sa môže behom 36 hodín radikálne zmeniť k lepšiemu. Stačí splniť zdanlivo jednoduchých 13 úloh. Títo naši "bratia" z poza oceánu si ozaj nedajú pokoj. Remakovať tak úspešný snímok, ako bol "13 Beloved" chce poriadnu odvahu a drzosť zároveň. Nech je to už akokoľvek, Daniel Stamm dosiahol to, čo fanúšik hororu očakával. Teda dopredu odsúdenie na "neúspech". Chápem, že niektorým divákom sa film vďaka pomerne rýchlemu spádu deja bude páčiť ( nakoniec, zásluhou pár originálnych prvkov a slušnému gore to nebolo až také špatné ), no kvalitu originálu proste nedosahuje. Vytratil sa totiž emocionálny prvok, ktorý bol pre predošlý snímok, "vrcholom" úspechu. Každopádne, "13 Sins" uspokojí - 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Všechno začíná mouchou... a ta mi připomněla, že původní film jsem kdysi viděl. Tož jak, snědli byste mouchu za 6000 doláčů? Tak vidíte! Problém je, že Elliot je srab, slaboch, bačkora. Jiný by si na jeho místě užíval - cožpak není nic lepšího než uříznout ruku někomu, kdo vás v mládí šikanoval a ještě s tím souhlasí? bych mu klidně ufiknul i hlavu - , jenže Elliot vše řeší, až se z toho divákovi otevírá kudla v kapse. A což takhle setnout naráz hlavy bandě debilů? Tumáš čerte kropáč, von je chce místo toho zachraňovat. Elliote, jsi padavka a zasloužil bys vyvrhnout... Konec velmi POTĚŠIL! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Originál je lepší, ale tohle není vůbec špatný a to hlavně díky tomu, že to není přesná kopie. Je z toho cítit jednak thajský originál, jednak také tato kniha. I když je hlavní myšlenka stejná, tak je stále chytlavá a člověka dokáže zaujmout. Tvůrci si sem navíc přidali nějaké svoje vlastní, vcelku povedené, nápady, za což chválím. Napětí slušné, dějové obstojné - pěkné tři hvězdy. 65% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu větší reklamu prosím!!! Z něčeho takového by se mohla stát skvělá série. Má to obrovský potenciál. Děj se mi líbil, chvílema jsem se do příběhu tak vžil, že jsem se i v některých vyhrocených situací zasmál (myšleno v dobrém). Jen ten závěr mohl být jiný, ale rozhodně lepší čtyři. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrná úplatovo-úkolová žánrovka s bohužel nadprůměrně vysokým obsahem dějové lacinosti. Pár scén a zajímavých momentů se tam najde, takže na jedno zkouknutí proč ne, ale jelikož jsem předlohu neviděl, tak jsem čekal lepší podívanou. Jestli je stejně tupá jako tohle, tak si ji i vzhledem k mé nechuti k Asii mile rád odpustím. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobné ako thajský predchodca 13: hra smrti (2006) len o niečo so slabšou atmosférou a horším spracovaním. Dejovo to nebolo zvlášť zaujímavé, ale film ani nenudil. Koniec sa mi zdal oproti predchodcovi nedorobený a predčasne ukončený, veľa vecí nebolo vysvetlených. Niektoré scénky však boli zaujímavé, preto si myslím, že na jedno pozretie snímok neurazí, jednohubka, nič viac. 55/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabij můru, polkni můru, probuď v sobě hnusnou stvůru." Chudák John Fitzgerald Kennedy. V roce 1963, u nebeské brány, se ptal: "Kterej dobytek a PROČ?!" a dozvěděl se: "Sorry, jen HRA, neb 1% nejmocnějších se nudí." Ach jo. Přitom začátek výborný, plácni mouchu za litr, sněz za 3622 dolarů. V tu chvíli mě příběh vcucnul rychleji než Elliot nebohou masařku. A už jsem se těšil na další úkoly a na rychlé prachy. Rozplakat dítě za 5 litrů? Cha, spousta rodičů to dělá denně a zadarmo. Slzičky oschnou, prachy mi zůstanou. Podpálit v jesličkách prdýlku jezulátku? Honem, kde mám ty sirky? A dál? Úkol na pohodu, vzít osamělého pána do bistra na kafe. V podstatě dobrý skutek, ovšem měl své mouchy (a že jich bylo). A šup! Už jedu s Elliotem po tobogánu, přímo do kriminálu, i s pštrosem. Bezva hra se pak bohužel zamotala do celosvětové pavoučí sítě, kdy nitky vedou k dalším nitkám a hrajou snad všichni, včetně nemluvňat a bezďáků. Ale motorkářský gang mladíků a jejich bezhlavou jízdu ulicemi jsem si užil. I poslední, 13. úkol, Člověče, nezlob se s pistolí, postiženým bráškou a zlým fotrem kazícím hru. Dávám... tři rány řemenem. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle se mi líbí. Thajský originál je sice bezkonkurenční, ale Američané jim statně sekundují. Přidaní vtipu, pozměněný závěr ... u mě to prošlo s maximálním spokojením. Půl roku jsem se na tento remake těšil a jsem velmi příjemně překvapen. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud hledáte horor, tak zkuste jít o film vedle. Tohle nemá s hororem nic společného ani náznakem. Jedná se o čistokrevné drama s nepatrným nádechem thrilleru. Film se snaží hlásat poselství, že by lidé neměli za žádné peníze prodávat svoji důstojnost. Nápad, že nějaký retard plní za peníze úkoly, které mu dává nepřítel na telefonu, mi nepřijde kdovíjak úžasný, přesto nějaký potenciál přeci jen skrývá. Samozřejmě vše začíná nějakou tou trivialitou a postupně se přiostřuje. Hlavní zádrhelem tohoto filmu pro mě bylo žalostné obsazení. Kromě menší role Rona Perlmana, kterého mám rád, to byl nesympatický debil vedle otravného blbečka. Tím vůbec nejnesnesitelnějším byl samotný hlavní hrdina. Pokud je člověku nepříjemný pohled na hlavního hrdinu, tak si snímek užije jen ve výjimečném případě. Tohle nebyl jeden z těch případů. Pár úkolů bylo příjemných. Většinou se však jednalo o totální nesmysly. Jediné, co drží divákovu pozornost je očekávání, zda bude další úkol rovněž sračka, nebo zda se bude jednat o něco kreativního a zajímavého. Místy jsem přeci jen zvažoval udělení tří hvězd, neboť snímek postupně nabral celkem příjemné tempo. Nicméně závěr film neskutečným způsobem pohřbil. To, že druhým hráčem bude retardovaný bratr hlavního hrdiny, bylo ještě celkem průzračné a přibližně v polovině filmu to bylo dokonce nepřímo naznačené. To, že se hry účastnila skoro polovina města však už byl trošku zásah vedle a nepotěší zřejmě ani fakt, že na konci stojí před divákem více otázek než odpovědí. Lepší 2 hvězdy. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné. Jde to od ničeho, přes zabíjení a zase nikam. Škoda, že to není kvalitnější, pak by to možná stálo za to. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě si originál už moc nepamatuji, ale vím že se mi líbil. Remake byl pro mě překvapivě taky slušný. Líbilo se mi jak všechno začlo nevině a ke konci se film změnil pomalu v syrové drama. Hlavně je tu skvělá proměna člověka v monstrum, scény s hlavním "hrdinou" byly skvěle napsané, ze začátku jsem tu jeho ubrečenost nesnášel ale pak když se otrkal jsme pro něj držel palce. Líbilo se mi že pořadatel soutěže je tu neznám až do samotného konce. Co se mi ale nelíbilo byl samotný konec, který pro mě udělal to že film pro mě díky tomu vyšuměl do prázdna Spoiler: takže díky tomu že Elliot zabije jednoho "čističe" přijde o všechno? Byla to jeho blbost a bylo to pro jedno velké Fuck you! SPOILER. Každopádně film se mi líbil, ale konec to až moc ničí. ()

Reklama

Reklama