Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká rodinná sci-fi o malém chlapci, přísně tajném projektu a odpovědi na otázku, zda je možno robota s city považovat za stroj. Po dramatické automobilové honičce zůstane v lese opuštěný desetiletý chlapec. Houbaři, kteří jej tu najdou, jej odvezou do blízkého dětského domova, protože si nevzpomíná ani na svou minulost, ani na své rodiče. Brzy se jej ujmou Richardsonovi, kteří už dlouho žádají o adopci. Daryl se seznamuje s novými přáteli, ale sám zůstává záhadný. Kamaráda Šneka překvapí bravurním zvládnutím počítačové hry, učitele výsledky matematického testu a adoptivního otce výkony v baseballu. Do rodinné pohody však zasáhne zpráva, že se přihlásili Darylovi rodiče. Vzápětí se ukáže, že chlapec skrývá daleko větší tajemství, než by se mohlo zdát, protože vůbec není člověkem... ale organickým robotem s elektronickou pamětí (DARYL je zkratka Data Analising Robot Young Lifeform - Data analyzující robot mladé životní formy). Armáda která celý projekt financuje, se jej rozhodne ukončit a chlapce zničit. Přátelé se jej však rozhodnou zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišel mi hrozně sympatický ten starý český dabing, který se neuvěřitelně krásně poslouchal. To z filmu muselo okamžitě udělat daleko lepší podívanou. Minimálně určitě v případě, když bych ten film viděl jako malej kluk. Takhle jsem si říkal, že to není špatné, ale když bych to viděl jako malý, určitě bych dal víc. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne mistrovský film, ale příjemné dílko, ke kterému se váží vzpomínky z dětství, kdy jsem to viděl prvně. Dnes už zastaralé triky (stíhačka), ale o ty tu vlastně ani nejde. Příjemný je i Barrett Oliver v hlavní roli (známý z Nekonečného příběhu), škoda že se později vytratil do neznáma (nebo do B filmů?) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý rodinný filmeček o tom jak jedna rodina najde malého chlapce ze kterého se vyklube stroj. Originální vtipné dílo, které jsem, ale viděl jíž dávno, takže bych ho docel rád viděl znova jestli by se mi líbil i po těch letech. Každopádně jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Pamatuji si, že když ho u babičky na vesnici dávali v kině, tak jsem na něm byl snad pětkrát. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Komu vadila prílišná ambicióznosť a roztrieštenosť (podľa mňa aj napriek všetkým záporom vynikajúceho ) A.I. , toto je neškodná alternatíva. Okrem Zámotku asi najlepšia Spielbergovina s ktorou Spielberg nemal nič spoločné ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

D.A.R.Y.L. - film z dávnověku mého dětství, který byl (podobně jako "Pyramida hrůzy") zakután velmi hluboko v pavučinách mojí paměti a zakopla jsem o něj až tady a teď. Padla na mě nostalgie jak sfiňa. Soudružky učitelky nás kupodivu na tento kapitalistický snímek vzaly do kina a já jsem z něj byla naprosto odvařená. Týden jsem nemluvila o ničem jiném:-). D.A.R.Y.L. se okamžitě stal mým nejoblíbenějším filmem a chlapec/robot Daryl mým nejmilejším hrdinou. Co byste taky čekali od dítěte, které si od svých šesti let čmáralo vlastní sci-fi komiksy? Po takové době si vybavuju už jen to nadšení, děj prakticky žádný, hodnocení tedy berte s rezervou jako sentimentální úlet. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Daryl není žádné intelektuální veledílo, ale příjemný film o tom, že zelené mozky mají zelené i srdce, že když někdo někoho chce mít rád, pohne i křemíkem, a taky o klukovském přátelství. Možná to bylo tím, že na Sommera jsem zvyklá v rolích slizkých podrazáků, ale jako laskavý doktor mi moc neseděl. Výborně se poslouchal starý český dabing. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemné roinné sci-fi, ktoré ale trochu dopláca na nie príliš precízne zmotivované zvraty. Postavy prehodnocujú svoje názory príliš vzbŕklo, v podstate je niekto v jednej scéne sviňa a o pár minút zase klaďas. Emocionálna stránka taktiež mohla byť uveriteľnejšia, ak by sme nechápali "človečenstvo" Daryla viac-menej iba z jeho psieho pohľadu. No a prečo ho vlastne začnú považovať za právoplatné dieťa je mi trochu záhadou. Inak osobne si myslím, že film je najlepšie sledovať bez akejkoľvek znalosti zápletky, onen zvrat , prezradenie totožnosti Daryla prichádza až po istej dobe a môže nejedného nepripraveného diváka prekvapiť. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trochu doják, s fajn dabingem, nutící držet většinu filmu neutrální postoj. Pokud si nepřečtete dopředu, v čem je háček, můžete to docela hezky prožít. Osud doktora, kterého hraje Josef Sommer, bych asi změnil a zrušil tím hned několik zaběhlých klišé. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia slovenského znenia (SPF 1989) = EDUARD GREČNER - Dokonalý slovenský kinodabing už oficiálne asi navždy zmizol v prepadlisku dejín. Neoficiálne však bude aj naďalej tešiť všetkých fanúšikov tohto nádherného a dojímavého príbehu. (16.7.2009) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja som na rozdiel od väcsiny videl tento film teraz prvykrat, pretoze mi nepochopitelne doteraz unikal. Pritom je to presne ten typ nadherneho osemdesiatkového rodinneho filmy, ktory zboznujem. Nieco ako Cislo 5 zije alebo Projekt X. Tentokrat tu uz tradicne zla armada robi vyskum na robotovi s telom maleho chlapca. V prvej polovici sledujeme jeho postupne zblizovanie s klasickou dokonalou americkou rodinou, kde su najlepsie sceny medzi nim a jeho vtipnym kamaratom. V druhej polovici sa konecne zoznamime s celou tou vedeckou liniou a zacne hon plny kvalitnych akcnych scen. Vysledok je fakt prijemny rodinny film a mrzelo ma na nom len to, ze mal tak dynamicke tempo, az mi pripadalo, ze mi film ubehol prilis rychlo. Tentoraz by som prijal, keby hlavne ta rodinna linia v prvej polovici filmu trvala o par minut dlhsie. Pôvodny CZ kinodabing je uz tradicne dokonaly. 8/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď som ten film videl prvýkrát v kine bol som nadšený. Hrdinom bol totiž chlapec v mojom veku, takže nebolo ťažké sa s ním stotožniť. Vtedy by to bolo za 5*. Keďže som už v inom veku, film u mňa tak trošku stratil to kúzlo, ktorým ma pred 20timi rokmi ohromil. Ale aj tak nedám na ten film dopustiť. Je to nenáročná zábava pre celú rodinu. Rozhodne neurazí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Daryl je dokonalé dítě, které bychom chtěli mít všichni doma a byli bychom na něho náležitě pyšní. Problém je ale v tom, že ten malý kluk je robot. Může robot používat city a znát emoce? Je to potom ještě robot? To už nechám na vás. Rozhodně jde o velmi přájemný rodinný film. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu škodí jen sterilní režie. Příběh dobrý, herci sympatičtí v čele s "Bastienem" Barretem Oliverem. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Předrevoluční biják u nás v kinech v produkci ÚPF s dokonalým dabingem a celkově příjemnou atmosférou. Rodinný, nenásilný, nepřehnaný a průměrný. Přesto zábavný a i po těch letech zapamatovatelný. ()

Reklama

Reklama