Reklama

Reklama

Temné síly

Trailer

Obsahy(1)

Souvisí příchod tajemného šarlatána Gregoryho Wolfa, oplývajícího rozmanitým nadáním (léčba vírou, magie, telekineze), do domu senátora Nicka Rasta, se záhadným zmizením zástupce guvernéra Steela?
Bavič Gregory Wolfe, najatý na narozeninovou oslavu malého Alexe jako klaun, se tentýž den v domě senátora Nicka Rasta zjeví znovu a zázračně vyléčí Alexe umírajícího na leukémii. Svým šarmem a schopnostmi zapůsobí i na senátorovu manželku Sandru, která nevidí nic špatného na tom, že má Alex nového kamaráda a ona společníka... Na rozdíl od senátora a jeho týmu, kterému Gregory Wolfe od počátku není sympatický. A když se konečně objeví důvod zbavit se ho, neváhá. Kdo se ale nakonec chce zbavit koho? (sawe)

(více)

Recenze (16)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin světa horroru-mystického thrilleru s politickým pozadím. Dnes již nedílná součást pro svou originalitu díla a ztvárnění "ďábelského" Harlequina.!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film kterej lze stěží zaškatulkovat do jednoho žánru. Má to sice pomalejší rozjezd ale Rober Powell mě svým výkonem celkem uhranul. Film má slušný hodnocení(k dnešnímu dni 65%) ale taky jen 98hodnotících. Takže se evidentně film dostal k očím divákům kteří tento film dokáží ocenit. Což je jenom dobře, protože bezesporu svoje kvality má. Myslím si ale, že jde o film kterej, né každýmu musí sednout. Za mě to jsou silnější 3hvězdy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Politický thriller s prvky fantastična aneb commedia dell'arte v moderním podání.  Ve své podstatě velmi originální námět  filmu, kde se kromě nepřehlédnutelného Harlekýna dají najít prakticky všechny hlavní postavy renesančního divadla, senátor Pantalone a jeho žena Kolombína či temný intrikán Dottore. Kouzla a osobnost magického Harlekýna jsou však pohříchu vlastně jediným pozitivem celého tohoto sice ne nezajímavého filmového podivna, kde mi  ale celý ten politický podtext i linie kolem vyléčeného senátorova synka byly naprosto jedno a pouze jsem se bavil nemnohými iluzemi pána v kostkovaném hávu.  Příliš se nepovedla ani naznačená romance mezi Kolombínou a Halrekýnem a hodně se nepovedl právě senátorův syn Mark Spain, jehož katatonický herecký projev  byl v ostrém kontrastu s charismatickým Robertem Powellem. Ono najít dobrého dětského herce, který jen neplní režisérské pokyny o tom, kde má stát a co má říct, ale i něco předvede, holt není jen tak.  Paradoxně je to ale poslední závěrečný pohled na chlapce, který mne nakonec přesvědčuje o alespoň třech hvězdách. Na okamžik jsem totiž získal pocit, že přichází Satan... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Harlequin staví především na výborných hereckých výkonech Roberta Powella, který zde bodoval hlavně díky svému charisma + bezchybnému projevu a Davida Hemmingse. Oba pánové patří mezi uznávané osobnosti a rozhodně byli hlavními tahouny celého filmu hned vedle výborných speciálních efektů a atmosféry. 7/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trošku mix žánrů s pomalým rozjezdem. Myslela jsem, že se přes tu nudnou půlhodinku asi nepřenesu a DVD vypnu. Ale film mi nakonec všechno vynahradil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Temné síly“ pro mě po dlouhé době představuje postavu skutečně úchvatného záporáka, který je navíc tak okouzlující, že chvílemi ani nevíte, jestli je pro vás skutečně záporákem. Trikové scény zde místy trochu váznou, ale ukazuje se, že v tomhle filmu prostě fungují. Děj filmu „Temné síly“ mě prostě bavil a Robert Powell zde ukázal svoje mistrovství naplno. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujimavy mysticky hororovo -politicky fryler. Ono sa casto nevidi spojenie hororu s politikou /teda ako vobec nejake je/ a vynimocne bol aj David Hemmings /Zvetsenina/ ako -tak znesitelny. 70 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, kde sa v priebehu deja z mysterióznej drámy stáva neskôr veľmi zdarily politický triler. Fantasy je tu prítomné len v podobe nadprirodzených trikov kúzelníka/liečiteľa. Filmové triky musím pochváliť, netipoval by som ich na prelom 70. a 80. rokov. Rovnako austrálske spracovanie pôsobí áčkovo, k čomu mu po hereckej stránke dopomáhajú aj výborný Hemmings či Powell. Powell je síce svojský herec a vo filme nehrá zle, ale na rolu uhrančivého a magického liečiteľa by som si vedel predstaviť aj niekoho lepšieho. Záver filmu ma skvelú, miestami až trilerovú atmosféru a netradičné vyústenie. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film hlavne vynikal dobre zakomponovanym dejom, ktory pekne odsypal bez nejakych vaznejsich zadrhelov. Bolo vidiet, ze to nebolo odflaknute, ale zaujimave. Obcas mi vo filme vadili niektore hluche miesta, ktorymi len film zbytocne natahovali do zbytocnej stopaze filmu. To boli len minima, ktore sa daju lahko prehliadnut, aby ste film neskritizovali, co je to za nepodarok. Celkom podarene dielko, ktore nikoho neurazi. ()

šokin 

všechny recenze uživatele

Snímek sice může pro dnešního diváka působit trochu "nízkorozpočtově", ale možná i díky tomu získává zvláštní nádech syrově temné atmosféry, kterou svým způsobem doplňují křiklavé kostýmy a efekty. Původní název Harlequin se dá (pro zasvěcené) během filmu chápat dvojsmyslně, což mi připadá zajímavější než český překlad názvu. Vynikající herci (hlavně Robert Powell), kvalitní kamera, střih i hudba pak dělají spolu se zajímavými myšlenkami z filmu nadprůměrnou podívanou. A ten konec... ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Ani bych tento film nebrala jako horror, ale spíše jako fantasy. Ovšem velice zdařilé fantasy. Nebyl zde složitý děj, triky s hýbajícimi se věcmi mě uchvátily tak, že jsem zvýšila hodnocení. Tajemný kouzelník, co vyléčil malého kluka z leukémie a ihned se stal jeho nejlepším přítelem, považuji za velice originální příběh. I ostatní triky byly velice zdařilé (vznášející se kouzelník, pouhou myslí rozbitá flaška...) Konec, kdy chlapec klečí nad jezerem, jeho matka se na něj dívá s úsměvem na tváři a pak se něco stane (kdo viděl ví, co), mě šokoval. ()

Reklama

Reklama