Reklama

Reklama

Zkáza lodi Endurance

(TV film)
  • Nový Zéland Shackleton's Captain
Trailer
Nový Zéland, 2012, 86 (52) min

VOD (1)

Dobrodružný příběh britské expedice, která měla za úkol přejít napříč Antarktidou. Její velitel kapitán Ernest Shackleton a jeho posádka, která čítala 27 členů, úkol nesplnila. Důvodem byly nepříznivé polární podmínky na které nebyla výprava zvyklá. Proto se i jejich loď nazývaná Endurance po začátku plavby potopila kvůli zamrznutí a tlaku ledu. Výprava musela tedy dále pokračovat pěšky. Z lodi se zachránilo nejdůležitější a postupovalo se dále. Po několikakilometrovém pochodu dorazila posádka k Sloním ostrovům. Tam se výprava utábořila a později se rozhodlo, že velitel E. Shackleton spolu s dalšími muži vyrazí pro pomoc. Po 10měsíčním pochodu nakonec dorazili do cíle a pro ostatní členy pak přijela vysněná záchrana.
Poutavý dokumentární příběh Vám ukáže strasti, odhodlání a statečnost, které zažíval každý člen výpravy bez ohledu na věk nebo postavení. (Jimmy15)

(více)

Recenze (10)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný dobrodružný snímek, dokumentárně laděný, což není vůbec na škodu. Příběh sám o sobě je poutavý a díky kratší stopáži film rychle utíká a nestíhá diváka nudit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skaza, ktorá sa skončila šťastne, ale najviac ma zaujalo, ako tí chlapi potom dopadli ďalej. Niektorí v chudobe alebo ako alkoholici. Polohraný dokument, z ktorého je najlepší ten zjazd troch chlapíkov na lane po snehu stovky metrov dolu, nevediac či ich čaká smrť alebo to bude len taká sánkovačka. Príbeh je zaujímavý, ale dojatý ani ohúrený som nebol. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Trochu neobvykle pojaté vyprávění o nepovedené výpravě přes celou Antarktidu, které muselo skončit už na začátku ještě před vyloděním kvůli špatnému rozhodnutí díky němuž loď Endurance uvízla mezi ledovci a tak začalo pro celou výpravu několika měsíční, dokonce i několika leté přežívání a pokoušení se o znovu dostání do civilizace. .. Neuvěřitelné jak dlouho i co všechno museli prožít a díky dobovým fotografiím a filmovým záznamům(od Franka Hurleyho) z kamer můžeme přímo vidět co se dělo během té doby přežívání. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokumentány film s hranými pasážami, kde tie hrané pasáže napodiv nie sú otravné, ale príjemné. Tie autentické časti z roku 1914 sú filmovou raritou, pri ktorej veľa nechýbalo a nikdy by sa nedostala do civilizácie. Našťastie expedícia skončila neúspešne, ale predsa s úspechom, ako to hovorí kapitán. Stráviť taký dlhý čas medzi ľadom a snehom, v tom lepšom prípade aj skalami, živiť sa náhodným úlovkom a nepodľahnúť beznádeji bol nadľudský výkon. Vo filme netreba čakať rozbory charakterov postáv, ale prerozprávanie celého ich veľkého príbehu putovania loďou, člnom, peši a nakoniec aj v horách. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný dokument, průměrný dabing. A špatně zvolený český název (proč to překládat když můžeme přijít s něčím lepším). Zkáza lodi Endurance je dokonána zhruba po 20 minutách. Ve skutečnosti je dokument o průběhu Shackletonovy expedice (Imperial Trans-Antarctic Expedition) se soustředěním na osud kapitána Frank Worsleyho (proto se to v originále jmenuje Shackletonův kapitán). Ostatně Shackleton neměl hodnost kapitána, byl velitelem (Commander) celé výpravy, Frank Wild byl jeho zástupcem a Frank Worsley byl kapitánem Endurance. Nicméně stojí to za vidění, i kdyby jen kvůli tomu aby člověk viděl jak to dopadá, když polárníci mají (na rozdíl od výpravy Sira Johna Franklina) štěstí. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Človek je schopný prežiť aj nemožné. Musí to byť hrozný pocit, keď viete, že ste v prdeli a okolo vás len stovky kilometrov slanej vody a zima. Teraz vás zhodia z vrtuľníka, prejdete pár kilometrov a ste hrdina. Časy sa menia, zajtra dovidenia.. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nejlepší možné dokumentárně laděné vylíčení slavně neslavné cesty Ernesta Shackletona se zacílením na osobnost kapitána lodi Endurance Franka Worsleyho. Dle mého ještě lepší než povedený snímek s Kennethem Brannaghem. ()

caba 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované,prokládané autentickými záběry.Jak bylo ve filmu řečeno...není hrdinství zemřít,ale nevzdát se a přežít!!!! Silný zážitek .Doporučuji. ()

Reklama

Reklama