Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý raper (Vanilla Ice) a jeho tři kamarádi, kteří jsou na koncertním turné na svých nablýskaných motorkách, se musí kvůli poruše na jedné z nich několik dnů zdržet v ospalém americkém městečku, kde se moc zábavy nenabízí. Nevázaní muzikanti převrátí naruby život nejen městečka, ale i středoškolačky Kate. Netuší ale, že Katina rodina je součástí programu ochrany svědků, jejíž identita byla právě prozrazena a hrozí jí nebezpečí. Svého času kultovní film s hudbou Vanilly Ice v sobě spojuje prvky romance, akce i muzikálu. V menší roli zpěvačky se zde představila Naomi Campbell. (Sofia)

(více)

Recenze (91)

Lima 

všechny recenze uživatele

„Řeknu ti jedno: dej tý nule sbohem, rozdej si to s bohem:“__S velkým úspěchem odvysílaná tutovka na ´Festivalu otrlého diváka´. Rádoby rapové skřehotání, věčně vytuněný účes, pestrobarevný vohoz a plísňové kalhoty – prostě Vannila Ice reprezentuje všechno, co tak nemám rád na hudební scéně. Ale tohle všechno a k tomu dementní zápletka a zgusta přehrávající herci (z nichž někteří, ti známější, jako by si po celou dobu říkali „Bože, jaký krávovině jsem se to upsal.“) dává kompilaci něčeho, čemu se musíte každou druhou minutu tlemit a nejlépe ve společnosti podobně naladěných diváků. Navíc tenhle film je krásným obrazem módy tehdejších fríkulínů právě doznívajících 80.let a začátku těch 90-ých, dokud nepřišla Nirvana a „nenakopla dveře vnímání“, jak trefně poznamenal jeden renomovaný hudební kritik. Portrét jedné etapy a zároveň nehorázná nechtěná sranda? Sem s tím! Přestávám kérovat a jdu valit do Cukrboudy smočit lachtana, diliny! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Před Eminemem i Marky Markem ležel svět u nohou nejstylovějšího muže s černými rýmy a bílou kůží; jeho jméno bylo Vanilla Ice. Každý mladý muž toužil být jako on a každá dívka toužila po něm. "Cool as Ice" vznikl na vrcholu Iceovy popularity a do jeho podoby se promítly tři zásadní faktory: rapperův vlastní camp styl, esenciální zlo začátku 90. let a tvůrčí vklad režiséra Davida Kellogga. Ačkoli se většina filmu odehrává na jednom místě v průběhu cca dvou dnů, Vanilla Ice má v každé sekvenci jiný ohoz a vždy dokonale vytuněný účes. Samozřejmě dojde na řadu mistrových songů a to včetně předvídané sekvence, kde Ice a jeho parta roztančí uondaný předměstský hudební klub. Doba se podepsala nejen na vzhledu všech ostatních (všechny postavy jsou z hlediska vizáže ikony dané doby - pohledná dívka, její sucharský přítel, konzervativní rodiče, rošťácký kluk, výstřední manželské duo automechaniků i dvojice burleskních záporáků) a samotné poblouzněné adoraci kýče, který tvoří esenci filmu, ale také na celkové naivitě a přímočarosti. Pro lepší představu připomeňme, že ze stejné doby jsou "Super Mario Bros.". Snímek využívá klasický model superhrdinských příběhů z 50. let, kde neodolatelný hrdina získával srdce spanilých dam a nekritické sympatie dětí do 12 let. Tento rámec Ice obohacuje svým stylem laxní hvězdy, která se nad projevováním sympatií ani nepozastaví, maximálně ucedí nějakou frajerskou hlášku či se pokusí o nesmyslný patos jako v dialogu o rodině. Třešničkou na křiklavě barevném camp dortu je forma, kterou mu propůjčil režisér David Kellogg. Ten předtím natáčel videofilmy pro Playboy. Všechny záběry proto charakterizují matné světlo, zasněně umělé dekorace a obrazové kompozice jak vystřižené z playmate kalendářů či kýčovitých romantických plakátů. "Cool as Ice" je úchvatná provinilá rozkoš a ukázka toho, že z hlediska módy, stylu a obecných hodnot byl začátek 90. let 20. století opravdovou dobou temna. Yup-yup. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Odkud že to jen znám režiséra tohoto díla? Á už vím - no přece odnikud. Asi 5 pětiminutových vystoupení Vaniláka proložených variací na Rebela bez příčiny, který je rebelem fakt bez příčiny. Vaniláka ospravedlňuje snad jen to, že v době vzniku mu bylo 23 roků ... Ne, není to tak špatný film až by byl dobrý. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Chcel som pôvodne napísať, že tá gangsta póza Vanillu a jeho afroamerickej partičky pošukov je s odstupom času na smiech, ale to by nebola pravda. Ona bola na smiech už v dobe svojho vzniku. Pre niekoho možno ikona, ale mne sa pri sledovaní Vanilovho preholeného obočia, vyholených tehličiek vo vlasoch (môžu byť aj blesky, alebo hviezdy, ale tie nie sú až tak gangsta cool), pregélovaného blond prelivu a oblečka v štýle: práve som skončil vystúpenie v cirkuse, dvíha kufor. Pridajte k tomu prvoplánovo dementný scenár robený za účelom roznežnenia citlivých 13ročných dievčenských dušičiek, absolútne trápne hlášky (skonči to s rodinou a začni s hrdinou :)) a pochopíte moje hodnotenie. ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Robert Van Winkle (Vanilla Ice)Podle meho nazoru je to dost dobře poučné pro mlade rapery atd...)Sice ted už každý widí jen hip hop,ale stejně někdo pořad uctíwá i kwalitní rap který dělal práwě Vanilla Ice.Film je dobrej až na několik ujetých scén třeba stou motorkou to bylo teda dost trapné ale co už.Zawěrečná scéna byla skwělá pěkně odrapowaný koncert. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajn videoklip k fajn hudbe. Miestami príliš mäkké a romantické, ale štyliztované zábery na mašiny boli krásne... ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, to byla moje kultovka :-) na videu jsme to s holkama sjížděly skoro každý víkend, po čase jsme už měli vybrané jen naše oblíbené speciální scény (zvláště ty "namlouvací" mezi Vanillou Ice a Kate), to byly časy! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov v histórii? No poviem vám, že toto tu nieje nič výnimočné, ale poznám tucty iných čo by si to zaslúžili všetkými desiatimi. Film sa zaoberá hlavne aurou okolo Vanillu Icea a pôsobí silno samoúčelne, ale takto vyzerali asi všetky rádoby cool celovečerné klipy v 90. rokov. Eminem vsadil na drámu, Vanilla na efekt. Stačí si pozrieť úvodnú rapovo tanečnú sekvenciu a viete čo vás čaká. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pecička film a stará klasika. Filmek je sice hodně jednoduchý, naivní, předvídatelný, přehraný a kdo ví co ještě pro dnešní publikum, ale za doby, kdy u nás Vanilla frčel z kazeťáků to byla celkem pecka. Co na tom, že je tam nelogičností tři prdele (třeba věčné nové kostýmy, když Vanila přijede jen na motorce), hlášek je zde ještě víc. Ono to není ani tak akční, ani romantický, ani hudební...... Je zde prostě smícháno vše, co v té době kolem Vanilly letělo......... Z nostalgie dávám 90% protože neznat to z té doby, bylo by to tak za 10% :D ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Celý film vypadá, jako kdyby sloužil hlavně ústřednímu herci - rapperovi Vanilla Icovi k tomu, aby všem dokázal jak je hrozně stylový a nad věcí. Prostě "Cool as Ice". Proto hlavní postava jezdí se svou partou od města k městu (na motorce !!!), každou třetí větu začíná oslovením "Yo", velkou část filmu se tváří alá "Blue Steel" ze Zoolandera, vždy klepe jen jednou a je evidentní, že svým přístupem k životu předběhl čas o několik let, protože téměř nikdo ho nechápe a on se střetává jen s maloměšťáckou průměrností, která oslavuje "starou" hudbu a která není dostatečně "cool". ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Přestože tento film, ehm videoklip či jak chcete, patří mezi nejhůře hodnocené a byl to v kinách USA velký propadák, musím hodnotit takhle. Je to cool, sexy a svým způsobem hodně ujeté. Vanilkovou zmrzlinu mám rád a ústřední hit "Ice Ice Baby" se dostal pod kůži a hraje se vlastně dodnes. Barevný nablýskaný styl snímku i samotnému Vanillovi sluší a spousta mladých díky MTV mediální masáži rappera napodobovala jak ve stylu oblékání, tak bohužel i v chování. Na videokazetách to byl v půjčovně obrovský hit - takový, že kazeta byla několikrát ukradená... ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Dám průměr, protože před lety na střední to byla modla a každej roh byl šikmej a naproti měl Šugršek, ale buďme lidi, protože jinak je to film nevalné kvality s jedním ukradeným songem. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Je to film přavážně o Vanillu Iceovi, jeho namachrovaný chůzi, jeho hudbě, pár motorkách a jedné slečně. Jasný, chápu že před těmi sedmnácti lety na tomto filmu asi nemálo lidí ujíždělo, ale dnes už je skoro zapomenutý. Děje tu moc není, akce tu moc není a mě to přišlo spíše průměrné. 50% ()

Reklama

Reklama