Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (116)

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl prakticky opakuje schéma prvního. Prášek je slavný závodník, ale díky chybné převodovce už nemůže závodit a tak začíná od nuly jako letecký hasič. Opět je za losera, který nic neumí, kazí rozkazy a opět to ve finále všem ukáže. Můj problém je v tom, že tyhle heroické hasičské filmy mě nebaví ani se skutečnými herci, takže přes to že je to dobře natočené a nechybí pořádný ohýnek, mě to za srdce nijak nechytlo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák si v dvojke zachoval solídnu úroveň jednotky, čo sa často v pokračovaniach nestáva. Je síce menej zábavný ako prvý film, ale zasa svojou dramatizáciou ho naopak mierne predčí a má aj o čosi lepší príbeh ako iba nejaké (toľkokrát) omieľané preteky. Chýba mu iba viac toho vtipu - 1-2-krát sa zasmiať je trochu málo. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výrazne lepšie ako prvý diel, už len preto, že namiesto leteckých pretekov sa tu hasia požiare a zachraňujú "civilisti", takže je to dramatickejšie, napínavejšie a efektnejšie. Občas sa urodí solídny vtípek ("Keď sme tu boli na medových týždňoch, zodrali sme všetky gumy!") a scéna s prvým lesným požiarom, šikovne rytmizovaná na AC/DC, je dokonca špičková. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Slabší jak jednička. Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. CITÁT - Nechala mě kvůli hybridovi, ani nebyl slyšet........ Prášek Skočdopole má nový cíl. Chce se stát hasičem. CITÁT - No to mě prašti hangárem........ 25 minuta přinese perfektní videoklip skupiny AC/DC k jejich songu Thunderstruck. To jsem si pustil třikrát. Závody jsou ve světě, který nebyl v plamenech, že? Opět krásně kreslené, dobrá hudba, napětí, sranda a spousta hlášek. CITÁT - Jdu raději vykydat vejfuky........ Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemite a Yellowstone. Jinak pár výhrad se najde. Jsou tu tak minimálně dva vedlejší příběhy, které nejsou dovysvětlené (nebudu psát jaké, asi by to byl spoiler) a druhá věc je délka. Film je urychlený a působí nedodělaně. CITÁT - Viděli jste to?....... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepšie ako prvý diel. Zatiaľ čo od prvého dielu som moc nevedel, čo čakať a svojím štvorkolesovým kamošom nesiahol postavami a ani príbehom po kolesa, pri druhom mi to bolo jasné, lebo to nosil už v názve. Druhý diel je rozhodne lepší. Hneď na úvod ma brali problémy hlavného triskáča Dustyho, lepší a zaujímavejší príbeh, či vedľajšie postavy, uprostred zas skvelý tréning, ktorému nechýbali nápady a vypeckovaný song od AC/DC a v závere skvelé finále a napínavá hudba od Marka Mancinu, ktorá bola vlastne dobrá po celý film. A keď si k tomu pripočítam opäť skvelý slovenský dabing a zalejem to jedným Motochitom, hneď sa zdvihnú otáčky aj celému animáku. 70% - 3* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)
  • Registrační značka vrtulníku Strážce Břitvy N626BG ve skutečnosti nepatří helikoptéře, ale letadlu Cirrus SR22T. (finy_cz)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama