Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Recenze (116)

Gemini 

všechny recenze uživatele

... a hned rok po prvních Letadlech je tu dvojka. To obvykle značí, že jde o horkou jehlou spíchnuté animované generikum, dojící kapitál z vykořisťované dělnické třídy rodičovské. A jak napovídá stopáž (která je mimochodem ve skutečnosti hodina deset - zbytek je jedna pesnička a titulky se "suitou" ze všech motivů, které se ve filmu objevily, a aby to nebylo úplně okaté, je po titulcích asi desetisekundový záběr, líčící osud správce parku aka hlavního záporáka, který není tvořen plameny), tato očekávání by měla být naplněna. Ale světe div se, není tomu tak:) Tedy ne úplně. Někomu sice může vadit jistá lacinost záměru "pocta všem Hasičům a Záchranářům, riskujícím životy pro druhé", která za daných okolností může vypadat spíš jako záměr oslabit bohulibým účelem ty výše uvedené námitky proti kvalitě filmu. Ale faktem je, že tentokrát je to na rozdíl od prvního dílu skutečně "něco jiného", a má to šťávu. Sice je to pořád jen řemeslně na jistotu zahraný míč, ale namixování koktejlu efektní vizuální stránky se sice šablonovitými figurkami, které ale na druhé straně jsou přesně takové, jaké byste je chtěli mít, a vydařenou hudbou, se podařilo na výbornou. Takže i když ani tady se nestane nic nečekaného a Národní Park Písty až příliš připomíná skály kolem Kardanové Lhoty - krom nasazení řízného Thunderstruck od AC/DC do výborně dynamické scény zásahu při prvním lesním požáru - je to posun výš. I když objektivně jen o trochu - takže 70%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výrazne lepšie ako prvý diel, už len preto, že namiesto leteckých pretekov sa tu hasia požiare a zachraňujú "civilisti", takže je to dramatickejšie, napínavejšie a efektnejšie. Občas sa urodí solídny vtípek ("Keď sme tu boli na medových týždňoch, zodrali sme všetky gumy!") a scéna s prvým lesným požiarom, šikovne rytmizovaná na AC/DC, je dokonca špičková. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $59,165,787Tržby Celosvetovo $147,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,604,730 //počet predaných kusov 478,129Tržby za predaj DVD v USA $10,537,516 //počet predaných kusov 639,436║ v podstate schématicky to čo prvý diel ale aj tak pozerateľné, má to svoje čaro, svoje nápady, hefty, dokonca napätie /55%/ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá premisa, kterou mladší diváci jasně pochopí, ti starší si alespoň užijí adrenalinovou akci a překvapivě působivé záběry. Jako odnož AUT to není vůbec špatné a tato série začíná žít svým vlastním (téměř už AAA) životem. Děj se na chvíli nezastaví a pořád se něco děje. Navíc to všechno vypadá krásně. Jde o klasickou zábavu pro děti, kterou by dospělí tentokrát prospat neměli. Chce to ještě kousek, aby byly LETADLA opravdu hodny návštevy kina. Prozatím jsou však stále na úrovni (i když někde na horní polici) DVD filmů. Boat Reynolds. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komu se líbila první Letadla, nebude mít s druhými žádný problém (a komu se nelíbila, na druhé se nejspíš dívat nebude, že). Já tedy byl zpočátku lehce rozpačitý, ale asi po patnácti nemastných neslaných minutách se děj přesunul na hasičskou základnu a začala opravdová podívaná. Technicky vše dokonalé, scény mají švih a spád, mnohdy jsou i dramatické až napínavé a digitální plameny, kouř i voda vypadají jako opravdové. Povedly se i různé vtípky a detaily typu malých balzových letadélek hnízdících v lese nebo jelenů, kteří vypadají jako lesácké traktory, se mi vážně líbily. Tak nebuďte tak přísní. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Osobne ma neprekvapila solídna výprava, animácia a akcia, ktorá nám bola podaná už v jednotke. V tomto smere sa miestami nepozastavíte, že nepozeráte áčkovú pixarovskú či Disneyho produkciu. Je to dobrý signál pre plnohodnotné sledovanie. Niektoré prelety Dustyho, jeho výlet do nového strediska sú výborné a akčné finále s horiacim mostom dostatočne epické. Letecké či akčné scény v kombinácii s požiarom vytvárajú dobré pocity napätia pre divákov a nepochybujem že 3D bolo celkom solídne využité. Pri dĺžke 83 minút sa nestačíte nudiť a všetko klape, ako má. Je tu dobrý humor (väčšinou detský, občas mrká na dospelých), akcia i napätie a čo ma najviac dostalo, smutnejšie scény sú citlivo podané. Druhé Lietadlá sú dobrým animákom v druhej línii. Určite odporúčam radšej deti zobrať na vedľajšiu Disneyho rozprávku ako menej kvalitné africké či európske pokusy. Dokonca by som rád podotkol, že sa oproti jednotke latka kvalitatívne mierne posunula nahor, čo dáva slušnú nádej do budúcna, ak sa Disney rozhodne v sérii pokračovať. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepšie ako prvý diel. Zatiaľ čo od prvého dielu som moc nevedel, čo čakať a svojím štvorkolesovým kamošom nesiahol postavami a ani príbehom po kolesa, pri druhom mi to bolo jasné, lebo to nosil už v názve. Druhý diel je rozhodne lepší. Hneď na úvod ma brali problémy hlavného triskáča Dustyho, lepší a zaujímavejší príbeh, či vedľajšie postavy, uprostred zas skvelý tréning, ktorému nechýbali nápady a vypeckovaný song od AC/DC a v závere skvelé finále a napínavá hudba od Marka Mancinu, ktorá bola vlastne dobrá po celý film. A keď si k tomu pripočítam opäť skvelý slovenský dabing a zalejem to jedným Motochitom, hneď sa zdvihnú otáčky aj celému animáku. 70% - 3* ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování letadel ve formě hasičů a záchranářů je mnohem lepší než první díl, který jen přidal autům křídla. Příběh a celá zápletka je hned svižnější, akčnější a dobrodružnější. Nové postavy celý film oživily a je snazší si k nim vytvořit nějaké pouto. Škoda, že je po ani ne 80-ti minutách konec a vše uběhne až moc rychle. Nebylo by od věci scénář trošku rozšířit a rozvést. Není to úplně ono, ale myslím si, že tohle je ten správný směr. /60%/ ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších filmů mých dětí. A já musím dát jasných 5* protože se výrobci nebáli ve filmu použít mou nejoblíbenější skladbu od AC/DC . Takže za mě 85% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Jistě, stále je to jednohubka poskládaná s pixarovských prefabrikátů, ovšem tentokrát se podařilo poskládat svižný a zábavný kousek, kterému nechybí švih, lehce hrdinský patos, občas nějaký vtípek a dokonce ani opravdové napětí a příjemně nenásilná osudovost. Hlavní poletucha působí mnohem příjemnějším, dojmem než minule, a občas dokonce i sympatičtěji než Blesk McQueen. A jako třešinka lahůdková scéna první akce podkreslená vypalovačkou Thunderstruck od AC/DC, která vyloženě potěšila, stejně jako přeletová scéna, kterou pokresluje Spencer Lee svým Still I Fly. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar už definitivně není stoprocentní zárukou kvality. Podobně jako první díl a vlastně cokoliv co v posledních pár letech v Pixaru vzniklo, pro starší 10 let nijak zábavný animák, který potěší opravdu jen ty mladší. P.S. první auta miluju dodnes, takže chyba opravdu nebude ve mně. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dostal sem o dost víc jak u prvního dílu protože nápad je skvělý, zábava je lepší animace opět dokonalá a já musím opět jenom chválit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Slabší jak jednička. Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. CITÁT - Nechala mě kvůli hybridovi, ani nebyl slyšet........ Prášek Skočdopole má nový cíl. Chce se stát hasičem. CITÁT - No to mě prašti hangárem........ 25 minuta přinese perfektní videoklip skupiny AC/DC k jejich songu Thunderstruck. To jsem si pustil třikrát. Závody jsou ve světě, který nebyl v plamenech, že? Opět krásně kreslené, dobrá hudba, napětí, sranda a spousta hlášek. CITÁT - Jdu raději vykydat vejfuky........ Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemite a Yellowstone. Jinak pár výhrad se najde. Jsou tu tak minimálně dva vedlejší příběhy, které nejsou dovysvětlené (nebudu psát jaké, asi by to byl spoiler) a druhá věc je délka. Film je urychlený a působí nedodělaně. CITÁT - Viděli jste to?....... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než jednička díky přiklonu k akci a zajímavější zápletce. Závěrečný noční dramatický zásah byl fajne i po stránce kamery a animace. Příběhově je to ale stále jen odvar Aut, který nejvíce potěší mladší diváky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V predchádzajúcej časti sa nám snažili ľudkovia od Disneyho vysvetliť, že ak ste čo i len vidlák, alebo zatratenec, máte šancu stať sa najväčším šampiónom vo svojom obore. Len treba chcieť. V tomto pokračovaní idú ešte ďalej. A to v tom , že individuálny postoj a márnivosť, niesu lepšie ako ľudský ( či v tomto prípade dopravne prostriedkový ) život, pričom komercia môže ničiť. Aké krásne od Disneyho štúdia. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem sice první díl,ale myslím,že to zase tak moc nevadilo.Jako klasický animák kde hrdina zachrání před ohněm ohrožené auta ,protože už nemůže závodit a tak se chce stát hasičem se mi líbil a myslím,že pro děti je to dobrý příklad oproti jiným ujetým filmům pro naše děti.Za mě tedy 80 % a čtyři hvězdy. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Srovnatelné s jedničkou Letadel. Mohl bych v podstatě napsat úplně stejný komentář. Tedy - nulová inovativnost, parádní animace prostředí a všech strojů a jejich obličejů, výborný dabing. Přidám k tomu ještě trefný soundtrack a pár povedených vtípků. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování zbytečného filmu. Nebavil mě první film a nebavil mě ani druhý. Je to prostě jen recyklace starých námětů, kdy jde jen o to, že hlavní postava má problémy s motorem, ale nic není tak zlé, jak se zdá. I když nemůže závodit, najde uplatnění, jak pomáhat. Ne, tohle se mi opravdu ani trochu nelíbilo. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

V podstatě vše, co jsem chtěla říci a napsat od líbivosti až k ptáčkům jako malá letadélka a jelenům v lese, kteří byli nejvíc super, už napsal D.Moore. ()

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama