Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 5

Recenze (116)

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Jistě, stále je to jednohubka poskládaná s pixarovských prefabrikátů, ovšem tentokrát se podařilo poskládat svižný a zábavný kousek, kterému nechybí švih, lehce hrdinský patos, občas nějaký vtípek a dokonce ani opravdové napětí a příjemně nenásilná osudovost. Hlavní poletucha působí mnohem příjemnějším, dojmem než minule, a občas dokonce i sympatičtěji než Blesk McQueen. A jako třešinka lahůdková scéna první akce podkreslená vypalovačkou Thunderstruck od AC/DC, která vyloženě potěšila, stejně jako přeletová scéna, kterou pokresluje Spencer Lee svým Still I Fly. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatní, ale mě tenhle film fakt potěšil. Bál jsem se, že to bude stejná sr*čka a slátanina jako auta 2, ale nebyla. Podobnost mezi postavami z letadel 1 tam je a docela veliká, ale tak proč ne. Ano je to infantilní, ale tak jednou za čas proč ne. Kdybych to měl porovnávat s jedničkou, tak tohle se mě asi líbilo více. 90% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Chybu může udělat každý, ale jen idiot udělá tu samou 2x. Pixar se nepoužil. U Aut trávili hodiny dumáním, aby vše co postavy dělají, mělo logiku a smysl (když už jsou auta a nemají ruce). U letadel se na opět vykašlali... tedy letadla aby jela po zemi někdy vrtulí točí, někdy ne. Prášek má interiér (?!) tam co má "mozek" a vidí si na kontrolky (očima co jsou na předním skle). Vrčí motorem když se se zadřeným motorem (a stojící vrtulí) řítí k zemi a to že vrtulník prorazí bariéru čumákem a neponičí si vrtuli je jen třešinka na dortu. Jasně... je to pro děti, mě jen vadí jak to Pixar opět odfláknul. Ano, děj je zajímavější, ale paradoxně nudnější... ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování letadel ve formě hasičů a záchranářů je mnohem lepší než první díl, který jen přidal autům křídla. Příběh a celá zápletka je hned svižnější, akčnější a dobrodružnější. Nové postavy celý film oživily a je snazší si k nim vytvořit nějaké pouto. Škoda, že je po ani ne 80-ti minutách konec a vše uběhne až moc rychle. Nebylo by od věci scénář trošku rozšířit a rozvést. Není to úplně ono, ale myslím si, že tohle je ten správný směr. /60%/ ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Očekávaně povrchní animák určený jen a pouze nejmenším dětem. Gannaway asi větší ambice ani neměl, protože od začátku se nepokouší bavit dospělé, ale cílí opravdu hlavně na děti. Veškerý humor je tak hodně primitivní a celkový příběh banální a nijak originální. Na animaci je vidět, že nejde o něco, na čem by studiu až tak záleželo, protože není úplně dokonalá a je znát, že rozpočet byl nižší než v jiných případech. Naštěstí je to celé krátké, protože dospělí se u toho budou nejspíš dost nudit, jelikož tu prostě není čeho se chytnout - všechno už jsme viděli jinde a většinou lépe. Na druhou stranu bych ocenil to, jakým způsobem tu tvůrci ukazují dětem, že hasičská práce opravdu není žádná legrace a jsou u ní důležité odvaha a sebeobětování - sice je tohle poselství opravdu viditelné zdaleka, ale vzhledem k tomu, že je to pro nejmenší, je to tak asi v pořádku. Jediné, co se snad dá vyzdvihnout, je pár nápaditých záběrů přímo z pohledu letadel, které to občas oživí a vytrhnou z nastalé nudy. Ve výsledku ale jde o levnou záležitost, která měla zůstat na videu, kam byla primárně určena. 40% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)
  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Registrační značka vrtulníku Strážce Břitvy N626BG ve skutečnosti nepatří helikoptéře, ale letadlu Cirrus SR22T. (finy_cz)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama