Reklama

Reklama

Willow Creek

  • Velká Británie Willow Creek
Trailer 1

Obsahy(1)

Americký horor v štýle found-footage tentoraz vyrozpráva príbeh dvojice Kelly (Alexie Gilmore) a Jima (Bryce Johnson), ktorí sa vydávajú preskúmať slávnu Willow Creek, kde bol v roku 1967 zaznamenaný tajomný Bigfoot. Obaja sú pripravení odhaliť, či les ukrýva iba legendu alebo skutočnú bytosť. (Acrobat)

Recenze (32)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hezké vidět, kterak tahle blbůstka rýpe do nulové flexibility hororových diváků. Ono se tam nic neděje! Nic! A není tam vidět žádný strašidlo! Žádný!! Nebýt závěrečné desetimunitovky, která se promění v tradičně debilní "chodím lesem dokola", byl by tenhle zážitek ještě lepší. Na první pohled je vidět, že za kamerou stál profesionál, díky čemuž působí natočený materiál skutečně jako homevideo dvou uvěřitelných existencí (chemie funkční), nikoliv jako záznam tlupy afektovaných kreténů při pokusu o amatérské divadlo. Body navíc za kraťounkou stopáž, dialogy a humorný podtext, jenž se šikovně drží hororových pravidel a zároveň háže klacky pod nohy všem očekáváním oblíbených found footage atrakcí. Levný horor bez levných rekvizit je sice paradoxem neatraktivním a zdejšímu hodnocení vesměs rozumím :), já se ale těch sedmdesát minut vážně nenudil. 5/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No to mě poser. Čtyřicet minut nic. Minuta ponožka na stromě. Pak dvacet minut (!) statická (!!) scéna ve stanu, která ve své poslední čtvrtině (!!!) začne trochu (!!!!) fungovat. Následuje deset minut bloudění v kruhu lesem, které bylo naposledy cool v devadesátých letech v Blair Witch. Pak se zatřese křovisko. Pět minut vyděšených výrazů hrdinů skrytých v noci u jiného křoviska. A končí to minutou, kdy je kamera tažená po zemi. Kritiky na rottenech (aktuálně 96 %) podplatili, jinak nevim ... ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Stručne: Prvá polovica o hovne, rovno ju treba preskočiť a nestrácať čas. Scénka v stane... ehm. Tak zúfalý a nefunkčný pokus diváka držať v napätí som snáď vo FF ešte nevidel. Záver to už posiela totálne do mínusu. Radšej si pozriem 10x za sebou Troickiho nepodarok "The Jungle" ako sa k tomuto ešte niekedy vrátiť. Odpad ako vyšitý a ďalší adept na shit roka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý párik sa vyberie do oblasti Willow Creek; údajného domova Bigfoota, o ktorom by radi nakrútili svoj dokument. Takže šup šup kamerka a šup šup found footage; v tomto prípade ani nie tak hororový, ako skôr dobrodružný. Úvodná dvojica je našťastie sympatická, natočené je to obstojne, ale nuda sa objavuje a celé to na mňa pôsobilo ako taká nevýrazná oddychovka, ktorá sa v záverečnej tretine pokúsila preklopiť na horor, no už to tam pravdupovediac ani nepasovalo. A obzvlášť mi nakoniec pila krv tá nekonečne dlhá, monotónna scénka v stane, kde bola očividná snaha o vystrašenie čisto pomocou neistoty a zvukov, no mňa to skôr uspávalo (a lákalo použiť FFWD). Ale celé finále bolo vlastne akési nekvalitné, keby bolo lepšie, mohlo byť lepšie aj hodnotenie, takto nič moc. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká bota, nikoli Velká Noha! Na lesní FFko, nehledě na to, že to už je samo o sobě otřepané, je tento film překvapivě hororově impotentní, navíc se nevyhýbá zažitým klisé, no dvacetiminutová scéna v zavřeným stanu mě vyděsila akorát tak svou nekonečností. Jedna lekačka z filmu horor nedělá, když přihodím z řiti vybaflej konec, tak se musím zuby nehty držet, abych dal aspoň tu jednu za to, že jsem se na tohle dodíval. Kdyby aspoň ten úvod dělal nějakou poctu BigFootovi, tak bych jednu přihodil, ale takto opravdu nemám za co Willow Creek pochválit. Nebrat. Tohle je mnohem lepší. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie tak strašné, ako som podľa reakcií čakal. Ak má horor dlhý úvod, nejde to okamžite označiť za chybu (taký Ti West si na tom postavil kariéru). Vo Willow Creeku v dlhom rozbehu chyba je, aj neni. Dosť pomáha nevyrieknuté zosmiešňovanie mýtu + na hlavných hrdinov si (minimálne) zvyknete; paradoxne, atmosféru tým zrovna nevybudovali. Keď sa niečo začne diať, tak akoby v okamihu a mimo odďalované lakačky, na mňa to proste od stanovej scény fungovalo. Zvyšok celkom napínavý. Podpriemerne hodnotím (trochu subjektívne) pre ksicht hlavného hrdinu, ktorý bol v podstate celý film mysľou niekde inde, ako jeho priateľka. Potom pre pár nepodstatných detailov .. - SPOILERY - Zas ten istý strom; V tom momente som, dá sa povedať, vybuchol, keďže neobvyklejší strom nenájdete, a ak sa hlavný hrdina chcel čo i len chvíľu sporiť, či to ozaj bol ten strom, tak je asi Yeti. - Nič neukazovať; Tentokrát to vadilo, chcel som vidieť aspoň niečo, okrem toho, čo malo znamenať to ceckaté čosi? - Záverečná scéna; Proste slabota... Takže dve hviezdy, za pár failov. V medziach očakávaní, pre mňa vlastne príjemné prekvapenie ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Úplně odstřelit to nemůžu, protože minimálně ta dvacetiminutová statická scéna ve stanu je hodně intenzivní (ta si říká o uzavřená sluchátka). Nicméně ten zbytek je tak nudná vata, že mi nezbývá nic jiného, než to celé nedoporučit. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý FF, který se nebojí jít vstříc realitě tím, že jednak skutečně nevidíme moc záběrů, u kterých je jasný, že by v tu chvíli nikdo netočil a jednak megadlouhým záběrem ve stanu, kde postupně graduje atmosféra až k hustotě hovna zdravě krmeného nemluvněte (gratulace režisérovi a hercům za odvahu něco takového stvořit!). Umím si představit, kolik lidí právě tohle sralo, stejně jako ZASE DLOUHEJ ÚVOD, KDY SE NIC NEDĚJE...kurva tak přestaňte sledovat FF, když váš nebaví podstata jeho pravidel. Zde je navíc onen úvod proložen řadou opravdu vtipných hlášek. Já se nenudil ani vteřinu! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, keď Zed z Policajnej Akadémie pozerá nezdravo často Blair Witch a pri tisíc-a-štvrtom opakovaní si povie, že by niečo podobné dokázal natočiť aj sám. No nedokázal ... prvých 40 minút bolo maximálne zbytočných, ktoré namiesto budovania mytológie okolo Big Foota ukazujú také blbosti ako napríklad otrasná country pesnička (na druhej strane vystrašila ma statočne, ale asi nie tak ako zamýšľal režisér), potom trápne navodenie strachu ponožkou zavesenou na strome, následne neskutočne dlhá scéna v stane, ktorá funguje asi tak 2 minúty, ale namiesto toho trvá ubíjajúcich 20 minút, v závere sa to celé zvrhne do doslovnej lacnej vykrádačky Blair Witch, kde sa vykrádajú celé scény („okolo tohto stromu sme prešli už pred tromi hodinami“, preskakovanie potoka a pod.) a celé to dianie končí neprekvapivo rovnako nudne akým bol aj celý predošlý film. Pokiaľ by to bol dokument o turistickej atrakcii kdesi v USA, tak by ma tá prvá polovica s evidentne reálnym americkým mestečkom, ktoré žije len z turizmu za Big Footom možno aj zaujímala. Toto bol však údajne horor, takže tie 2 minúty čo ako tak fungoval je z 80 minút veľmi málo. Síce to nie je tak neskutočne hlúpe ako nespočet C-éčkových prírastkov, ktoré sa v hororovom žánri dokážu urodiť, ale na druhej strane tu ani nemalo byť čo hlúpe, ono tu totiž nie je nič o čo by šlo aspoň v najmenšom stáť. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tak pre mňa sklamanie. Človek sa musí prehrýzť 40 minútami kecov o ničom, kým sa niečo začne diať.... no diať.... vlastne ono sa nezačne diať nič iba to, že Zed z Policajnej akadémie začne v pozadí vydávať nejaké pazvuky. Ono treba povedať, že miestami to má celkom atmosféru... scéna v stane bola trošku dlhá, ale nejaké to napätie tam bolo. Potom sa to začalo tesne pred koncom tváriť ako Blairwitch, ale to sa žiaľ malo stať trošku skôr. No a ten koniec s tou vypasenou hillbilly veľrybou bol úplne mimo mňa. Aspoň si to zachovalo čiastočne tvár tým, že sa z toho nevyklubal štandartný FF s nesympatickými yankeeami, ktorý natáčajú aj vlastné sranie. ()

metal.storm odpad!

všechny recenze uživatele

toto bolo ako keby mi veľmi čudný pár, ktorý som práve spoznala pustil obľúbené video z dovolenky. A vec je, že ma to vôbec nezaujíma ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Amatérske videá majú väčšiu gradáciu, než toto... Ten vyše 40 minútový úvod tam bol načo? Tá statická scéna v stane bola možno na papieri dobrý nápad (dáme tam len zvuky, vydesené ksichty a necháme pracovať fantáziu diváka), ale aby to aj fungovalo, no... na tom by si skúsenejší borci vylámali zuby. Maník chce od ôsmich rokov vidieť Bigfoota, ale keď má možnosť, je posratý až za ušami. Tak načo, kurva do toho lesa vôbec liezol?! Btw: prečo z toho stanu nevyliezli a nerozhliadli sa okolo, či tam naozaj niekto je? Prípadne sa nepokúšali nejako brániť? Keď už nič, aspoň by sa NIEČO dialo. Whatever. Miestami to bol taký kopírák BLAIR WITCH až to bolelo („Okolo tohto stromu sme už šli!“). Mimochodom, fakt krásne lesy. A hlavne obrovské. Dvaja týpci rozbijú tábor uprostred divočiny a zatiaľ čo si odskočia na pár minút zaplávať do riečky, tak ich kemp už stihne rozmrdať svorka Bigfootov (ponožka pobavila). Hej, tých Bigfootov, ktorých nikto nikdy poriadne nevidel. A ktorí si z CELÉHO lesa NÁHODOU dajú zraz PRÁVE TAM, kde kempujú naši hlavní hrdinovia. Yeah, seems legit. Hlavná hrdinka mi inak prišla celkom sympatická a dokonca sa aj pokúšala hrať, na rozdiel od svojho kolegu. Tomu som mal chuť miestami rozbiť hubu. Tie jeho preslovy do kamery nemali chybu. Začujeme zvuk krokov, týpek sa otočí do kamery a vážne prehovorí: „Práve sme začuli kroky!“ No shit, Sherlock! Žvanenie o ich vzťahových problémoch mi boli srdečne u prdele, rovnako ako celý úvod pozostávajúci z dementných interview a ešte dementnejších bigfoot songov. Ak by sa to brutálne prestrihalo a urobili sa dotáčky, mohlo by to byť na dve hviezdy. Ale takto... To už mizerné ALIEN ABDUCTION malo svižnejší dej. No, snáď Sánchezov EXISTS bude záživnejší. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší bigfootí found footage co kdy vyšlo a nejspíše i vyjde. Chlápek se ženskou jdou natáčet dokument na místě kde tehdy poprvé někdo vyfotil/natočil bigfoota . 40 minut chodí po nějakém místě a natáčí si různé týpky co jim vypráví co se tehdy stalo a pak se tam rozhodnout zajet do lesa. Dojedou tam a nějaký chlápek jich pošle pryč , že tam nemají co dělat naštěstí znají zkratku tak to objedou zajdou si k řece a jdou spát on ji požádá o ruku ona řekne, že je ještě brzo.  Večer jim někdo hodí kameny na stan a několikrát si do něj bouchne oni se rozhodnou , že odejdou on objeví chlupy a krev tak si to vezme po ní něco vyjede (nic neukážou) oni přestanují a v noci jdou zase dále pak natočí asi  zmutovanou ženskou a umřou konec.  Pokud se těšíte, že něco uvidíte zklamu Vás uvidíte úplné hovno i ta zmutovaná ženská je tam tak 5 vteřin.  0 procent ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Jsem az v soku z ceho jsou zahranicni kritici tak nadseni. Vzdyt se opravdu nic nedeje do poslednich 15 min a to jeste v ramci jednoho zaberu na dvojici, ktera posloucha co se venku deje a my slysime jen zvuky (moje predstavivost ale jela na plne obratky). Zklamani ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

"Slavnej" Bobcat Goldthwait po luxusním God Bless America zabrousil do moderního hororu a zhruba za 10 dolarů (tentokrát zřejmě bez prdele) natočil found footage o Bigfootovi. Dvě třetiny filmu se jezdí po okolí a dělaj se rozhovory s vidlákama z Vidlákova, třetí třetina vám předvede zbytečně dlouhou scénu ve stanu která kdyby se zkrátila tak by možná působila víc napínavě, následuje chvilkový bloudění lesem a na konci se ukáže Kozatýr. Dal bych odpad ale ten les byl hezkej. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Je legrační sledovat jak vznikají další a další snímky co se snaží parazitovat na Záhadě v Blair Witch. A musím opět zopakovat - už to nefunguje. Již není v tomto směru co nabídnout. Nehledě na to, že film mohl mít klidně 10 minut. Protože ten zbytek byla jen nuda a nůůůda :-( 0% ()

SICK_BREED 

všechny recenze uživatele

No, zhodnotím to zase, jak jinak, jako fanoušek FF a zhodnotím to tedy kladně. S delším začátkem sem neměl sebemenší problém, vždyť to je jedna ze žánrových specifikací - divák dost často čeká. Kdo s tím problém má, asi by se měl zamyslet, zda-li chce ještě další FF vidět a způsobovat si tak zbytečná muka. Jinak zbytek filmu výborný. Zvláště ocením že po delší době je to zase jeden kousek vedený spíše skrze vokální navozování atmosféry a to funguje, alespoň já sem měl při večerní projekci příjemnou husinu. ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

K žánru Found Footage se už nemá cenu vyjadřovat, těch filmů je poslední dobou fakt moc a kvalitních vážně málo. Jako ostatní musím také zmínit těch ubíjejících 40 minut, než se teda začne něco dít. Když vezmu tu dlouhou scénu ve stanu, ať si každej tvrdí co chce, ale já bych si tam asi ucvrknul, kdybych tam okolo slyšel takový pazvuky a ještě kdyby to couralo takhle blízko stanu, no prostě bych měl strach... Tak jsem si říkal, že třeba skutečně to nebude mít špatnej závěr a že se třeba dočkám toho, že něco uvidím.... A vono hovno samozřejmě. Takže ač je některými uživateli scéna ve stanu kritizována, tak já alespoň za ní filmu věnuji štědré dvě hvězdy... Za ten konec bych toho, kdo to natočil, nechal trpět u dalších rádoby FF pokusů, aby si uvědomil jakou kravinu to vlastně natočil. A to že bych třeba nějaký dobrý horor o Bigfootovi viděl docela rád, místo toho jsem viděl v poslední době další blbůstku. Tou předchozí bylo toto http://www.csfd.cz/film/319291-bigfoot-the-lost-coast-tapes/ ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se vydá prozkoumat oblast Willow Creek, kde by měl údajně být bigfoot. Chtějí zjistit zda je to pravda a nebo jen legenda. - Ze začátku to vypadalo dobře ale pak to šlo do kopru... 15ti minutový záběr ve stanu kde jen prohodí pár slov mě vážně nebral a pokud se snažili vybudovat napětí tak bohužel se jim to nepovedlo.. Žádná pořádná akce, ,,bigfoot´´ taky nebyl vidět. Vysoký podprůměr... ()

Reklama

Reklama