Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Gin no Saji sa odohráva na poľnohospodárskej škole, kde majú žiaci možnosť priamo si vyskúšať rozmanité činnosti spojené s poľnohospodárstvom. Hachiken Yugo, hlavný hrdina príbehu, sa ocitá v novom a nezvyklom prostredí po tom, čo utiekol z domu, kde sa mu nedarilo v učení a bol na neho vyvíjaný tlak za lepšími výsledkami. V novej škole sa nachádza medzi spolužiakmi, ktorí majú veľa skúseností z fariem, "sveta", ktorý je pre neho úplne nový. Jeho vlastné dobrodružstvo sa práve začína... (Hees)

(více)

Recenze (9)

yenn

všechny recenze uživatele

Júgo Hačiken nemá o zemědělství pražádný zájem; zemědělskou školu si vybral jen kvůli tomu, aby mohl bydlet na koleji bez rodičů. Domnívá se totiž, že s prvotřídními výsledky z prestižní střední školy projde nějakou hnojárnu s prstem v nose. Brzy však sezná, jak daleko byl od pravdy. Jím nabyté teoretické znalosti nikoho nezajímají, neboť zdejší cílevědomí studenti vedou rozpravy o genetice a klonování. Chtěl–li by Júgo zapadnout do chlapské společnosti obdivem ke křivkám AV idolů, neuspěl by. Chasníci od pole totiž dávají přednost ladným bokům a bujným vemenům holštýnských dojnic. Během výuky se náš hrdina také seznámí s několika znepokojivými skutečnostmi: Před konzumací je třeba zvíře zabít. Vejce vychází ze slepice kloakou, tedy stejnou cestou jako trus! A nakonec šok největší: Zemědělství je především tvrdá práce a ta je nedílnou součástí osnov, tudíž bude třeba vstávat nad ránem a dřít do úmoru ve stájích a na polích. Časem však Júgo jistě v těchto činnostech nalezne zalíbení, patrně najde i lásku (ke koním a k jezdkyni na koni) a záhy zjistí, že na konci náročného dne i vejce z kloaky chutná znamenitě. Dle prvních dvou dílů se seriál jeví jako slabší obdoba Abecedy dospívání, proti níž je komediálnější, nenabízí tolik sympatického hrdinu ani zajímavé či zábavné vedlejší postavy (s jednou výjimkou) a je více zaměřen na naučnou rovinu. Byť jsem jej po dvou epizodách opustil, lze jej sledovat bez utrpení. Jen japonské vládě nezbývá než doufat, že se seriál nestane příliš populárním. Pokud by každá rodina v Tokiu zatoužila po malé stáji a políčku, bylo by třeba mnoho umělých ostrovů. 5/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde o velmi pohodové slice of life ze života mladého měšťáka na venkově, kde je nejepičtějším momentem celého seriálu stíhání zloděje jahod. Vážně. Na alchymii zapomeňte, tady se učí pozitivním hodnotám v příjemném hudebním doprovodu, vše občas zpestřeno i nějakým tím úsměvným momentem. Není to určitě nic, co by spustilo monstrózní hype, žádná budoucí anime modla. Je to jen pohodová záležitost z prostředí vidlákova, která si nehraje na nic víc, než čím opravdu je, a je jednoduše sympatická, převážně bez závažnějších chyb a příjemná na pokoukání. A jsem zvědav na další sérii začátkem příštího roku. –– Více v mé recenzi zde. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Watamote asi nejlepší, uvolněné, takové poučné do jisté míry. Příjemné osvěžení. (Komentář bude doplněn). Edit: Komentář doplňuji, ale shodoval by se víceméně s komentářem u druhé série, tak si to přečtěte tam: Gin no Saji 2. Zemědělských 75% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemná oddychová záležitost. Pěkná animace, soundtrack, opening i ending, sympatické postavy, vtip, originalita, zvířátka... Dokonce se člověk občas i něco dozví. Není to žádné vyloženě přelomové anime, ale jako takový lehký, jedenáctidílový zákusek po něčem náročném naprosto ideální. 7,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gin no Saji je o "mestskom" chlapcovi menom Hachiken, ktorý sa ocitá na novej škole v novom prostredí. Táto škola má poľnohospodárske zameranie. Hachiken v podstate "utečie" z domova a vyberie si túto školu, kde na prvý pohľad nemôže zapadnúť. Všetci jeho spolužiaci sú ostrieľaný farmári a len on je "mestský" chlapec. Čiže celý zámer by mal byť v tom ako on nič nechápe a ako sa snaží zapadnúť atď. Gin no Saji je v skutočnosti o veľa iných veciach. Gin no Saji je totiž vysoko hodnotovo postavené anime, ktoré učí svojich divákov veľa vecí a diváci dostávajú aj zaujímavé informácie z oblasti poľnohospodárstva. Najdôležitejšie čo Gin no Saji učí je, ale úcta k prírode, k zvieratám a všetkému živému. Medzi dvoma sezónami je dosť veľký rozdiel z dôvodu, že táto prvá je skôr o pochopení prírody a druhá o pochopení ľudí. Hachiken je dobrá, pracovitá, charizmatická postava, ktorá trpí tým, že sa rada rozdáva a nevie povedať nie. V podstate ide o porovnanie ľudí čo vyrastali v jednom prostredí a to v meste a tými čo vyrastali v "dedinskom prostredí". Takéto porovnanie je príjemné na pohľad a aj zaujme z dôvodu, že hodnoty ľudí z jedného prostredia sú niekedy úplne iné ako z druhého prostredia. Hachiken teda prináša do školy iné názory, nad ktorými sa žiaci čo denno denne pracovali na farme nezamýšľali. Druhou hlavnou postavou je Mikage, ktorá obľubuje kone a všetko čo sa ich týka. Príjemné je to, že Gin no saji sa nezameriava vôbec na erotiku ani nič podobné a iba zľahka vytvára stredoškolskú "detskú" (pubertálnu) romantiku. V prvej sezóne sú ostatné postavy len ako krovie a aby sem tam prehodili náučnú vetu. Za spomenutie v komentári stojí riaditeľ, prababička a Nakajima. Gin no Saji učí aj o hodnote peňazí, a že za všetkým je obrovská snaha a láska ku svojej práci. Takto hodnotovo kvalitne postavené anime je do určitej miery aj náučné. Prvá sezóna vôbec nenudí, vzhľadom na jej dĺžku jedenástich dielov sa dá pozrieť na jedno posedenie. Druhá sezóna je lepšia takže po tejto prvej rozhodne odporúčam pokračovať druhou sezónou Gin no saji (2014). (Hodnotenie 3,5) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Po Shingeki no Kyojin druhé nejlepší anime roku. Manga je od tvůrce Fullmetal Alchemist a vyhrála několik ocenění za nejlepší mangu, takže bylo jasný, že i anime bude mít úspěch a proto byli rovnou objednány dvě série. Jedna na léto 2013 a druhá na leden 2014. Samotné anime má velice pěknou animaci, příjemné postavy a hlavně každý díl je velice zábavný a strašně jsem se nasmál. Dokonce občas i lehce poučné a tak jsem se dozvěděl pár zajímavýchj věci. Je moc pěkné vidět taky nějaké normální anime, kde nejsou otravné holčičky, chlapy vypadající jak ženský a žádný vykukující kalhotky a prsa. Kdo hledá něco na pobavení, má rád zvířátka a nehledá nic úchylného, tak jasná volba. 90% ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Anime pre mňa nie s moc nosou hl. myšlienkou, ale napriek tomu prepracovanosť deja a jendotlivých charakterov je úžasná. Ten hype ohľadne mangy som nedokázal chápať, ale v tomto prípade je to na mieste, nakoľko kvality mangy sú ešte vyššie ako v samotnom anime. Predpokladám, že druhá séria sa bude niesť v podobnom pozitívnom duchu. Lepšie 4*. ()

Reklama

Reklama