Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh o komplikované lásce mladého Haruta Kirishimy. Haruto žije klasickým životem studenta v Hirošimě až do dne, kdy se do jeho rodiny přistěhuje Eba Yuzuki, která převrátí jeho život vzhůru nohama. Ebina návštěva ale má svůj důvod, kdy se spoléhá na určitý slib, který si s Harutem dali v dětství, na který si však Haruto zprvu nevzpomíná. Postupem času se oba do sebe zamilují, ale vše se najednou změní, když se Eba rozhodne pro návrat do Tokia. Vztah na dálku není nikdy jednoduchý a navíc obzvlášť, když se Haruto dozví, že Eba ve skutečnosti přítele už má. Haruto se ale nevzdává a stěhuje se ke své sestře do Tokia, aby mohl zjistit pravdu a pokusit se získat Ebu pro sebe. (DaweForeman)

(více)

Recenze (6)

Larky 

všechny recenze uživatele

Čistě romantické seriály nejsou, možná bohužel, nějakou zásadnější doménou současné Anime produkce. Je sice zvykem míchat zaláskované pohledy s v podstatě libovolným žánrem, ale vystavět seriál jen a pouze na citech postav, na lásce atd. už dneska působí lehce archaicky. -------- Nabourat tenhle standart se ale rozhodlo právě Kimi no Iru Machi a dá se říct, že se jí to v mnohém i daří. Je to totiž titul, který jakoby z oka vypadl některým seriálům, které svůj úspěch slavily před nějakými deseti a více lety. Největší výhrou je podle mého skutečnost, že bude bavit i diváky, jež se v rámci věku s postavami v seriálu poměrně míjejí. Dospěle napsaný romantický scénář o neopětované lásce a k tomu i nějaké té lásce nalezené funguje až na některé momenty skvěle a minimálně za sebe jsem byl opravdu zvědav, co se s kým stane dál. ------- Naneštestí, Kimi no Iru Machi obsahuje vedle spousty skvělých i pár scén, kdy jednání postav nedávalo příliš smyslu a zejména moment, který bude asi každý předvídat, protože se nabízí ale je zároveň strašně hloupý a je z něj poznat, jak by si tvůrci ulehčili práci. A on pak opravdu nastane. Navíc má vliv na další průběh děje, takže ho jen nějak odignorovat nelze. -------- Celkově, ale nelze než skončit tenhle komentář v pozitivním duchu. Částečně možná hladem po čirých romancích, zejména ale díky své vlastní kvalitě je podle mého Kimi no Iru Machi i přes některé nepříjemné přešlapy seriál, který by neměl takto žánrově pozitivní divák minout. Slabší 4*. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Kimi no iru machi je primárne o láske a rozhodnutiach hlavného hrdinu. Hlavný hrdina žiaľ svoje rozhodnutia robí oneskorene tak musí niesť následky, to je hlavné ponaučenie. Nerozhodnosť totiž dokáže napáchať určité škody. Kimi no iru machi otvára príliš veľa bočných tém a tým potom nevenuje dostatočnú pozornosť a toto pokladám za chybu. Tieto bočné témy sú veľmi zásadné pre vývoj jednotlivých postáv a preto ma zarazilo, že vlastne vyšumia veľmi rýchlo a už sa o nich nevie ako keby sa nič iné nestalo a dôležitá je len cesta hlavného hrdinu. Mínus teda je nerozvíjanie ostatných hrdinov v príbehu a len chvíľkové načrtnutie ich problémov. Správanie postáv sa dá do určitej miery považovať za realistické a ich rozhodnutia sú pre nich práve v tú sekundu najlepšie. Každému na začiatku napadne ako sa to môže skončiť a cesta k tomu koncu je zaujímavá. Zaujímavá preto, že postavy sa vôbec nechovajú zbrkle, ale skôr dospelo nerozhodne a kladú si dosť otázok. Za lásku sa bojuje keď sa má bojovať a vzdávať keď sa má vzdávať. Preto veľkým plusom je dospelé správanie jednotlivých postáv a dosť veľké priblíženie sa realite. Prvá polovica anime sa značne líši od tej druhej a je rozhodne zaujímavejšia s pohľadu rozporu v jednotlivých postavách. Druhá polovica hrá skôr na romantickú časť a rozhodovanie sa Haruta. Haruto je zvláštna postava, ktorá sa chová síce realisticky, ale stále sa sústreďuje na niečo iné ako keby chcel predlžovať anime. Jednotlivé scény kedy majú prísť emócie a je možný klasický pekný plač tam rozhodne sú prítomné (naschvál dlhá veta?), ale niekedy sa málo ide do hĺbky citov vedľajších hrdinov. Hudobný podklad je príjemný a kvalitne zapadá do anime takéhoto žánru. Kvalita animácie je priemerná. Odporúčam pre tých čo majú radi romantický žáner. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Ach ta láska. Chlapec se zamiluje, přestěhuje se a zjistí, že o něj jeho láska nestojí a že má jiného. A tak o ní začne bojovat. Anime hraje docela hodně na city, smutné chvíle střídají vtípky. Celé se mi to moc líbilo, ale zklamal mě konec. Čekal jsem, že s ní zůstane. Ona za to, že se s ní rozešel mu dala facku (měla použít pálku, která se tam beztak někde válela) a pak mu řekla, že na něj počká. Ach jo. Manga pokračuje ještě dál, tak se možná dočkáme další série. 70% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě opravdu překvapil. Zpočátku jsem čekal typický zamilovaný příběh, kde obě strany dělají drahoty a nakonec se dají dohromady (jak to většinou bývá u anime), ale zde bylo něco jiného. Hlavní hrdina není typický ňouma a když si něco vytyčí, tak jde za tím. Nejvíce se mi ale líbilo, že veškeré problémové situace se tu oproti jiným seriálům tohoto typu řeší vcelku logicky (dospěle). Když vezmu seriál jako takový, tak nemá nějak nudnou část, respektive každý další díl je o něco lepší, než předchozí, kdy člověk na každém konci dílu zažívá slušné napětí. Animace je také unikátní (zatím jsem tenhle styl nikde neviděl). Postavy jsou realistické, ale jedinou chybičku bych mohl akorát vytknout tomu, že se animátorům moc nepovedlo sladit pohyb rtů při mluvě, kdy postavy vypadají spíše jako "roboti" nebo občas vynechávají pohyb rtů úplně. Po hudební stránce se nedá vůbec nic vytknout, vše podtrhuje tu správnou atmosféru, i když repertoár není extra bohatý. Příběh vcelku odpovídá i manze, i když je zde vynecháno pár detailů nebo určité situace jsou jiné. Každopádně manga jako taková pořád vychází a její příběh je mnohem rozsáhlejší. Sice ještě vyšli další dva díly seriálu navíc, ale snad se dočkáme plánovaného pokračování, který by mělo být někdy v roce 2014. ()

Quiller 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalé, ale za to velmi silné romantické anime, která vyčnívá svojí skvělou kresbou a milostným trojúhelníkem. První díl vás vsune někam do děje, kde nevíte o co v podstatě jde :). Dále od druhé epizody se vrátíme v čase a tam rozlouskáváme proč se kdo do koho zamiloval a proč někdo se snaží ukrást osobu někoho jiného. Představit si, že by se něco takového stalo v pravém životě, tak neudržim slz :). Pokud hledáte anime, co vám něco dá, tak jste na té správné adrese, ikdyž manga by vám dala možná více :). Co si zvolíte je na vás, 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama