Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gerry (Ben Mendelsohn) je talentovaný hráč pokeru, ale sklon ke gamblerství ho spíše sráží na kolena. Dluží, kam se podívá, svou neochvějnou víru ve velkou výhru však podporuje neustálým poslechem instruktážních audionahrávek od úspěšnějších „kolegů". Jednoho dne potkává charismatického mladíka Curtise (Ryan Reynolds), který je v kasinu jako doma, pokud zrovna necestuje. Pouhé stovky mil dělí trochu lehkomyslnou, leč sympatickou dvojici od vytoužené výhry v legendární neworleanské pokerové hře. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Zábavnější film, než by se u námětu o závislácích na hazardních hrách dalo očekávat. Vyššímu hodnocení nahrává především skutečnost, že miluji americké road movie. V Mississippi Grind se na cestu za štěstím vydávají dvě ztracené existence. První z nich je sympaťák Ryan Reynolds (kterého jsem letos viděl už v druhém dobrém filmu, super!), který působí free a cool, ale postupně se ukazuje, že i on má své problémy. Druhým je absolutně vynikající Ben Mendelsohn, jehož postava o sobě jedním pohledem sdělí úplně všechno. On je hlavním tahákem filmu. Smutný člověk se smutným osudem, kterému i přes jeho nemalé chyby přejete trochu toho štěstí, ačkoli tušíte, že až se ho dočká, udělá beztak zase nějakou pitomost, aby o něj přišel. To už film nezobrazuje, ale myslím si, že je to neodvratné. 70 % ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jsou to čtyři hvězdy, ale velmi odřené, jsou tam jenom tak tak :-) A možná to není ani tak kvůli kvalitě filmu, ale pro to téma, které představuje a dost realisticky podává. Vím že to asi není moc spravedlivé hodnocení, ale svoji objektivitu, si prostě jednou za čas, můžu dovolit trochu přiškrtit :-) Raději nedomýšlet, jak by to celé pokračovalo, mít to o 10 minut víc! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád poker a tak som čakal viac pokrového napätia a zaujímavých situácií pri stole, naproti tomu ma snímok aspoň milo prekvapil čo sa týka vyobrazenia charakterov hlavných postáv. Hlavne Gerry ma dostal - človek, ktorý si síce za všetko zlé v živote mohol sám, ale aj tak ho má človek chuť poľutovať. Z pohľadu osobnej drámy jedného nešťastného gamblera teda nebol snímok vôbec zlý. 60/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že Ryan Reynolds sa čím ďalej tým viac stáva jedným z mojich veľmi obľúbených hercov, pretože vie presne dať správny charakter do svojej role, ktorú hrá. A myslím si, že postava Curtisa vôbec nie je výnimkou. Má presne tú správnu charizmu, ktorú potrebuje a veľmi dobre sa na neho pozerá. Rovnako aj na Bena Mendelsohna, ktorý ako gambler, ktorý vždy príde o všetko pôsobí uveriteľne. Mississippi Grind je podľa mňa skvelou road-trip komédiou obohatenú o dostatočnú drámu a problémy, ktorými naši hrdinovia prechádzajú, plus ako aj rovnako ich závislosti... najmä Gerryho. Sú tu dobré scénky ohľadom gamblerstva a plus aj pár drobnhých lekcií, ktoré si možno z neho odniesť, asi najmä scénka, kde Curtis vráti požičaný žetón Gerrymu po jeho výhre. Možno by som uvítal viac humoru a keby niektoré scénky nepôsobili príliš dlho, ale celkovo ide o veľmi dobrý film, ktorý vie ukázať všetky stránky gamblerstva. A nielen tie zlé. Hodnotenie: B ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Výborné. Místama jsem z filmu měl pocit, že sleduju dokument, až tak přesvědčivě a skvěle je to zahrané. A o hlavních postavách bych řekl, že jim ani tak nejde o vyhrávání jako spíš o ten adrenalin ze hry. Mendelsohn je božský loser a Reynolds největší pohodář. Docela bych si dal přídavek v podobě nějaké extended verze a navštívil více amerických prdelákovů, kde to není pro ránu daleko. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama