Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gerry (Ben Mendelsohn) je talentovaný hráč pokeru, ale sklon ke gamblerství ho spíše sráží na kolena. Dluží, kam se podívá, svou neochvějnou víru ve velkou výhru však podporuje neustálým poslechem instruktážních audionahrávek od úspěšnějších „kolegů". Jednoho dne potkává charismatického mladíka Curtise (Ryan Reynolds), který je v kasinu jako doma, pokud zrovna necestuje. Pouhé stovky mil dělí trochu lehkomyslnou, leč sympatickou dvojici od vytoužené výhry v legendární neworleanské pokerové hře. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (46)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Zábavnější film, než by se u námětu o závislácích na hazardních hrách dalo očekávat. Vyššímu hodnocení nahrává především skutečnost, že miluji americké road movie. V Mississippi Grind se na cestu za štěstím vydávají dvě ztracené existence. První z nich je sympaťák Ryan Reynolds (kterého jsem letos viděl už v druhém dobrém filmu, super!), který působí free a cool, ale postupně se ukazuje, že i on má své problémy. Druhým je absolutně vynikající Ben Mendelsohn, jehož postava o sobě jedním pohledem sdělí úplně všechno. On je hlavním tahákem filmu. Smutný člověk se smutným osudem, kterému i přes jeho nemalé chyby přejete trochu toho štěstí, ačkoli tušíte, že až se ho dočká, udělá beztak zase nějakou pitomost, aby o něj přišel. To už film nezobrazuje, ale myslím si, že je to neodvratné. 70 % ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dva závisláci na gamblerství, přičemž jeden se štve za vidinou balíku peněz, druhý si to prostě jen užívá a jak sám říká: baví mě ta cesta. Koníček je spojuje, cíl rozděluje. Ben Mendelsohn - Australan, jehož je dobré si všimnout, a Ryan Reynolds, který přes modelí vizáž umí občas i skvěle hrát, to jsou oni. Sladkobolná pohoda skoro za pět set. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bylo to hazardní drama? Buddy road trip movie? Pokus o psychologickou sondu do duše gamblera? Přesně to je ten problém. Postavy se možná tváří, že znají svůj cíl, ale film několikrát sám zopakuje, že pro něj je cílem samotná cesta - a to já, prosím pěkně, prostě v tomhle žánrovém zmatku neberu. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

A mě to zrovna dvakrát nechytlo. Možná jsem nebyl správně naladěný, ale jednoduše jsem měl sáhnout po něčem jiném. Tihle hazardní hráči nemají jiskru v oku, kterou měl třeba studovaný sympaťák Matt Damon, když seděl u stolu proti sušenkáři Johnu Malkovichovi ve vydařeném pokerovém dramatu Hráči. Tyhle ztracené existence naopak frčí ve větším množství sázkových her, cestují po Státech, emoce i humor se tu dávkují pozvolna, herci jsou slušní. Ve finále toho ale není mnoho, co by mělo uvíznout v paměti trochu déle. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nevím co na tom některým zde hodnotícím přišlo zábavný. Pro mě spíš fádní a nic neříkající. Filmy z podobného prostředí úplně nevyhledávám, ale občas mě nějakej z nich chytne, no tenhle to nebyl.20% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejdivnější film z prostředí casin, kterej sem kdy viděl a nejspíš i do budoucna uvidim. Nedokážu přesně identifikovat, co to jako všechno vlastně mělo bejt (i za žánr!), ale zas tak moc mě to kupodivu nenudilo, Mendelsohn je přeci jen hereckej bůh a Reynoldse žeru. A už mi taky konečně někdo vysvětlete, proč vypadá Sienna Miller v každým jejím filmu úplně jinak... Jak to ti maskéři dělaj? ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu se těžko přistupuje, Jednak nevím, vzhledem ke konci, co přesně chtěli režiséři sdělit, a jednak mám problém se stotožnit s postavami, když jeden je nevysvětlitelné wtf a druhý je loser, v druhé půli hodný zavržení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád poker a tak som čakal viac pokrového napätia a zaujímavých situácií pri stole, naproti tomu ma snímok aspoň milo prekvapil čo sa týka vyobrazenia charakterov hlavných postáv. Hlavne Gerry ma dostal - človek, ktorý si síce za všetko zlé v živote mohol sám, ale aj tak ho má človek chuť poľutovať. Z pohľadu osobnej drámy jedného nešťastného gamblera teda nebol snímok vôbec zlý. 60/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že Ryan Reynolds sa čím ďalej tým viac stáva jedným z mojich veľmi obľúbených hercov, pretože vie presne dať správny charakter do svojej role, ktorú hrá. A myslím si, že postava Curtisa vôbec nie je výnimkou. Má presne tú správnu charizmu, ktorú potrebuje a veľmi dobre sa na neho pozerá. Rovnako aj na Bena Mendelsohna, ktorý ako gambler, ktorý vždy príde o všetko pôsobí uveriteľne. Mississippi Grind je podľa mňa skvelou road-trip komédiou obohatenú o dostatočnú drámu a problémy, ktorými naši hrdinovia prechádzajú, plus ako aj rovnako ich závislosti... najmä Gerryho. Sú tu dobré scénky ohľadom gamblerstva a plus aj pár drobnhých lekcií, ktoré si možno z neho odniesť, asi najmä scénka, kde Curtis vráti požičaný žetón Gerrymu po jeho výhre. Možno by som uvítal viac humoru a keby niektoré scénky nepôsobili príliš dlho, ale celkovo ide o veľmi dobrý film, ktorý vie ukázať všetky stránky gamblerstva. A nielen tie zlé. Hodnotenie: B ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ploché. Reynoldse asi opravdu podávat jedině v rakvi pod zemí (Buried). Nebýt pána, co skládá mikrofon, byl to ten nejslabší varský večer. #kviff2015 ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Výborné. Místama jsem z filmu měl pocit, že sleduju dokument, až tak přesvědčivě a skvěle je to zahrané. A o hlavních postavách bych řekl, že jim ani tak nejde o vyhrávání jako spíš o ten adrenalin ze hry. Mendelsohn je božský loser a Reynolds největší pohodář. Docela bych si dal přídavek v podobě nějaké extended verze a navštívil více amerických prdelákovů, kde to není pro ránu daleko. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To bylo hazardní asi jako Rain man. Film se vozí jen na hercích, zatím co zápletka pomalu ale jistě bokem někde chcípá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s ostatními filmy z hráčského prostředí, tak Mississippi Grind prohrává téměř ve všech ohledech. Chyba je především v podání hazardních hrátek obou postav. Ať už hráli poker, sázeli na koně, nebo házeli kostky, pokaždé to byla nuda k uzoufání. Nebyla tu snad jediná partie čehokoliv, která by měla koule. A tak jediné, na co se může vsadit, je herecké obsazení a o to se film i snaží, ale i když zahráli Mendelsohn s Reynoldsem dobře, tohle utáhnout nemohli. 30% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jsou to čtyři hvězdy, ale velmi odřené, jsou tam jenom tak tak :-) A možná to není ani tak kvůli kvalitě filmu, ale pro to téma, které představuje a dost realisticky podává. Vím že to asi není moc spravedlivé hodnocení, ale svoji objektivitu, si prostě jednou za čas, můžu dovolit trochu přiškrtit :-) Raději nedomýšlet, jak by to celé pokračovalo, mít to o 10 minut víc! ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Road movie dvou hazardních hráčů podle řeky Mississippi nakonec korunovaná šťastnou výhrou, kdy jsem happy end už nečekal. Viděno v rámci Tour po Americe ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Vymazlená gamblerská bromance, v který je od začátku jasný že se všechno posere, jenže ta jiskřička možný změny tam furt je. 8/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Popis k filmu znel dosť lákavo, ale napokon to bolo akési priemerné. Neviem, ten príbeh o novovzniknutom priateľstve dvoch gamblerov (resp. zúfalcov) mi prišiel dosť monotónny. Na to, že boli na tom tak zle, tak ich správanie bolo často až príliš suverénne, ale to bol asi len bluff. Neviem prečo, ale takí chorobní hráči sú strašne naivní. Hlavne, keď nevedia kedy je dosť... Film ako taký 2*, ale za toho Ryana jedna navyše. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Rajen Flek mi teda hovori hovno a Rajen Rejnolds asi prilis pozeral filmy ako Biliarovy Kral 1961 s Novomuzom. Nic sa tam nedeje, Rajen Reynolds nevie velmi hrat a kulisy su len priemerne. Dialogy dobre len obcas. 40 % ()

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama