Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ned Kelly je legendární psanec australské buše, kterého úřady hledají za krádeže koní. Už ve věku dvaceti let má Ned za sebou tříletý trest na nucených pracích. Když je neprávem zatčena a uvězněna jeho matka za údajnou vraždu, Ned nabídne, že se vzdá výměnou za svobodu své matky. Když to úřady odmítnou, rozjedou Nedovi bratři šílenou smršť loupeží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele

Historický film (nie western) zachytávajúci najhlavnejšie epizódy z "kariéry" legendárneho austrálskeho psanca menom Kelly Family. A tak ako je zábavné jeho meno, je bohužiaľ v niektorých momentoch grotesktný aj film. Jagger na to, že nie je študovaný herec, to nezahral zle a postavou sa na psanca podobá. Vždy lepšie ako jeho pesničky Valiacich sa šutrov. Britským tvorcom sa ale dostatočne nepodarilo preniesť vtedajšie eskalujúce napätie medzi domorodcami a Britmi a tak tomu chýba väčšia šťava. Plus po čase iritovalo to neustále pospevovanie. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Poněkud "prázdně" podaný příběh s daleko větším potenciálem. Výborná kamera a lokace, s hereckými výkony je to horší - a to tu nemluvím jen o Jaggerovi, i když jeho herecký výkon tomu dává "korunu". Možná je to tím, že Mick je nejvíc na ráně, přece jen svěřit hlavní roli legendárního desperáda nezkušenému herci... Navzdory tomu, že Jagger je před televizním objektivem jako doma a na kamery je zvyklý, v Nedově kůži ztrácí svou přirozenost. Když už nedokázal zahrát Neda, kéž by hrál alespoň "Jaggera"! Jeho (zejména) mluvený projev je velmi nevěrohodný (a pronášený skutečně nevýrazně, monotónně) a emocí prostý, první polovinu filmu ho zrazuje i mimika, kdy nehraje, spíš stojí jako dřevo. Druhá polovina filmu je o poznání akčnější, snímek nabírá na obrátkách i na vtipu a nebýt toho začátku, vysloužil by si ode mě i tři hvězdičky. Směrem ke konci se rozvíjí i Jaggerovo herectví, občas je schopný něco docela dobře vyjádřit mimikou. Úplně stejný je vlastně i o víc než dvacet let později v sci-fi Freejack, kde se ovšem takový projev k jehho postavě hodí daleko více. No a proč tolik a jen a zase jen o Jaggerovi? To uvidíte sami, až se na snímek podíváte. Přítomnost titulní postavy vás bude provázet a být do očí po celou dobu. Dobrá zpráva je, že si na to za chvilku zvyknete a necháte na sebe působit ne zas tak nepovedený zbytek filmu. ()

Reklama

Reklama