Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Last Shift (více)
Trailer

VOD (1)

Jessica Loren (Juliana Harkavy) je bežná, radová policajtka, ktorá dostáva počas prvej nočnej služby pomerne jednoduchú úlohu. Do nasledujúceho rána má postrážiť jedno z prázdnych policajných oddelení v mestečku Sanford, ktoré je úplne odpojené od núdzovej linky "911". Keď už sa zdá, že splnenie daného rozkazu od nadriadeného bude obyčajnou rutinou, nečakane zazvoní telefón, v ktorom mladá žena v ohrození žiada o pomoc. Rozkaz pre Loren znel ale jasne a stručne: policajné oddelenie nesmie za žiadnu cenu opustiť. Ani keby ožili "steny", ktoré boli svedkami mnohých, niekedy až krutých zverstiev. Odbitím polnoci sa mladá policajtka ocitne vo väčšom nebezpečí, než by bola ochotná sama sebe pripustiť. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (135)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jedna kočička a horda prízrakov počas nepríjemnej šichty, ktorú je problém vydržať do konca. Keby to tak bolo možné, strávil by som ju s ňou, aspoň by som ju trošku povzbudil. No, mne neprekáža, že to nie je nič objavné, lebo stále lepšie neobjavný horor, ktorý dokáže vystrašiť, ako objavná kravina, u ktorej mám chuť rozmlátiť monitor. Na niektoré horory sa teším rok a napokon ostanem sklamaný, a niektoré proste padnú z neba, neviem o nich absolútne nič a napokon takáto pecka sa z toho vykľula. Atmosféra, hudba, ľakačky, masky démonov a hlavná hrdinka za 5*, takže celkovo nie je čo riešiť, v tomto zatiaľ nie príliš vydarenom roku jedno z najväčších prekvapení. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slečna policajtka hrá dobre a chlapci sa vyhrali so zvukovými efektami (odporúčam po tme s dobrými slúchadlami), ale voľba väčšinou presvetleného prostredia policajnej stanice je ošemetná a dejový vývoj okolo duchárskeho tajomstva sa točí stále okolo jednej veci, až je divákovi jedno, ako to vlastne je. A nakoniec to ani moc nedáva zmysel. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vraždící satanistický kultík spáchá na stanici Veřejné bezpečnosti v nějaké americké prdeli rituální sebevraždu oběšením se na prostěradlech v úplně prázdné cele bez oken. Soudruzi je asi při zadržení prohledávali nedbale, a tak si nevšimli, že u sebe mají nějaké to ložní prádlo, pár masivních lustrháků, akumulátorovou příklepovou vrtačku, hliníkový žebřík, sadu natloukacích hmoždinek M10 a kladivo. Toto drobné přehlédnutí má pak za následek, že si náš milý kultík posmrtně narazí na hlavy igelitky z Teska, pocáká je kečupem a přestrašlivě vybubá začínající policistku Tupku Lopatovou, jež se v devadesáti minutách nezáživné vykradené nudy chová zcela v intencích až aristotelovsky precizního scénáře, jehož díry jsou bezesporu hodny minimálně amatérského Pornooskara. *** Ani dnes samozřejmě neopomenu obohatit svůj zvratek o něco z té nové a lepší filmové publicistiky, jimiž nyní očištěná a obrozená HOMObáze tolik uchvacuje onu převážnou většinu typických uživatelů, tedy děti do dvanácti let a jejich za všech okolností mravné rodiče, kteří je zajisté neposkvrněně počali. Přikládám proto následující sofistikovaný dovětek, aby bylo zcela zřejmé, s jakými samoúčelnými vulgarismy, kupříkladu začínajícími na písmeno „P“, je zde třeba nekompromisně zatočit: Pomrdaný pičus prcal prdel posrané pizdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Funkční devadesátiminutové duchařské strašení. DiBlasi v dané stopáži stihne využít snad všechny známé způsoby, jak duchařina může strašit (telefonáty, zhasínání světel, sluchové halucinace, zavírání a otevírání dveří, strašidelná zjevení, nestrašidená zjevení, která se strašidelnými teprve ukážou atd. atd.), aniž by některý z nich použil nějakým zajímavým způsobem (snad kromě té scény s baterkou, to bylo dobrý). Obsahově je to zkrátka to samé jako každá druhá duchařina, která může skončit buď jedním, anebo druhým způsobem, takže o překvapivé pointě se také úplně mluvit nedá. Spíš mi ten film přijde takový ambivalentně neukončený a nedořečený, že existuje možnost vyložit si závěr prvním i druhým způsobem. Ať tak nebo tak, není Last Shift nic objevného, o čem by se mělo v budoucnu mluvit. Jako Bluray / video release ale myslím nezapade, ba naopak mezi podobnými filmy poměrně upoutá, protože po řemeslné stránce je schopný a atmosféricky nadprůměrně funkční. Palec rozvážně nahoru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dle traileru jsem šel do filmu v domnění, že se bude jednat o sektařský masakr na policejní stanici a ono se jedná o duchařinu, ale naštěstí né hloupou,barevnou a naivní, ale velmi nepříjemnou, dusnou a depresivní s creepy atmosférou doprovázející celý film. Slušná one girl show o krásné nově nastupující policistce, kde se v noci na policejní stanici budou dít velmi divné věci. Má film sice pomalejší rozjezd, téměř 40 minut film příliš neoslní a neustálé telefonáty a bloudění po stanici bylo místy otravné, v závěru začne přituhovat a něžnější pohlaví se dost možná bude i svírat v posteli do klubíčka. ( Vzhled oného znetvořeného dívčího záporáka v závěru je lahodný) Na mě však až moc velký halucinogenní psycho úlet s podivným závěrem a na mě bohužel nefungujícími lekačky. Dobrý, ale není to můj šálek kávy.Story 6/10, Atmosféra 8/10, Gore 3/10, Vizuál 6/10, Akce 4/10, Zábavnost 6/10. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, premárnená príležitosť. Je vidieť snaha, prostredie opustenej policajnej stanice na kraji mesta má niečo do seba a fajn je i Juliana Harkavy a pár strašidelných scén/nápadov. Ako celok je to však uchádzajúci (pod)priemer. Scenár nie je žiadny zázrak a ku koncu to nebezpečne upadá do stereotypu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené a fungující stylistické cvičení. DiBlasi dokáže i z tuctové zápletky vykřesat solidní hororovou atmosféru. Teď ještě kdyby mu někdo napsal kvalitní scénář. 70% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Jessica (Juliana Harkavy) dostane ako prvú úlohu u polície, do ktorej vstúpila, doslúžiť poslednú službu na starej policajnej stanici. Po chvíli strávenej na stanici osamote sa okolo nej začnú diať podivné veci, ale ona si myslí, že ide o žarty, ktorými ju chcú kolegovia vystrašiť. Čoskoro sa ale presvedčí, že sa o žiadne vtipy nejedná, ale že sa pre ňu začína najhoršia noc jej života, počas ktorej bude musieť čeliť hrozbám, ktoré si nedokázala predstaviť ani v najhoršej nočnej more. - Bezpochyby jedna z najlepších nekomerčných ducharín posledných rokov. V popredí vyčnieva očarujúca nádherná herečka, ktorá v podstate utiahla celý horor sama. Ďalej je tu úplne brutálny soundtrack, ktorý je pre mňa velmi zapamätatelný. Masky duchov sú pre mňa fascinujúce. V rámci priestorov si celý horor vystačil len s niekolkými miestnosťami, čo je doslova neuveritelné. Atmosféra bola miestami fakt brutálne hustá a nevedel som odkial čo vyskočí. Koniec ma tiež dostal, aj keď viem, že tento štýl záveru sa mnohým luďom v hororoch nepáči, mňa vždy zaujme. Opäť som sa presvedčil že pozeranie hororov bez akýchkolvek predošlých informácií je proste to najlepšie čo môžem robiť, hlavne kvôli takýmto prekvapeniam. Pri prezeraní filmografie hlavnej herečky som si uvedomil, že už by som mal konečne vidieť seriál The Walking Dead. Minimálne kvôli nej. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Smíšené pocity. Na levný komorní videohoror to není vůbec zlé, bylo na co koukat a o čem přemýšlet, na druhou stranu nešlo o nic nového pod sluncem (tak dlouho čekáte, co z toho vyleze, a ona z toho vyleze úplná klasika), místy to bylo nedořečené a tyhle horory, kde se vrší haluze a může se stát cokoli, nemusím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedůsledný elektrikář, zlomyslní stěhováci, příliš aktivní zaměstnanci fotoshopů a telefonních ústředen či vlasatá uklízečka, co po večerech na policejní stanici opláchne podlahu a utře prach na regálech, ti všichni se alespoň snažili, ale co proboha ten zelenáč v uniformě, co by nepoznal paranormální aktivitu, ani kdyby se mu představila? DiBlasi při svém spookie cvičení postupoval v duchu „Co všechno jste už viděli v duchařských filmech, vám já nabídnu znova“, na budování nějaké atmosféry příliš nelpěl a lekačky se povětšinou míjely účinkem. Jedna hvězda je za sexy pramínek přes spánek Juliany Harkavy, druhá je pro „Biohazard“ Joea , že mě nenechal už déle čekat a dojel, jak slíbil.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Policajná zelenáčka s nutkavou potrebou telefonovať má v noci postrážiť policajnú stanicu, kým ju prídu uzavrieť. Netuší však, že tu straší vlasatá hlava úchylného lídra sekty, ktorý pre ňu pripravil creepshow. Nadpriemerná hororová vykrádačka kadečoho; zo začiatku mi pripomínala nedávny "Let Us Prey", čo bolo trochu alarmujúce, pretože už ten kopíroval "The Traveler", ale onedlho sa to pobralo iným smerom; neviem či lepším, ale atmosféru to malo dobrú. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Last shift je taký malý sympatický horor, ktorému som v priebehu sledovania veľmi chcel skutočne fandiť a dúfal som, že ma konečne vtiahne, ale nanešťastie sa mu to nepodarilo. Poteší atraktívne prostredie policajnej stanice a veľkým plusom je rozhodne hlavná hrdinka, ktorej som tú policajtku veril a síce mi jej správanie neprišlo úplne logické, ale vzhľadom na štýl filmu predsa len nevyhnutné a hlavne vďaka tomu jej aktívnemu a profesionálnemu prístupu sa mi na to po celý čas pozeralo celkom dobre. Škodia tomu paradoxne hlavne samotné hororové momenty, z ktorých výrazná väčšina už je príliš ohraná a navyše ich kadencia je až neskutočná, čo filmu len škodí a tak už po polhodine som bol všetkými tými hororovými scénami úplne prejedený. Mne to jednoducho prišlo, ako by sa niekto rozhodol dať do filmu čo najviac hororových prvkov a scén, ktoré už videl v množstve iných filmoch a síce nie je úplne bez schopností, ale ani to nie je žiadny väčší talent, takže to už nemá ako fungovať a navyše tomu zabudol dodať aj nejaký príbeh, ktorý by tomu dal aj nejaký skutočný zmysel. Ten príbeh sa síce časom predsa len objaví, ale aj to už je ohrané a nič viac, než prehladku mnohokrát videných scén z toho neurobí. Inak po vizuálnej stránke je to úplne v poriadku a stále sa niečo deje, takže to ani nestihne začať nudiť. Takže o nejakej väčšej spokojnosti nemôže byť ani reči, ale vďaka prostrediu, hlavnej hrdinke a svižnému tempu sa mi to predsa len celkom páčilo a to jedno pozretie neľutujem. 61% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

U sledování jsem místy nedokázal určit co je skutečné a co není. Děj byl sice trochu komornější a nepřipadal mi příliš komplexní. Nicméně se jedná o výbornou a perfektně natočenou duchařinu u které se budete fakt bát. Díky závěrečné scéně ještě svitla naděje na 5 hvězd, ale nakonec jsem se rozhodl pouze dát o jednu méně. Dávám 82%, ale film jsem si neuvěřitelně užil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S mottem, že ženským to v uniformách sluší, vyrukoval neznámý režisér s průměrným námětem, kterak má jeden policejní nováček pohlídat prázdnou policejní stanici. První půlhodinka je moc fajn, divák je napjatý, celé je to slušně nasnímané a uchopené, jelikož tyhle zdi asi vážně nasály čiré zlo. Tam to zaskřípe, tam dělá problémy jeden bezdomovec, tam zhasne světlo, tam zazvoní telefon. Budování napětí je velmi povedené. Jenže jakmile pochopíme, že tihle tvůrci se vydali duchařskou cestou, začne se to celé bortit jako domeček z karet. Tedy alespoň u mě, který duchařiny zrovna nevyhledává. Nicméně za tu atmosféru chválím.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Loren je bežnou, rádovou policajtkou, ktorá dostáva počas prvej nočnej služby pomerne jednoduchú úlohu. Strážiť do nasledujúceho rána jedno z prázdnych policajných oddelení v mestečku Sanford, ktoré je kompletne odpojené od núdzovej linky "911". Keď už sa zdá, že splnenie daného rozkazu od nadriadeného bude obyčajnou rutinou, nečakane zazvoní telefón, v ktorom mladá žena v ohrození žiada o pomoc. Rozkaz pre Loren znel ale jasne a stručne. Policajné oddelenie nesmie za žiadnu cenu opustiť. Ani keby ožili "steny", ktoré boli svedkami mnoha, niekedy až krutých zverstiev. Odbitím polnoci bude mladá policajtka vo väčšom nebezpečí, ako by si pôvodne mohla myslieť. Ja osobne milujem duchariny. Tento subžáner je pre mňa z pohľadu hororových snímkov proste TOP. Kuuuurva, komentár "milovaného blízkeho priateľa" ricci.s-ho má riadne navnadil! Ja totiž zbožňujem lakačky, mrazivé napätie, prízraky, vznášanie postáv, pretiahnuté ksichty ako v "G.E.", či iné hororové prvky, ktoré by mali byť povinnou výbavou tohto hororového odvetvia. A tak som sa s odhodlaním a radosťou pustil do sledovania tohto snímku v domnení, že sa konečne po dlhom čase, pred spaním - poseriem. Bohužiaľ, každý z nás zrejme videl "iný" film. 100 ľudí, 100 chutí, no napriek pár sympatickým nápadom ako udržať diváka v napätí, či záverečnej 20 minútovke, ma "Last Shift" nijak mimoriadne neprekvapil, a už vôbec, nevystrašil - 60%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Asi zatiaľ najlepší režisérov snímok, totižto z jeho Dreadu si nič nepamätám rovnako ako z tu spomínaného Travelera a Let us Prey som pre istotu ani nedopozeral, no Last Shift je pekne napínavá a fungujúca záležitosť pri ktorejm ma pár krát strhlo a nedalo sa od nej odtrhnúť aj vďaka Juliane Harkavy a jej v podstate one woman show (do Tomb Raidera s ňou). Technická stránka je tiež výborná, počas sledovania ma napadol napr Oculus (vďaka práce kamery) a v závere že DiBlasi je asi fandom Barkera (vďaka maskám) čo aj je viď Dread. Predsa len dilema ako hodnotiť keďže na konci roku asi budem pátrať v pamäti o čom to vlastne bolo, ale za to že ma takto pekne vtiahol do deja a nepustil až do konca sa prikloním k nedpriemeru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To zas byla ptákovina! Klasický bubufilm, který nevystraší, ale může unudit k smrti. Jessica, vykulený nováček, nezvládá jednu obyčejnou samostatnou službu na zrušené policejní stanici. Až jí z toho hrábne! Diváku těš se! Skříně se samy otevírají, židličky samy jezdí po podlaze a šanony samy létají vzduchem, tak zpět, šanony háže jakýsi bezdomovec. A pokud by se divák stále nebál, tak mu do toho vždycky prásknem hrnci o sebe! Stokrát napínavější je film, kde ženskou ohrožuje nějaký živý pošuk, než rozšklebení duchové.... Je to na odpad, ale dám hvězdu za krev a pěkný konec. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celý čas som síce čakal nejaké ohromujúcejšie vysvetlenie všetkých paranormálnych javov, ale nevadí. Až do poslednej minúty ma Last Shift svojim psycho-vizuálom dokázal držať v napätí a to na hororoch veľmi oceňujem. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vymazlená halucinogenní takřka one girl show, ve které mladá oficírka zažívá doslova pekenlou první šichtu. Anthony DiBlasi ví jak na to, protože ve vybělené opuštěné policejní stanici nechává za asistence příjemně poklidné kamery pobíhat uniformovanou mladou kočku, která nahání creepy přeludy všeho druhu. Když občas bílou plochu zdí rozbije výrazně rudým krvavým šprycem, vzniká v skutku stylová white-red-black kombinace. Je vidět, že si tady dal někdo záležet opravdu na všem, takže já nemám problém i přes ne zcela neočekávanou pointu jít na plnej. Letos zatím jeden z nejlepších hororů. Doporučuju! ()

Reklama

Reklama