Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 2
USA, 2015, 115 min (Alternativní 126 min)

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Prvních 45 minut celkem nuda, dokonce jsem to vypnul a měl jsem co dělat, abych se dokopal to vůbec dokoukat, druhá půlka mě nebavila o nic víc... je ale fakt, že pár vtipům jsem se zasmál. Problém je, že si je už nedokážu vybavit. Prostě stejnej recept jako Griffinovi, taky je moc nemusím, ale Americký táta mě naopak celkem baví...

 

Prostě jeden z těch filmů, na který kouknu, párkrát se zasměju několika povedenejm gagům a za tejden už o nich nebudu vědět. Což mi přijde dost málo. Jednička mě celkem bavila, ale možná to bude tím, že jsem byl o osm let mladší a měl jsem jinej, pubertálůnější smysl pro humor... lepší na ní (myslím na jedničku) nekoukat znova, abych si to nezkazil :D

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

pch, ze nekorektny humor ... to je ale sracka!! Nekorektny humor nejestvuje : humor je vec vazna, a s humorom opatrne, lahko vyklzne a obrati sa proti humoristovi. 

PS : humor moze byt drsny, makky, fekalny, trapny .... ale nie nekorektny

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

neznasam nekorektny humor. preco? lebo nekorektny humir nejestvuje. Humor moze byt drsny, makky, fekalny, slabeho ducha ...,. ale nemoze byt nekorektny humor. 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Firebug

Firebug (hodnocení, recenze)

Paulie88

Tak jsem to nemyslel. Vím že si nic takového nenapsal. Chtěl jsem tím říci, že dokud (nebo pokud) něco takového nenapíšeš, nemáme se proč hádat :-) No a tím bych asi zase tohle téma na nějaký čas uzavřel...

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ty jsi zrovna jeden kterých se to týká, takže np.

 

Firebug: Nikde sem netvrdil, že dabing je lepší než originální projev. Logicky ani být nemůže. I když pár vyjímek se dá najít.

na příspěvěk reagoval Firebug

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Firebug

On je trol s ním se vůbec nebav. Do každý diskuze přijde jenom, aby tam vyblil, jaká, že je CSFD žumpa, tak nechápu co tady ještě dělá :-) Z toho důvodu cokoliv dalšího co napíše je irelevantní.

na příspěvěk reagoval Paulie88

Firebug

Firebug (hodnocení, recenze)

Paulie88

Pravda. Za posledních 10 let se toho na CSFD hodně změnilo. Teď je to taková "sociální síť" :-) Však já jsem ochotný dabing akceptovat, jenom mi prosím tě netvrď, že český dabing a výkony dabérů jsou lepší než originální projev původních (celosvětově uznávaných) herců.

Když mi budou čeští distributoři v kinech vedle dabovaných filmů nabízet i originální znění, budu spokojený.  Když mě dabing odradí od návštěvy kina (Lego Movie, Inside Out, Ted 2), je to špatně.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

NA CSFD, že se shrocují fanoušci a nebo snad lidi co tomu rozumí? :D Nevím, ale tenhle web je jako spousta jiných v česku, jen jedna velká žumpa co se týče kvality uživatelů a hlavně diskuse ...

A ohledně dabingu. U mě je to jednoduchý - kino jedině dabing , doma zase z 90% dabing ... Méďu 2 jsem s dabingem ještě neviděl, ale pokud dodrželi hlasy dabérů s jedničky tak vím že s tím určitě problém mít nebudu.

na příspěvěk reagoval Firebug

Firebug

Firebug (hodnocení, recenze)

Havaj8

OK. Chápu, že distributoři si řeknou, že s dabingem prodají více lístků a tak ho prostě udělají. Taky dabing vnímám jako službu pohodlnějším konzumentům filmové zábavy (takže se v tomto nejspíše shodujeme :-) Moje rozhořčení spíše vyplývalo z obecného kladného vnímání českého dabingu tady na CSFD, kde by se mělo srocovat více fanoušků, kteří dokáží ocenit herecký um, ke kterému PŮVODNÍ hlasový projev herce prostě patří a vlastně ho do značné míry i vytváří (pokud se nebavíme o fyzickém herectví třeba Jackieho Chana).

Kdyby si chtěl oponovat, že konkrétně Ted2 je spíše o té zábavě, než o hereckých výkonech, tak dejme tomu... Odhlédnu-li od toho, že hlasy mě osobně na postavy zkrátka "nesedí", mám zásadní problém s přetlumočením slovních vtipů do češtiny. V dabingu se zkrátka ztrácí část vtipů, protože se pronesené repliky prostě nějak musí vtěsnat hercům do huby a oproti tomu mají titulky značnou výhodu. Nevím tedy osobně, jak je na tom zrovna Ted, ale když jsem sledoval třeba nějaké novější epizody Simpsonů, které jsem před tím viděl anglicky, byl jsem překvapen, že dobré 2/5 slovních vtípků prostě zmizely v překladu.

Osobně sice rozumím anglicky velmi dobře, ale myslím, že o to tady najde. Dám určitě přednost titulkům u francouzských, španělských, korejských a jiných filmů. Chci prostě vidět originální původní vizi všech lidí, kteří za filmem stojí a nechci aby do této vize někdo zasahoval. A upřímně si myslím, že by to tak měl mít každý skutečný filmový fanoušek... 

Havaj8

Havaj8 (hodnocení, recenze)

Firebug

Videl jsem to az ted, takze reaguju opozdene, ale reagovat proste musim a pritom se to resi porad dokola. Za prvy ze nemuzes srovnavat jabka a hrusky, kdyz rikas to o Donutilovi a Machackovi, tohle se snad nikdy nestalo, to samy jako kdyby v US filmu origininalniho herce daboval American. Je jasny, ze original je jenom jeden, taky ho mam rad, spousta hercu ma proste svuj osobitej hlas, beru. Ale vem si ze v CR je 3/4 lidi anglicky negramotna, at uz to jsou starsi nebo uplne mlady lidi. Navic tady proste dabing na urovni je, nikdy nas daber nemuze dokonale nahradit Americana, ale myslim si ze delaj maximum, aby to bylo snesitelny. A ta veta s tim kinem, no uz je to tak, ale vetsina lidi do kina jde prave kvuli dabingu. Jit na komedii typu Ted, tak musis bejt bud rodilej anglican nebo pomerne dokonalej anglictinar, aby sis to uzil. Musel jsem to napsat, jinak bych z toho nemoh spat..

na příspěvěk reagoval Firebug

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Jo a právě u něj je všechny vyjmenoval..Byly to tuším tentokrát příjmení.

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

ywo666

Pokud vím, tak v jedné talkshow (tuším u Grahama) Wahlberg říkal, že se to učil zbytečně, jelikož to Seth vystřihl..

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Na Blu-ray je to normálně všechno v bonusech, samozřejmě anglicky s titulkama, bonusů je přes 50 minut a ta scéna s Hoffem by tam být měla podle výpisu - ještě to BD nemám doma, spíš doufám že tam bude scéna 57 filmových jmen, která je kopií scénky z jedničky kdy ze sebe chrlil rychle ty jména přítelkyň :D ale tady to vystřihli.

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Ellmariachi

Tak si to niekedy pozri aj v extended. Malo by to mať 10 minút navyše. Aj keď ja som okrem Davida zachytil iba jednu krátku naviac, takže si nie som istý kde sa tých 10 minút rozliezlo. Ale Hoff je povinnosť. Aj keď jeho cameo v Stretch bolo oveľa lepšie.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Ellmariachi

já jsem ten film viděla na ČSFD filmovém víkendu a to jsem si říkala, že je super, že tenhle film pouští v neděli a jako poslední, protože mi nebude líto, když budu muset před koncem vstát a jít na vlak domů. Jak ten film začal, nepřestala jsem se smát téměř do doby, než jsem se musela zvednout a odejít. :-) Tak mě to pak celkem mrzelo. :-)

na příspěvěk reagoval Ellmariachi

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Umíral jsem. Naprosta bomba. U me ještě lepší než jednička. Konecne má South Park někoho k sobe :)

na příspěvěk reagoval ywo666, Ainy

Firebug

Firebug (hodnocení, recenze)

Entef

K sehnání je prodloužená (EXTENDED) verze, která má nějakých 125 minut a Hasselhof se tam objeví po boku KITTa na konferenci na Comic Conu. 

Doporučuji sehnat pokud možno v originálním znění, protože dabing ten film docela przní (KITTa mimochodem v originále namluvil též Seth MacFarlane). 

Entef

Entef (hodnocení, recenze)

prosím Vás, viděla jsem dabovanou verzi a fakt Davida Hasselhofa jsem neviděla...můžete někdo napsat bližší info, kde je??? :-) díky 

na příspěvěk reagoval Spiker01, Firebug

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Spiker01

ja na dabing kukam, teda na filmy v dabingu. Cosi pozeram aj v ramci Hovnacko-primackej zabavy, lebo je toho vela a neda sa vsetko stihnut 

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Paulie88

Ešte si nikdy nič nepísal na šrot? Ja už som už teda dal nejaký príspevok v čase keď som si nemal za internet vôbec sadať

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Paulie88

jestli chceš trollit, tak jdi, prosím, jinam. Nejlépe na nějakou veřejnou diskuzi, kde tě může správce bloknout, děkuji.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Fireburg ty si totálně mimo a "psal sem to na šrot" může napsat jen idiot do jakýkoliv diskuse ...

na příspěvěk reagoval Ainy, ywo666

Firebug

Firebug (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Sorráč, jestli jsem se nechal moc strhnout. Psal jsem to našrot a ještě poměrně nasrán, Protože místo Teda 2 (jedna z nejsprostších komedií léta) jsem šel nakonec na Ant-Mana (pohádku pro dvanáctileté caparty), kterou paradoxně není problém s titulema navštívit. No, není to trochu na hlavu? Ant-Man -mimochodem- další výstavní Marvelácký shit...

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Martin741

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama