Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 1
USA, 2015, 115 min (Alternativní 126 min)

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Recenze (728)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Jednička ukázala, že MacFarlane ustojí i celovečerní formát, což mu sice dodalo až nezdravé sebevědomí na hraně komediální bohorovnosti viz jeho následný, zatraceně nevyrovnaný, divoce západní, naštěstí i zábavný western. Druhý Méďa trpí všemi MacFarlanovymi neřestmi (někdy Seth tlačí na pilu zbytečně moc a pár fórů mělo zůstat na podlaze střižny), většinou vám naštěstí exploduje bránice pod neúnavnou artilérií jeho osobitého humoru, který nezná mezí a přes pár přešlapů, kdy má Seth ve zvyku své džouky zbytečně přetahovat, jde o to nejlepší na poli šíleně ujetých komedií. 80% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Za mne už trochu zbytečné. Původní kouzlo odvál čas společně s marihuanovým dýmem, fóry vyčpěli, přibyly hluchá místa a co je nejhorší. Marku Wahlbergovy jsem totálně přestal věřit jeho postavu.....a to je zásadní. Když u podobného kousku na vás hlavní postava flákačského pohodáře působí pouze jako herec zkoušející se popasovat se svou rolí, nikdy už výsledek nemůže být stoprocentní. Jako jo, já podobné záležitosti mám víc než rád, ale kdyby bylo pouze na mně, tak třetí ganjou čpějící plyšák už asi ne!!! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Nekorektní vtipy a popkulturní odkazování pokračuje a neztratilo nic ze svého kouzla. Ted s Wahlbergem opět trashtalkují a hlavní story řeší problém, jestli má být Ted považován za lidskou bytost nebo ne. Sice chybí Mila, ale Amanda Seyfried ji zastoupila velmi zdařile. Jednu z vedlejších rolí obsadil Morgan Freeman, v cameu se objeví Liam Neeson v jeho klasické roli a vrací se Sam Jones s Giovani Ribisim. Škoda, že to v kinech nezaujalo natolik, aby mohla vzniknout trojka. 4* ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Především by to chtělo zkrátit a scénář, jakkoliv má dobrý základ, určitě mohl být lepší. Ale vtipy se většinou daří a bavil jsem se dobře, takže nemám problém. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pokud mě paměť neklame (a ona mi už dost vynechává), tak první "Méďa" byl větší řachanda. To ale neznamená, že by "dvojka" byla méňe vtipná (tedy až na ty dva trapáky na Comic-conu, trestající šprty). Fórů je tu kvantitativně méně, ale zato jsou hodnotnější a dospělejší. Hezké je např. poučování filmu neznalé Samanthy a její přirovnání ke Glumovi bylo vrcholem filmu. Můj dojem trochu pokazil ten doják na konci, ale co už, zábava to byla i tak solidní. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Pokud bylo vloni nejlepší komedií 22 Jump Street, letos je to jednoznačně pokračování Teda. už trailer navnadil, že půjde o ještě více našponovaný první díl a je tomu opravdu tak, stačí vám k tomu klidně prvních 5 minut a máte jasno. Nic není tabu a jedna hláška střídá druhou, jasně, je to zase o kus vulgárnější, black cock a fucker, uslyšíte nespočetněkrát, ale to je prostě Méďa, ostatní si mohou pustit britského elegána Paddingtona. Pár scén je samozřejmě přestřelených a příběhově je to kopírka jedničky, ale tohle tady nemá snad cenu řešit. Navíc dokáže zaujmout i ve dvě ráno, po celodenním kolečku koloběžky/lanový park/voda. Prostě pecka, 5* [Filmový víkend 2015] ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

MacFarlana fakt nemám rád, ale druhý Ted ma milo prekvapil. Asi to bude tým množstvom cameí a faktom, že toaletný humor sa trochu umravnil. Musím uznať, že zápletka je veľmi nápaditá a cesta k záveru veľmi kľukatá (a veľmi absurdná, čo tomu strašne pomáha) a tak sa je stále na čo pozerať. Bavil som sa, až sa za to snáď trochu aj hanbím. Guilty pleasure zjavne. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Na tohle pokračování jsem se těšil a o to šťastnější teď po jeho shlídnutí jsem. Příběh, který zde nicméně nepovažuji za příliš důležitý je dobře poskládaný a dává dostatek prostoru pro to o co tu opravdu jde - hlášky, narážky, nadávky, jízlivé a ironické až sarkastické vtípky. Vše má navíc spád, působí nenuceně a uvolněně a já tak s klidnou hlavou můžu sáhnout až na 5*. Ten kdo tomuhle hrubšímu stylu holduje a ví co očekávat musí být spokojen. ()

TheMraca 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super a tak jsem se na druhého Teda těšil ale opět ze pravidlo špatných sequelů potvrdilo. Příběh pokulhává vtipy se opakují a nasazení na dvě hodiny také nepomohlo. Přidáváme jednu hvězdu za Amandu. ()

HermyJane 

všechny recenze uživatele

Druhý Méďa nikdy neměl vzniknout. Připravte se na neustále se opakující zápletky, situace, záporáky i vtipy. Celá komika je vystavěná na tom, že se postavy navzájem nazvou *urákem. I přesto, že to vyjde z úst roztomilého plyšového médi, ani trochu to nestačí. První film o Tedovi byla originální, vulgárnější, úsměvná komedie, avšak pokračování je už jen a jen o tržbách. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to isté čo prvý diel, platí všetko čo som napísal v komentári k nemu. Akurát romantickú líniu vystriedala súdna, ktorá sem svojou serióznosťou veľmi nepasuje. Viac krát som sa schuti zasmial, no vždy to bolo len na krátkych izolovaných scénach, nie na príbehu ako celku. A Ribisi ešte zbytočnejší ako minule. V podstate ale zbytočné pokračovanie. 7-/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitý jedničce jsem mile překvapenej, protože Ted konečně představuje poctivou Rkovou komedii. Pokračování šlape mnohem líp a spoustukrát jsem se pořádně zasmál, ať už šlo o cameo roličky (Jay Leno, Neeson!), popkulturní odkazy (Comic-Con) nebo megazábavný scény (Tedova úvodní domácí hádka, spermobanka, Comic-Con). Za takovouhle porci nekorektní zábavy jsem ochotnej odpustit slabší část u soudu a hlavně taky klišoidní happyend. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

V podstatě se dá napsat to samý co u jedničky. Já si jí sice moc nepamatuju ale je dost možný, že tohle byla možná větší prča… ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Oproti parádní jedničce přišlo hořké zklamání. Méďa už prostě dospěl. A to je špatně u filmu mířenemu do omladiny. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Vždy jsem si přál, aby se se mnou moje žena zhulila.. Fakt? Ty jo, dyť to je základ každýho dobrýho manželství!" Film samozřejmě využívá úspěšnosti prvního, ale jde často přes čáru. Taky jsem se bavil, je tam dost hlášek nebo humorných situací, ale větší množství je vulgarit a trapáren. Jednou stačí. ()

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama