Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 2

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Recenze (728)

sheen 

všechny recenze uživatele

O hvězdičku měňé za originalitu oproti jedničce. Kadence vtipů a vtipných scén je zase smrtelná. Vulgární a drsné hlášky, to je alfa a omega. Potěší narážky na Rockyho, Star Wars, Star Trek a další. Nejvíc mě potěšila narážka na Jurský Park (1), znalci budou vědět. Celková spokojenost. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ted 2ka oproti prvej časti jemne pritvrdil, šliapol na plyn, ale neprekročil hranicu únosnosti, preto oproti jednotke dávam hviezdu navyše. Neesona, Jurský (marihuanový) park a odber semena od známeho športovca (nespomeniem si na meno) považujem za top scény filmu -> naopak ale súdna časť snímku mi prišla pomerne nudná. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše z prvního dílu není o nic horší, ale ani lepší. Jako série, pro starší obyvatelstvo nekorektních, scének to funguje skvěle, bohužel se tam prostě musela hodit nějaká ta příběhová vata, která klasicky nemá co nabídnout. Kdyby si u třetího pokračování nechal MacFarlane trošku poradit od zkušeného dramaturga, mohl by Méďa fungovat i v trošku jiné rovině, než jen jako postavička ze skečů. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedené komedie se v duchu bídných sequelů veze pouze v až příliš hollywoodském příběhu a nepřiměřené délky. Ostatní aspekty filmu jsou velice dobré, zajímavé je určitě obsazení Amandy Seyfriend, která zde příjemně překvapila a perfektně zapadla. Méďa je stále vtipný, stále svěží a rozhodně neztrácí elán. Jakmile se objeví hluché místo, je včas zapomenuto díky velkému množství různých pop-kulturních odkazů. /80%/ (Kino / 4. ČSFD FV) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pobavil som sa skoro rovnako ako pri jednotke, aj keď ako celok to postrádalo ten drive, ktorý pri jednotke zafungoval hlavne kvôli tomu super nápadu oživiť plyšáka a nechať ho viesť normálny život. Jeden by neveril, aké problémy striehnu na sympatického medveďa keď ho oficiálne uznajú za vec. Niektoré gagy a šplechy sa vážne podarili. Amande to tu tiež pristalo takže spokojnosť. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podobně vtipné jako jednička, byť k určitému kvalitativnímu sestupu podle mě přece jen došlo: kromě toho, že film narostl do délky o 20 minut (a je tak už možná zbytečně dlouhý), už ani není tak vyloženě ztřeštěný jako jednička, ale brnká i na vážnější struny, což může někoho nudit (člověk se dokonce u všech těch scén ze soudních síní nemůže ubránit dojmu, že v bláznivé Americe, kde se soudí každý s každým, by klidně k podobně absudnímu soudnímu procesu mohlo dojít, jen by místo oživlého médi v soudní síni figurovalo, řekněme, mládě šimpanze). Pokud jde o herce, Mark Wahlberg je snad ještě prkennější a herecky nemožnější než v jedničce a Jessica Barth je vyloženě nesnesitelná svou uřvaností a afektovaností. Alespoň, že ta Amanda Seyfried to zachraňuje - to ona je nakonec tím nejpříjemnějším překvapením na tomto filmu, role hulící právničky jí prostě skvěle sedla. Samotný Méďa, ač titulní postava, je zde nakonec tak nějak upozaděn - a to nejenom přeneseně v tom smyslu, že mu filmový soud upírá občanská práva, ale že už u něj nefunguje ani takový ten wow efekt jako v jedničce. Jasně, pořád je tu ten odzbrojující rozpor mezi jeho roztomilostí a buransko-flákačským chováním, ale to všechno už bylo v jedničce, a osobně už mě to prostě tak nebere jako předtím. (Pokud jste jedničku neviděli, pak tuto výtku ignorujte a klidně na film vyražte, protože dvojka na svého předchůdce navazuje jen velmi volně, a není ji v podstatě vůbec potřeba znát, aby si člověk užil sequel). Po opuštění kina si člověk může být jist dvěma věcmi: byla to strašná sranda a ta písnička od Tiffany I Think We're Alone Now má prostě něco do sebe :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už se píše v zajímavostech k tomuhle filmu " Jedná se o první filmové pokračování, na kterém se Mark Wahlberg podílel " . A myslím si, že v tomhle případě neudělal chybu. Podle mě sice druhej díl nedosahuje takových kvalit jako měl díl první, ale i tak jde pořád o solidní zábavu. Některé gagy a scény jsou kulervoucí a řekl bych, že daleko povedenější jako v jedničce. Ale na jednu povedenější scénu je navaleno spousta né až tak povedených a vtipných scén. Určitě film nenudí, pobaví ale jednička je jednička a u mě vyhrává. Přesto se na tohle pokračování určitě rád podívám, protože některé scény opravdu stojí zato. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Medvídek Ted - pro muže to nejlepší. Pro diváka už tolik ne. John a plyšový Ted jsou pořád Hromoví kámoši. Jen stát nechce oživlou hračku uznat za legální osobu. Ted a spol. se tedy pouštějí do složitého soudního sporu, na jehož výsledku záleží celá Tedova budoucnost. Sethe, Sethe, ten scénář je tak triviální, až se sám shazuje. Většina vtipů se točí kolem hulení trávy. Až na jeden, hozený do parodie na Jurský park (scénou zní i totožný hudební motiv), jsem nepohnul brvou. Další kategorie vtipů jsou vulgarismy. Sprostá slova nezamáznou marnost scénáře. Režijně je to odvyprávěno z prdele. V soudní síni je to nuda, zde se jelo převážně na vážné vlně. Následně přišla odvázanější road-movie sekvence, kdy se ve třech putovalo za elitním právníkem, co se ujme Tedovy kauzy. Jenže zase to scenáristicky film neustál. Nečekaně objevený lán marijánky, zvířátka ze všech koutů světa a nudná písnička v podání Amandy Seyfried. Asi takhle nějak vypadala tato sekvence. Na závěr zavítáme s našimi hrdiny na Comic-Con. Opět nic extra ze scenáristického i režijního hlediska. Zhrzený Donny zde chce unést Teda, aby zjistil, co způsobilo jeho oživnutí. Předtím se za tímto účelem spřáhl se šéfem společnosti Hasbro, která medvídky sériově vyrábí. Scénář nabízí i hovadiny, že plyšák se ožení s krasavicí, které ale vůbec nevadí, že nemá péro. Ta s ním chce i otěhotnět, shání se dárce sperma (to bylo vtipné), posléze je ale sňatek anulován z výše popsané nezpůsobilosti "manžela". Mark Wahlberg je prima. Gagy podat umí, těch originálních i zhovadilých bylo tak akorát. Amanda Seyfried v roli začínající advokátky nebyla vůbec vtipná. Její postava ignorovala slavné filmy, většina gagů tedy vycházela z její neznalosti notoricky známých filmových děl. Bylo to i celkem vtipné. Z ostatních postav zaujala sličná a relativně neznámá Jessica Barth v roli Tedovy partnerky. Účast Morgana Freemana zcela nadbytečná. O něco lépe vyšel krátký výstup Liama Neesona s cereáliemi, jenž měl podtitulkovou dohru. Za sebe jsem to čekal odvázanější, vtipnější, vyzrálejší a dospělejší. Seth MacFarlane ztrácel postupně nadhled, děj filmu, jestli se vůbec dá psát, že to mělo děj, byl málo nápaditý a kolísal. Banalita byla dost často rušivá. MacFarlane si technicky vedl zdatně, jako vypravěč se až tak neosvědčil. O kompaktnost druhého pokračování neusiloval. Dopadlo to tak, že John s Tedem jsou správní parťáci, kteří by si zasloužili lepší a zajímavější příběh a pestřejší gagy. Popkulturní odkazy jsou už pro českého diváka otravné. 50% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to taková ujetá pakárna, kterou musíte brát se značnou nadsázkou, navíc s humorem, kterej dvakrát nemusim, ale narážky, hlášky a cemea stály častokrát za to. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne lepšie ako prvý diel. Občas som sa nemohla prestať smiať a scéna s Liamom bola naozaj skvostná. Samozrejme boli tu aj tie menej zábavné scény resp. tie nudné ale vzhľadom na to, že sa mi to páčilo viac ako prvý diel a aj som sa viac nasmiala prilepším tejto dvojke. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, pretože som vážne nečakal, že by to mohlo byť minimálne tak dobré ako prvá časť. Tá tiež ale nebola komédia desaťročia a tak to ani veľký problém nebol. Ale v rámci Hollywoodu, kde je už všetko extrémne korektné, ide dnes už o anomáliu. Neustále poukazovanie na húlenie už bolo cez čiaru vtipnosti, jedine, že by to tvorcovia mysleli tak, že stokrát opakovaný vtip síce nie je vtipný, ale dvestokrát už opäť áno. Potešila sebareflexia Amanda verzus Glum a teda herečkin nadhľad a odvaha si zo seba vystreliť. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár super vtípků nabalených na neuvěřitelně stupidní a nudnou dějovou linku. To je Tedík 2 v kostce. Úplně nejnevydařenější byly úvodní muzikálové titulky, které se do podobného snímku dostaly snad omylem. Každý na muzikálová čísla v podobných komediích sere. Dále bylo utrpením snad vše spojené se soudem. A že toho bylo požehnaně! Zbytečně a často se zde hrálo na smutnou notu. Proč?! To sem nepatří! Nějaká ta slzička v samotném závěru by vážně nestačila?! Aby se divák probral, tak se sem tam, pouze na okamžik, objeví nějaká ta notoricky známá filmová tvář. V mých očích je zkrátka druhý méďa o trošku slabší než ten první. A protože se s plyšákem vidíme již podruhé, tak zcela vymizel i moment překvapení, což zážitku rozhodně také nepřidá. Na medvídkovo chování už jsme si zvykli a nešokuje nás. Pozor, zásadní změna. Medvídek se transformuje z nezodpovědného feťáka na tatínka. Tentokrát už to tedy není příběh výhradně o přátelství dvou povalečů, ale tvůrci do děje zaplétají více a více rodinu a tím pádem vykukuje občasná nuda. No, ať nežeru, tak to nechám na 3 hvězdách, ale takových těch slabších. Ve srovnání s ostatními komediemi současnosti je totiž Ted stále, řekněme, Mont Blancem. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního dílu jsem opět nepochopil vlnu pozitivního nadšení okolo tohoto kontroverzního plyšového klišé. Zápletka filmu byla rovněž kontroverzní a diskutabilní. Filmem občas probleskl nějaký vtipný gag či dokonce aj nějaká hláška, ale bylo toho strašně málo na to, aby to nějako ovlivnilo mé hodnocení. Nechme raději Méďu žít v pohádkách, přesně tam, kam patří! ___ (Filmový víkend ČSFD 2015, Letní kino Turnov) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi přišlo ještě lepší než 1. Je to vážně nářez. Tak dobré jsem to ani nečekal. Vážně jsem se skvěle bavil. Ted chce po svatbě s Tammi-Lynn adoptovat dítě. Zjistí ale, že na to nemá nárok a že není osoba. Proto spolu se svým kámošem Johnem Bennetem vyhledají právničku Samanthu L. Jackson. Tu hraje pohledná Amanda Seyfried, které role vážně sedne. Mezí ní a Johnem rychle vzplane jiskra. No a pak už jen začíná dlouhé cesta za Tedovými občanskými právy. Film je opět plný skvělých skečů a vtipných scén. Povedená je například návštěva newoyrského Comic Conu. Morgan Freeman tam má dobrou menší roli. A Liam Neeson a Jimmy Kimmel tam mají zábavné štěky. Třeba bude i další díl. :) "Holky péra nemaj, jsou to kluci s kozama!" :D ()

predators 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie, u které jsem se fakt zasmál! Pravda je, že jsem šel do sálu s pocity skepse, ale o to víc jsem byl překvapený, jak se tvůrci poprali a hlavně, jak zapasovali mnohdy drsný slovník tak, abych neměl opět pocit, že jde jen o trapnou, hulvátskou slátaninu. Pokud na to půjdou rodiče s dětmi, tak na to pozor... (i když ony už všechno znají). Takže, co říci závěrem...po dlouhé době tu máme svěží komedii a velké doporučení pro diváky! 83% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nechápu to, první díl byl celkem dobrá originální zábava, ale toto? Umělá nucená zábava, která nefunguje, snad každá scéna se snaží být vtipná, tlačí na pilu, ale smích se nekoná. Když Tami-Lynn po stopadesáté řekne I Love you so much a Ted řekl I love you too, chtělo se mi blejt. Kouzlo prvního dílu je pryč, toto staví pouze na úspěchu prvního dílu, humor je nucený a trapný, nechápu důvod toho, proč tam byl ten taneček v knihovně, asi se měl někdo smát. Lepší odpad horší jedna hvězda, doufám, že třetí díl už nebude. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som dúfal, že tento film nebude mať "Magic Mike XXL" efekt, kde ma prvý film príjemne prekvapil, no v druhom nastal veľký úpadok. Ted 2 však taký chvalabohu nie je a hoci sú tu vtipy, ktoré ma nebrali, film mal aj dosť miest, kde som sa smial o dušu. A to je vskutku paráda, lebo ja sa bavím rád. Myslím si, že časť na Comic-Cone je vskutku super, časť v stodole tiež podľa mňa stojí za to a rovnako aj prvý súdny proces, kde sa ubalí pár dobrých heftov. Bol som však najmä prekvapený, že do filmu sa viac pchala dráma a emócie, než komédia. A hoci film vtipmi srši, tak viac ide potom po emocionálnej stránke. A hoci som nevedel ako to dopadne, väčšinou to podľa mňa vskutku fungovalo a dávalo to pre mňa zmysel. Jediné, čo mi asi vadilo bola ďalšia konšpirácia, kde sa Danny pokúsi opäť Teda uniesť a bla bla bla... nebolo to treba dávať sem... aj keď to malo pár dobrých momentiek. Celkovo je Ted 2 veľmi dobrou komédiou a pobavil som sa dostatočne. Takže si podľa mňa tie 4* zaslúži. ()

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama