Reklama

Reklama

Recenze (7)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tenhle parodický seriál je jako já, když se rozhodnu běžet. Ze začátku je to boží, hodně síly, běžím jako o závod, ale pak síly začnou docházet, zrudnu v obličeji, najednou mám nedostatek vzduchu, začne mě píchat v boku a na konci se vlastně jen plazím, abych se dostala k lavičce, na kterou si chci sednout. Kolem osmého dílu to začalo píchat v boku, Ogurín to teda trochu zvednul, z něj jsme měla radost, ale jak se dostali do města, tak už to přestalo být zajímavé (=plazení k lavičce) a já v podstatě jen čekala, kdy toho šaška krále démonů porazí. Přesto je to velmi kreativní seriál a pokud máte rádi, hrajete RPG, tak se budete bavit o to víc. Navíc český překlad je také velmi zdařilý. I herci byli ve svých rolích skvělí a já si to s nimi užívala. Hlavně se mi líbilo, jak vždy na chvíli se objevil nějaký známý herec, zahrál padoucha a zase zmizel do neznáma. Škoda těch posledních dílů, jinak bych dala vyšší hodnocení. Přesto lepší 3*. Přeloženo. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jošihiko mě zpočátku dost bavil, ale zhruba kolem 6 epizody to začalo být trochu ohrané. Hlavní problém mi přišlo, že některé epizody se dost táhly. Vtipy se opakovali atd. Postavy stále fajn, narozdíl od ostatních mi však Buddha lehce lezl na nervy. Jde především o parodii na japonská RPGčka a show si dělá i srandu ze svého nízkého budgetu. Rád bych však viděl další série, které se bohužel dají jen těžko sehnat s anglickými titulkami (natož s českými). Dokoukáno, konec je pak trochu lepší než některé epizody uprostřed. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Seriál pri ktorom strážcovia vesmíru vyzerajú ako nominant na oscara za špeciálne efekty. Je to paródia klasických japonských RPG hier, preto ak človek absolútne nič o nich nevie, veľa vtipných scén pôjde okolo neho. To ale neznamená, že si Yoshihika nemôže užiť. Jeho humor by som označil ako kombináciu Monty Pythona, japonskej absurdnej komédie a infantilného humoru. Začal som uvažovať, či sa náhodou demencia humoru tohoto diela nedá vzsvetliť tým, že bol zameraný pre deti, ale potom príde scéna, kde si všetci naprávajú rozkroky alebo rozprávajú o ženských prsiach ako o svätom gráli. Hlavné postavy sú sympatické a správne strelené. Najväčší Yoshihikov problém spočíva v repetitívnosti gagov a dejovej náplne. Neodporúčam pozerať celú sériu na jeden hlt, skôr si ju rozložte na nudné večery. ()

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Dost nezřetelný seriál, díky tomu se pro mě stalo dosti překvapením, jak zábavným ten seriál je :). Strašně ujetá rádobylegenda se sympatickými postavami, hlavně samotným protagonistou Yošihikem :D. Spousta gagů je nehorázně vtipná, ale místy se to ale až moc přehání k trapnosti a nechutnosti. Přesto jako parodie na podobné fantasy o vyvolených je opravdu kvalitní. Scény s neschopným řečníkem Buddhou jsou k nezaplacení :-) Nejlepší scéna bezpochyby: http://www.youtube.com/watch?v=NbEW74BrQYc :D ()

kuk0 

všechny recenze uživatele

Nečakane podarená paródia na staré klasické fantasy japonské rpg hry, síce primárne zamerané na dragon quest sériu, ale podobné prvky sa bežne vyskytujú i v iných hrách a teda sa s danými scénkami dokáže stotožniť i priemerný hráč a zároveň nehorázne pobaviť miestami, inokedy menej a i keď je to občas trápne stále to stojí zato :D ..pravdupovediac to asi dokážu oceniť len hráči, ale niektorí milovíci japonského humoru si tiež myslím prídu na svoje ak vyskúšajú prvých pár častí (preistotu upozorním, že celý seriál je totálne nízko nákladový pre väčší efekt :D ). Zatiaľ sú vonku dve série a obe majú klasicky fantasy príbeh o rovnakej 4-člennej skupinke hrdinov, ktorá sa vybrala na cestu zastaviť zlo, pričom im v ich queste pomáha z neba komický buddha svojími radami.. Inak samozrejme sa tam nachádza aj viacero ďalších referencií, ktoré pochopia prevažne iba japonci (rôzne tv shows,umelcov,mangy,filmy,...), našťastie v druhej sérii už začali parodovať i viacej novších či známejších vecí.. :) ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Jak je každý díl připomínáno, jedná se o nízkorozpočtový seriál, ale i kdyby o tom nepadlo ani slovo, během prvního dílu je to hned jasné. A právě tahle "nízkorozpočtovost" tomu dává nezaměnitelné kouzlo. Občas je to i základ komické situace. Tenhle seriál se nebere absolutně vůbec vážně. Trochu to působí, jako kdyby se banda lidí sebrala a šla si do lesa hrát na hrdiny a někdo to náhodou natočil. Nemůžu říct, že by mi všechny vtipy přišly vtipné, navíc některé odkazy na anime a hry jsem nepochopila (a vysvětlivky v tomhle případě sice napoví, ale vtipu nepřidají). Tak pro mě epizody byly poněkud nevyrovnané - to je asi jediný důvod, proč to nemá plný počet. Je to ale dobře střelené a to já ráda:) ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Už od prvního záběru je jasné, že největší předností tohoto seriálu je sranda, kterou si dělá sám ze sebe a z celého fantasy žánru. Je to sranda, na kterou ne každý přistoupí a ne každému sedne, ale mě se "low budget action story" líbila, a obzvlášť na pointu, co že to vlastně ten Maoův zámek je, budu ještě chvíli vzpomínat. ()

Reklama

Reklama