Reklama

Reklama

Carmen

(TV film)
všechny plakáty
Hudební / Drama
Rakousko, 1978, 171 min

Recenze (6)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Navnadený Zefirelliho La Traviatou som si všimol, že režíroval aj Carmen, čo je pre mňa ako absolútneho laika v opernej problematike absolútna jednotka (dokonca som si svojho času kúpil aj celú operu na vinyle). U NinonL som si všimol poznámku, že je táto nahrávka dostupná na YouTube a bolo to. Bol som veľmi spokojný a bez problémov jej dám, ako jedinej opere, štyri hviezdičky. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda Carmen z roku 1978, přenos z vídeňské Opery, je totožný s tímto TV filmem. Podle údajů na imdb ano a jsem moc ráda, že jsem na tuto nádheru narazila (na youtube). Je to zřejmě nejlepší Carmen, jakou jsem kdy viděla, přestože barvy i kvalita obrazu už jsou poněkud omšelé. Navíc, jak píše Marci, dirigent Carlos Kleiber svou ďábelskou energií uhranul i mně. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Nádherná Zeffirelliho režie, vynikající Jelena Obrazcovová v titulní úloze a Plácido Domingo v roli Dona José. Zde byl pro mě ale největší zážitek sledovat Carlose Kleibera za dirigentským pultem. To se prostě jen tak nevidí. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Mně teda obsazení titulní role vůbec nesedlo, tato Carmen působí tak lacině frivolně, že jsem nevěřil ani minutu, že by se do ní někdo zamiloval. Navíc přenesení opery na filmové plátno nepřináší žádnou velkou přidanou hodnotu (snad s výjimkou začátku čtvrtého dějství) a naopak působí spíš nepřirozeně, divadelní přenosy mám raději, kontakt s publikem, orchestrem... ()

Reklama

Reklama