Reklama

Reklama

Kovbojové

(festivalový název)
  • Chorvatsko Kauboji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Šest mužů a jedna žena se rozhodnou připravit divadelní představení. Byl by to vcelku obyčejný příběh, kdyby tento malý divadelní soubor nesestával z naprostých antiherců, zvláštních individuí, která jsou jakoby ztraceni v čase.
Divadelní režisér Saša se vrací do svého rodného města, kde dostává úkol připravit pro obyvatele města divadelní představení. Na konkurz se však dostaví pouze skupina podivných individuí, sociálně slabších jedinců, z nichž zdánlivě nikdo nemá ani špetku hereckého talentu. Jako dramatickou předlohu si vyberou western se všemi jeho stereotypy o boji dobra se zlem a o střetnutí civilizace a divočiny. Během divadelních zkoušek se začínají rozvíjet a otevírat i životní příběhy všech protagonistů, které se začínají vzájemně ovlivňovat, ale jak čas postupuje, zdá se, že realizace představení nakonec nebude možná. Aktéři se však rozhodnou uchopit toto představení jako metaforu vlastních životních osudů a jako životní příležitost, ve které mohou poprvé dojít do cíle jako vítězové. (sarianna)

(více)

Recenze (6)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Cinematik 2014] Tragikomédia o tom, že aj banda malomestských idiotov môže vytvoriť dobre zohraný tím. Nič nové, zato herecké výkony sú na úrovni a koketovanie s divadelným pôdorysom znesiteľné. Na jedno pozretie nenútene príjemné. 75% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Komedie z divadelního prostředí s příměsí melodramatu. Zábavné příběhy venkovských balíků, kteří nemají téměř žádné herecké předpoklady, ale na konkurz prostě nikdo kromě nich nedorazil. Nejvíce ovšem baví dialogy ve stylu: „Ty jsi Srb?“ „Ne.“ „Nemusíš se bát.“ „My Srbi se nebojíme.“ a podobné perly („Co si pamatuji, vždycky mě přitahovali spíš chlapi, ale buzna nejsem.“ ... „Penzisté jsou naše budoucnost.“) :-) ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi hvězdičkami, ale protože tam nebyl happy end, tak můžu s klidným svědomím dát 5. Díky, byl to můj první chorvatský film. ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Nedá se říci, že by tento film přinesl něco nového, něco dosud neviděného a že by divák již od první chvíle nevěděl, kam to celé směřuje. Nicméně i přes to, že Kauboji nejsou nijak překvapivý, je to výborná komedie, u které se zasmějete, a kterou zdobí zejména skvělé herecké výkony. Film byl natočen podle divadelní hry a zajímavé je, že se v něm sešlo i původní divadelní obsazení. ()

Reklama

Reklama