Reklama

Reklama

Recenze (15)

emma53 

všechny recenze uživatele

Něco málo přes dvacet minut je tak akorát na jedno kafe a jednu z epizod ze života lidiček, kteří hledají lásku, mnohdy sami sebe, komunikujících na různé úrovni s jejich věrohodným a nebo naopak nevěrohodným vyprávěním o sobě samých. Rande naslepo je docela zajímavý a neotřelý počin u kterého si odpočinete a na který se příjemně dívá. 1.-95%, 2.-55%, 3.-90%, 4.-55¨%, 5.-90%,6.-60%, 7.-75%, 8.80%, 9.-85%. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Má to skvělé díly, které mohly být o polovinu delší (1,3,7,9), průměrné odpočinkové díly, které měly být o půlku kratší (5,6) a díly vyloženě slabé (2,4,8). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na tomhle mini seriálu je hezké, že jeho autoři mají zjevně své postavy bez vyjímky rádi, jelikož se to celé odehrává v úžasně naivním pojetí. No uznejte, ať už jsou si tu postavy na začátku sympatické, nebo ne, z 90% ty díly končí tím, že si na konci prokecaného večera hrdinové vrznou, nehledě na charakter, to mě se na prvním rande povede teda zřídka (alespoň počítám-li jen ta, kdy si s naproti sedící osobou vrznout fakt chci). Ale jinak nemám větší výtky, páč the Dates servírují náhled do života a pocitů několika málo méně (Stephen, Ellie, Callum) či více (David, Kate, nebo zatraceně sexy Mia) sympatických postav skrze dialogy v přijatelné stopáži, která se dá snést i u těch nudnějších epizod. 60% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Série příběhů rande naslepo, které se s přibývajícími díly začínají lehce prolínat. Poučné. Jako bych viděl podařený instruktážní film o trpělivosti a umění brát věci racionálně a s nadhledem. # hodnocení dílů: 1. 8/10, 2. 4/10, 3. 8/10, 4. 7/10, 5. 8/10, 6. 8/10, 7. 6/10, 8. 3/10, 9. 7/10 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Vtipné jednohubky na téma rande naslepo, které by měl povinně zhlédnout každý, kdo se podobné šílenosti chce dopustit. Když opominu nesmyslnost postav, které si všechny až na Davida (Will Mellor) na něco hrají a předstírají, tak se mi moc líbilo znovu se octnout v Londýně- hlavně závěrečný díl, kdy má rebelantka Mia (Oona Chaplin) balkón přímo u Tower Bridge.. za takový byt bych vraždila, i kdyby měl jen deset metrů čtverečních... Ale to jsem se zasnila. Příznivci Sherlockova Moriartiho nechť zhlédnou aspoň osmý díl, Andrew Scott se tam jaksepatří vyřádil. Seriál nemá šanci nudit, protože při tak krátké stopáži a devíti dílech to dost dobře ani nejde. I z tohoto důvodu sázím plný počet. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V kulisách labyrintu Londýna se britská minisérie soustředí na labyrint lidských vztahů. Dvacetiminutové díly jsou sevřené většinou jen kolem dvojice postav, která spolu má schůzku, obvykle na slepo. I v intimním prostoru dvou lidí ale nastává chaos, konverzace se stává minovým polem a dalšími zbraněmi jsou lež a přetvářka. Všichni něco skrývají, všichni se snaží udělat se lepšími, všichni lžou a většina z nich zraňuje. Někteří i záměrně. ___ Výborné herecké výkony (i když to věčné žmoulání rtu mohla Oona Chaplin trochu zredukovat), jednoduché, reálné historky, zajímavě načrtnuté neschematické postavy, deziluze ale i kousek naděje. Pro účely lehké zábavy o lásce, bez přídechu "romantická", je to perfektní podívaná._____ KOUSEK DĚJE _____ Nejvíc mě zaujal příběh Mii a Davida, který taky dostal největší prostor. Suverénní kráska, která zakrývá tak zoufalou nejistotu, že se bojí, že jí z prvního rande uteče i chlápek, který se jí zprvu nelíbí a ani se k němu nechtěla přihlásit a právě ten chlápek, jehož pozice v pracovním i osobním životě ho pasuje do postavení muže s nímž by většina žen na druhé rande nešla. Zato ale s jasným cílem, sebevědomím a především s povahou, která zaručuje, že se na něj žena může spolehnout. Příběh exkluzivní dámičky a dělnického drsoně s přirozenou vnímavostí možná trošku přislazený je, ale já jsem za ten nadějný konec byla ráda. /23. 12. 14./ ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Rande naslepo a pokaždý jinak (neni to vždycky seznamka, nebojte se!). Zároveň rande, na který se snad ze zásady chodí pozdě, a který v konečnym důsledku nejsou ani tak o vzájemnym poznávání, jako spíš o zpovídání/hledání sebe sama. Ať už skrytě nebo explicitně. V součtu nadmíru slušnej, až překvapivě vyrovnanej projekt se supersympaťákem Mellorem. Ten mi byl mimochodem tak moc povědomej, že ČSFD skoro až podezírám ze lži, páč jsem s nim prostě MUSEL něco vidět. Z Chaplinovy vnučky si tu pak očividně každej cvrnknul, a taky neni moc divu - jak se její Mia zakousne do spodního rtu, neomylně tajou ledy ... 1. díl - Hodně křečovitej závěr, ale jinak moc příjemná konverzačka úvodem. 70 % 2. díl – První a poslední opravdu hutná zápletka. 75 % 3. díl – Ještě oprsklejší Mia v atraktivní konfrontaci s prototypem někoho jako „posh guy“ (z kterýho se nakonec vyvrbí solidní charakter btw). 75 % 4. díl - Docela hot lesboverze starýho dobrýho přísloví "Lež má krátký nohy (a proto doběhne každýho, ehm)". 70 % 5. díl – Jesus a Happy Birthday = suverénní highlighty humorný složky série ("You've finally hit 34!"). Vyloženě oddychová a správně fungující část. 80 % 6. díl – Jednoznačně nejslabší díl. 45 % 7. díl – Neškodnej konferenční špás; líbilo se mi, jak oba postupně odhalovali svý private shit. 70 % 8. díl - Spíš by tomu slušel celovečerák, nemůžu si pomoct. 65 % 9. díl - Za mě malinko neuspokojivý završení. 65 % ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Pilot by byl fajn, kdyby ho nezazdil úplný závěr (fuck the happy ends!). Dál je to maximálně na tři hvězdy, kdyby Oona Chaplin neměla úplně stejně vychcanej kukuč, jako moje bejvalá = mínus další hvězda, to se nedá nic dělat! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál s krátkými epizodami. Velmi povedeně jsou nakombinované odlehčené scény s těmi dramatičtějšími, děj svižně odsýpá a celkově to působí velmi realisticky. Jednotlivé díly na sebe navazují jen volně - a to jen některé- jedná se vlastně o několik příběhů, z nichž jsou některé navzájem propletené. Přiznávám se, že se mi tohle originální pojetí hodně líbilo, člověk měl možnost poznat některé postavy více do hloubky a z různých úhlů pohledu, poznat jejich životní situaci a pochopit (v rámci možností ;)) jejich jednání. Dalším velkým plusem jsou velmi dobré herecké výkony a dialogy (tvořící 90% celého děje), které se dají těch 20 minut poslouchat bez újmy. Přesto jsou některé díly silnější a jiné slabší- moje hodnocení epizod; 1.- 90%, 2.-40%, 3.95%, 4.-60%, 5.-65%, 6.-50%, 7.-45%, 8.-85%, 9.-85%. Celkově mě tvůrci mého oblíbeného seriálu Skins nezklamali i když se mi jejich starší počin líbil ještě o něco víc. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Těžké drama, kde se prvky komedie hledají opravdu jen těžko. Vydržel jsem pět dílů a stojí za to Mia (Oona Chaplin), respektive díly s ní. Všechno ostatní je možná reálné a běžné, ale co je reálné a běžné je taky nudné. Sledování jako takové zas tolik nenudí, spíše samotný příběh - to, co můžu zažít sám, vidět v seriálu opravdu nepotřebuji. Dvě hvězdy za Oonu Chaplin alias Miu. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Series: Tvůrci Skins neslevili ze své provokativnosti, pouze ji umně zabalili do přijatelně uhlazenější obalu, jež pod povrchem skrývá vykreslení vztahů/randění současnosti v té nejkrystaličtější podobě z níž místy mrazí. Obrovská škoda, že nastavený formát v závěrečných epizodách ztrácí na atraktivitě. 70% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem se podívala jen kvůli Andrewovi ... Vzhledem k tomu, že mě téma seriálu vůbec nezaujalo, jsem se podívala jen na díl, ve kterém Andrew hrál (Jenny and Christian). A musím říct, že jsem byl opravdu hodně příjemně překvapená. Díl byl vtipný, zápletka docela reálná, Andrew byl naprosto úžasný a celý díl mě prostě hodně pobavil i potěšil. A tak jsem se rozhodla podívat i na zbytek seriálu ... No, prostě jsem si myslela, že to bude ve stylu onoho zmíněného dílu ... První díl byl docela zklamáním, zápletka dost chabá, trapas skoro žádný ... Přece jsem se ale nenechala odradit a shlédla jsem všech 9 dílů první řady ... Jediné díly, které mě kromě 8. zaujaly byly David and Ellie (1x05) a Erica and Callum (1x06), i když musím uznat, že ten poslední byl už hodně přitažený za vlasy ... Hodně mi vadí, že se ve skoro každém díle objevuje arogantní a nesympatická postava Mie, která mě prostě a jednoduše vytáčí kdykoli se objeví na obrazovce. Herečka je to opravdu hezká, ne že ne, ale ta postava mě prostě nehorázně leze na nervy ... Po shlédnutí první řady si myslím, že námět není vůbec špatný, ale zpracování a scénář už bohužel docela pokulhává. Kdyby byl každý díl jedno rande na slepo a konec, možná by se mi seriál líbil víc, ale tohle přeskakování Mii z Davida na Stephena je prostě ohrané a nudné ... ()

quip 

všechny recenze uživatele

Jako nápad výborné, ale postavy a hlavně jejich interakce jsou tak děsně surreálné, že mne to pořád vytrhávalo s děje. Tedy až na sedmou a zčásti devátou epizodu, které jako jediné dávají prudce smysl. Možná je to nějaká umělecká stylizace, ale i kdyby byla...nehodí se. Na druhou stranu jsem zjistil, že absurdní literární obraty jako "...zeptala se jej. Na několik minut se odmlčel a poté řekl..." se můžou ve své podobě objevit i v televizi . ) ()

Minoka 

všechny recenze uživatele

Hm, jsem ráda, že jsem si tenhle seriál nepouštěla před prvním rande, asi by mi to růžové brýle odhodilo někam hodně daleko. Srandu jsem hledala lupou, ale zato herecké výkony dosti vynikaly. Šílenostní směska charakterů, zájmů a náhod. ()

Reklama

Reklama