Reklama

Reklama

Myšák Mickey

(seriál)
  • USA Mickey Mouse
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
USA, (2013–2019), 6 h 59 min (Minutáž: 4–22 min)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(96)

Obsahy(1)

Mickey je zpátky v úplně novém seriálu krátkých filmů, kde prožívá zábavná dobrodružství s Minnie a dalšími přáteli. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Velká, a na současné disneyovky až nezvykle nápaditá, klasicky groteskově (po)trhlá, odvážná i stylová satisfakce Mickeymu, Donaldovi a jejich přátelům za "zneužití" jejich dobrého jména Mickeyho klubíkem. Vidíš to Ouško? ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Z téhle série Mickeyho kraťasů na mě dýchá neuvěřitelná nostalgie. Jeden díl má cca 3-4 minuty, příběhy dílů tak nějak mluví samy za sebe (čili neuškodí ani neznalost angličtiny, případně neschopnost rozumět Mickeymu a Donaldovi, druhému jmenovanému jsem ostatně mnohdy nerozuměl ani česky, ale tak nějak je jasné, o co jde) a animace je tak stylová, až se mi tají dech. Za detaily jako cameo Betty White, prostřihy na reálnou krajinu nebo joky typu střevíček (díl třetí) velký palec nahoru. 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nové Mickeyho kraťasy přinášejí co do stylu sympatický průnik staré školy ještě z dob Walta Disneyho a moderního stylu animace, především pak její větve začátků Cartoon Networku a vlivu Genndyho Tartakovského. Ostatně hlavní osoba projektu, animátor Paul Rudish je dlouholetým spolupracovníkem Tartakovského a Lauren Faust. Bohužel promíšení starých a nových vlivů neproběhlo v rovině scénářů, a tak Mickey dojíždí na zoufalou konzervativnost, kterou diktuje ikona myšáka, jenž i navzdory novému animačnímu kabátku působí tvrdě anachronicky. Je až překvapivé, kolik se v každém díle oživuje stereotypů, které se zdály být z tvorby pro děti již dávno eliminované - přesněji řečeno, které u konkurenčních produkcí již nenajdeme, ale které konzervativní studio Disney nadále vtlouká do hlav nejmenším dětem i v jiných sériích. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

To bylo tak: Mickey Mouse byl zezačátku (kdysi dávno v dobách, kdy koně žrali přesličky a filmoví recenzenti měli podobu pulců) pěknej prevít, čímž si ho oblíbily sta tisíce děcek. Pak začaly chodit Disneymu do kanclu mrtě dopisů od maminek a dalších matrón, co vědí nejlíp, jak se má točit svět, že jako je fajn, že Mickey se děckám líbí, ale což kdyby si ten hlodavec taky v nějakým filmu myl uši, čistil zuby, uklízel pokojíček, choval se slušně k matronám, co vědí, jak se má točit svět, aby inspiroval svoje malý diváky, aby z nich vyrostly poslušný zombie. Disney, jako správnej kšeftman vyhověl zákaznictvu a Mickeyho totálně zkurvil, čili udělal z něj hodnýho, milýho, vymyškovanýho (vykastrovanýho) neslanonemastna. Není divu, že ho pak v popularitě zadupal do země jistej cholerickej kačer, kterej byl všechno možný, jen ne vylizovač prdelí matron, který vědí, jak se má točit svět. Ale Disney, kromě toho, že byl panovačnej továrník, kuřák a fanatickej pravičák, byl i sentimentální a Mickeyho udržoval při životě z vděčnosti, že mu v těžkých začátcích pomoh k milionům. Tak nudná krysa přežila zbytek století, i když o to nikdo nestál. A ZAPLAŤ SATANOVI ŽE SE TAK STALO, protože tenhle seriál je MEGAGALAKTICKY BOŽÍ!!!! Vrací se k původním šíleným a nekorektním groteskám, ve kterých neváhá náš ušatej prevít setřást nebohá selátka z právě kojící svině, aby si na ni zahrál jak na harmoniku (Steamboat Willie - 1927). Tenhle myšák je svižnej, ujetej, totálně šíleně animovanej a nebere si servítky. A hlavně NESKUTEČNĚ VTIPNEJ! Tvůrci měli zdá se hoooodně volnou ruku (nakonec na tom nudným zmetkovi se nedalo nic zkazit). Poprvý v životě kdy mi přišel Mickey lepší než Donald! A Goofy.... to je tady tak boží socka!!!!!! Mrkněte na to! Je to všechno na troubě! Pac a pusu! ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je asi jeden z najlepších o Myšiakovi Mickeyim. Zábavné postavičky, ktoré Walt Disney stvoril v milej, vtipnej a nápaditej podobe. Príbeh je jednoduchý a preto tomu porozumejú aj mladší diváci. Farby sú super, Disney ani tentokrát nenechá seriál len tak - narážky, easter eggy, odkazy na iné Disneyho filmy a re-dizajnované postavičky to perfektne dotvárajú. Veľmi ma potešilo aj cameo známej kreslenej postavičky, Zajaca Oswalda v epizódach Entombed (3. séria, 17. epizóda) a Canned (4. séria, 2. epizóda). Úžasný seriál s množstvom výborných postáv, nápadov, gagov a s jednoduchým príbehom. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Vynikající nové Mickeyho příběhy. Jsou zde všichni staří známí, skvělý vizuální humor a spoustu vtipných a roztomilých nápadů. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Nové Mickeyho príbehy zaujmú pravdepodobne vizuálnou stránkou. Tá je schválne poupravená tak, aby evokovala staré dobré časy. To je veľké plus, hoci samotné príbehy výrazne zaostávajú za staručkými originálmi. Celkovo sa však dá povedať, že Disney urobil značný krok vpred. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně zpracované. Na déčku to dávají před osmou a děti to taky mají rády. Manželka se dokonce myslela, že to bude z padesátých let :). ()

Reklama

Reklama