Reklama

Reklama

Epizody(10)

Recenze (12)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je konec.Musím říct,že jsem se zakousnul a postava Flinta byla suprová,až se bude stýskat.Flint jakmile začal rozmlouvat nad vší tou tíhou,tak to vlastně bylo kořením dialogů až do samého finále.Vlastně když vezmu,že pilot jsem sledoval v originále a nějak to na první dobrou nebavilo,tak díky skvělému dabingu,kdy Stránský si Flinta vychutnal snad víc než originál.Hlas sednul jak prdel na hrnec.Doopravdy čtvrtá poslední série kopla do plachet a bylo to rozhodně více akčnější.Bohužel seriál jel zbytečně na deset dílů,což se opět neustále projevovalo v konverzacích na pětníků a stále se budu opakovat,že ženské charaktery jako Elenaor a Max nebyly tahounem,ale spíše nudou provázanou nuceností autorů,která byla nesmírně cítit až pod spodky zdejších pirátů.Ten rozdíl,kdy si Flint s Johnem Silverem vedou dialogy jsou o parník jinde.Vůbec nevadilo,že mluví pořád o tom samém.Ale jak říkám čtvrtá série malinko přeskočila a snažila se jet co to jde v akčních polohách a i měnit už vyčpělé destinace za nové.Poklad jako složka s mícháním karet byla neustále zajímavá,Billy skončil tak trochu do prázdna,Woodes Rogers jsem čekal ve větším pranýři a jinak to vesměs mělo i zajímavý konec,co měl rozhodně Flint.Kdo by to byl takhle čekal,že ano?Možná absolutně divné k jeho povaze a vůbec o tom,co představoval a co hlásal,ale překvapilo.90% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a tohle je konec, přátelé. Poslední série se nesla v duchu válečného tažení mezi stranou našich oblíbených bukanýrů a zrádnými zástupci britské koruny ve vodách Západní Indie a můj už sice ne tak velký, ale přesto znatelný strach naštěstí nebyl potřeba, jelikož to dopadlo sakra dobře. Jak už je pro Black Sails typické, s každou novou sérií dochází k vylepšení a poslední zářez na tom není jinak, ba naopak, je nejlepší. Technicky je to nejvyspělejší, opět je vidět zvýšení rozpočtu a vizuálně se to dostalo na úroveň, kdy si divák všímá nádherně nasnímaných scenérií i komorních prostorů, třeba fauna a flóra Ostrova kostlivců mi lehce po vizuální stránce připomínala Scorseseho Mlčení. Scénář zůstal po minulé sérii kvalitou nedotčen, spíš víc tlačí na pilu a intriky, vztahy mezi postavami a směřování příběhu je ještě dravější a vůbec si nebere servítky až do úplného konce, u něhož se dostavilo divácké zklamání, což na jednu stranu chápu, očekávání si žádalo něco temnějšího, ale mně se to líbilo a jsem rád, že tvůrci učinili takové rozhodnutí a zbytečně neexperimentovali s něčím, co by pak ve výsledku mohlo skončit mnohem hůř, než dosavadní výsledek. Hlavní je, že došlo k uzavření všech linek důstojnou cestou bez nějakých pastí na logiku na úkor většího šoku. U sledování první série bych nečekal, že to řeknu, ale jo, bude mi to chybět, ale zase jsem rád, že není zas zbytečně dlouhé a dostalo se tolik prostrou, kolik bylo zapotřebí. 9/10. P.S. Vůbec by mi nevadilo, kdyby za několik let vzali stejný cast a šli by natočit pokračování v podobě Ostrova pokladů. ()

Reklama

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Posledná séria Black Sails sa niesla v duchu: Dáme vám všetko vo väčšom merítku. Viac akcie, viac konfliktov, viac zvratov, väčšiu stopáž... Bohužiaľ za cenu častého naháňania sa za vlastným chvostom, opakovania rovnakých fráz, sileného iskrenia medzi postavami a lacných zvratov. Cez to všetko je však 4. séria poctivým zakončením seriálu a rozlúčkou s postavami, ku ktorým som sa tri roky rád vracal. ()

bigjames 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá čtvrtá série posouvá Black Sails kvalitou zpátky k první sezoně, kterou jsem až dosud považoval za jasně nejpovedenější. Tvůrci seriálu nám naservírovali spoustu zajímavé akce, nečekaných zvratů a silných momentů. Jednotlivé postavy opět bojují o sympatie diváka a volbu mu rozhodně neulehčují. John Silver s Flintem rozehráli skvělou hru a konečně se mi začal líbit i dříve nevýrazný guvernér. Návrat ke kořenům jednoznačně chválím, čtvrtá série má jen minimum nedostatků. Poslední dva díly parádní, tajemné prostředí ostrova rozhodně závěru celého seriálu dodalo potřebnou šťávu. Nejoblíbenější postavy: Jack Rackham, Anne Bonny, Charles Vane, James Flint. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se moje zprůměrované hodnocení u této sezóny dostalo na čtyři hvězdičky, nezohledňuje dostatečně mé zklamání ze závěrečné epizody. Celá řada si u mě do té doby vedla výborně, ještě jednou musím vyzvednout šestý díl, který byl téměř dokonalý a bavil mě velice velmi. U celého seriálu jsem se vlastně dobře bavil, samozřejmě měl slabší i silnější momenty, ale jako celek fungoval velice slušně. Pirátská tématika mě baví, seriál navíc předchází děj Ostrova pokladů, ze kterého jsem byl jako kluk úplně nadšený, takže mě mohlo zklamat jedině špatné zpracování, čemuž se tvůrci zdárně vyhýbali až do epizody XXXVIII. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • V jedné ze závěrečných scén si můžeme všimnout, že služka Eleanor předčítá svým dětem z knihy „A General History od the Pyrates“, kterou napsal kapitán Charles Johnson. Spekuluje se, že tuto knihu ve skutečnosti napsal Daniel Defoe a použil pseudonym neexistujícího kapitána. (oli009)

Reklama

Reklama