Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (43)

Pod černou vlajkou (2014) 

Black Sails jsou pro mě skvělým překvapením.Pirátská tématika mě vždycky zajímala a v tomto seriálu je podána opravdu zajímavým způsobem,není to pořád jen o zběsilé akci,ale právě naopak,do děje vstupuje spousta intrik a politikaření a funguje to výborně.Navíc kapitána Flinta hraje Toby Stephens a to je další důvod k mé spokojenosti,zbytek obsazení mi není až tak povědomý,ale musím uznat,že se nesnaží hrát,ale hrají,takže nemám důvod k nespokojenosti.Jen mě trochu zarazilo,že představitel Johna Silvera je podezřele malý,na druhou stranu je fakt,že záludností odpovídá knižní předloze.Komentář přidávám po druhé sérii,další okomentuji samostatně. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Z první řady jsem poněkud rozpačitý. Pokud se tvůrci opravdu soustředí na příběh a nezapomínají na to, že jde o seriál s pirátskou tématikou, je všechno v pohodě. Problém nastává ve chvíli, kdy si začnou myslet, že točí soft porno, mám sice rád ženy a pokud nejsou čirou náhodou zrovna oblečené, oči si nezakrývám, ale klidně by s takovými scénami mohli trochu šetřit, když mi cpou bradavky před oči v každé třetí scéně, začíná mě to lehce nudit. Každopádně musím pochválit výkon Tobyho Stephense, jeho Flint mě hodně baví. ()

Ukradená strana (2014) (S01E01) 

První epizoda byla více než slušná, kapitán Flint v podání Tobyho Stephense byl výborný, jen mi není jasné, proč se musel seriál hned od prvního dílu tak vyprsit. Starz a HBO by mohly ubrat na nahých scénách, které nemají pro příběh žádný podstatný význam, já mám sice ženy rád, ale zdá se mi, že je tvůrci seriálů začali používat podle jediné šablony a už to začíná být trochu otravné. Člověk, který přijde k obrazovce uprostřed takové nahé scény, se musí snažit co nejrychleji zorientovat, aby poznal jestli jde o Black Sails nebo Hru o trůny. ()

Honba začíná (2014) (S01E02) 

Jako dobrodružná záležitost fungovala druhá epizoda slušně, ale na seriál o pirátech jsem viděl ve dvou dílech překvapivě málo scén odehrávajících se na moři. Vidím to tak na 4*-. ()

Hledání spojenců (2014) (S01E03) 

Po třetí epizodě mám pocit, že byl pro seriál zvolen špatný název. Místo Black Sails by mu lépe slušelo jméno Black Sheets, protože se většina scén odehrává v bordelu nebo v posteli, ale na plachty zatím téměř nedošlo. Ovšem vyjednávání mezi Flintem a Vanem mě pobavilo velice velmi. ()

Přípravy k boji (2014) (S01E04) 

Přidal jsem na hodnocení, protože jsem za soumraku téměř na horizontu zahlédl loď, protože čištění bylo zajímavé a protože se mocně intrikovalo, což mě baví. ()

Do boje (2014) (S01E05) 

Tak sláva, tvůrci konečně dostali do seriálu o pirátech nějaké lodě a hned to šlape. Navíc byl děj zajímavý i na souši, kde se kromě neustálých obrazů ze života prostitutek dostalo i na přerozdělování moci. ()

Zvraty štěstěny (2014) (S01E06) 

Šestá epizoda sice vůbec nebyla špatná, ale nedosáhla kvality předchozího dílu. Asi to bylo tím, že snahy o kontrolu nad přístavem byly zajímavější než dění na moři. A hlavně nemohu dostat z hlavy otázku, kde v Africe se tisková mluvčí otroků z podpalubí Andromache naučila tak dobře anglicky. ()

Před vyplutím (2014) (S01E07) 

Děj byl tentokrát citelně slabší, ale vyloženě mě zklamaly nadpřirozené schopnosti některých postav. Ano, mluvím tu o schopnosti plnit si plíce pískem, když dojde vzduch. ()

Hon vrcholí (2014) (S01E08) 

Závěrečná epizoda první řady se povedla, pořád se něco dělo, znovu se přerozděloval vliv, dočkal jsem se i pořádného námořního střetnutí a udělil jsem pět hvězdiček, přestože jeho závěr jsem příliš nepochopil. Z jakého důvodu to španělský kapitán nedokončil? Co by na to řekla Annie Wilkes? ()

Série 2 (2015) (S02) 

Druhá sezóna jednoznačně překonala tu první. Intriky a manipulace byly propracovanější, přestože se děj neopíral o akci, ale převážně se zabýval různými jednáními, byl velmi zajímavý, a když už na nějakou akci došlo, stála za to čekání. Na špici mých oblíbených postav se dostal po bok Jamese Flinta John Silver a jsem si celkem jistý, že se tam udrží. Tvůrci se také dokázali některých postav zbavit, v případě Mirandy Barlow jsem jim vděčný až za roh. Velmi povedená řada. ()

Krveprolití (2015) (S02E01) 

Start druhé sezóny byl více než slušný, proběhla spousta zajímavé akce, nuda nečíhala ani na pevnině a Calico Jack mě dokázal často rozesmát. Teď už jen udržet laťku! ()

Zbytečné ztráty (2015) (S02E02) 

I tentokrát jsem mohl s čistým svědomím ohodnotit za pět hvězdiček. Pěkně našlapaná akční záležitost, kterou vhodně doplňují vychytralé plány (jak by řekl Baldrick) a záludné intriky. Hned je vidět rozdíl mezi tím, když se děj odehrává v bordelu nebo na lodi. ()

Hněv kapitána Flinta (2015) (S02E03) 

Třetí epizodě jsem musel lehce ubrat na hodnocení, protože bordelové scény převažovaly nad námořními a bylo tu až příliš mnoho Mirandy Barlow. Nemůžu si pomoct, ale ta paní mi v příběhu připadá v podstatě zbytečná a přidává do děje nepodstatnou vatu. ()

Poslední jednání (2015) (S02E04) 

Na pět hvězdiček sice čtvrtá epizoda nebyla, ale méně než čtyři bych zase dát nemohl, na to byla jednání až příliš zajímavá, navíc se mi líbilo, jak se John Silver ujal pozice šéfa Flintovy propagandy. ()

Dělostřelecká příprava (2015) (S02E05) 

V úvodu pátého dílu jsem měl dojem, že to dotáhne na plnou palbu, pak se ale znovu příliš často objevovala Miranda Barlow, navíc jsem se dozvěděl, že by se Flint měl plavit pod duhovou vlajkou a to už mi přišlo trochu příliš. ()

Cena krve (2015) (S02E06) 

Znovu nedošlo k žádné velké akci, ale celý díl táhnou různá jednání a intriky. Výjimkou je Calico Jack a jeho první akce v roli kapitána. ()

Noční intriky (2015) (S02E07) 

Sedmé epizodě jsem udělil pět hvězdiček, protože intriky a manipulace dosáhly nové úrovně. John Silver se pomalu ale jistě stává mou nejoblíbenější postavou. Hrozná svině je to:-) ()

Ozvěny minulosti (2015) (S02E08) 

Velmi solidní epizoda, ve které se to hemží vyzvědači, intrikány a kupodivu i lidmi s vizí. Tvůrci i tentokrát upozadili akci ve prospěch menších i velkých plánů, což jim vyšlo a divák se mnohé dozví. ()

Nepříjemné pravdy (2015) (S02E09) 

Devátá epizoda se mi líbila velice velmi. Všechna jednání byla zakončena dosti nečekaným způsobem, dostal jsem i slušnou porci napětí a temnou atmosféru, takže jsem byl spokojen. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama