Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Black Sails má několik zavádějících témat: 1) jméno producenta Michaela Baye - nesmíte očekávat bombastické námořní bitvy s vybuchujícími pirátskými loďmi (tohle opravdu nejsou - naštěstí - historičtí Transformers), i když se jich asi 2x či 3x taky dočkáte. 2) kabelovka Starz vysílající tento seriál - opět nesmíte předpokládat, že se podíváte na další eroticko-akční extravagantnost typu Spartacus. 3) samotná pirátská tématika - ne, ani Piráty z Karibiku nehledejte pod titulem Black Sails.... ale poměrně zdárně připravenou předehru pro Ostrov pokladů... Ale tahle předehra zahrnuje spoustu, ale vážně spoustu dialogů, plných politiky, intrikaření, podrazů a nesmím zapomenout na politiku. Je to tedy stejně tak bláhové, jako od Game of Thrones očekávat akční fantasy řežbu - v Black Sails se sází především na interakci mezi jednotlivími charaktery, kterých je více než dost - a je dost možné, že si v průběhu 8 epizod jejich jména vůbec nezapamatujete. A to vlastně ani nevadí, protože se v podstatě ani moc nestane. Většinu času strávíte na ostrovní pevnině, nežli na moři, což je velká škoda - jelikož když už ti takzvaní piráti konečně někam vyplují, tak to stojí za to. Ostrovní linie je tu především pro politiku, nějaké ty sex scény, a pak nečekaně pro politiku... což může někomu bzry začít lézt krkem. Nakonec tedy ani nevím, zda mě druhá série zajímá (kde by už měl konečně začít hon za pokladem). Uvidím za rok, jak moc se budu nudit... ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Od kabelovky Starz jsem čekal víc než seriálovou verzi Pirátů z Karibiku, protože tohle není spolek drsnejch pirátů, ale spíš parta hezounů z posilovny. Není to úplně špatný, ale během hodinový stopáže jsem se místama nudil a těšil se, až se přestane kecat a něco začne dít. Vizuálně super, ale ten zbytek je odfláknutej. 60%. ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

První řada kouše jako svetr. Je ošklivá, ukecaná a celkově děsně plochá. V té druhé ale povstane Flint, jedna z nejlepších seriálových postav, co si pamatuju. Tak akorát silná, tak akorát tajemná, tak akorát zahraná přesným Tobym Stephensem. A těm, kteří těch prvních uondaných osm epizod nakonec daj, nabídne Black Sails poklad. Vedlejší linky fajn pirátských persón, famózní bitvy, nečekané zvraty, sem tam ultimátní brutalitu, asi nejlíp nasnímanou mučící scénu evr a tu nejlepší znělku, kterou Bear McCreary kdy vytvořil. A to sakra není málo. ☠☠☠ ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Chytřejší a líp napsané, než se zdá. Všichni hlavní piráti jsou extrémně pohlední frontmani rockových kapel a všechny ženy sexy badass bojovnice, ale když přijmete tenhle svět nerealisticky cool pirátů, je to příjemná Game of Thrones v Karibiku s chytrými zvraty, konsekvencemi pro hlavní hrdiny a nečekanými úmrtími na všech stranách. 7,5/10 pirates would raise the black under Flint again. ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Zach McGowan se svým kapitánem Vanem apeluje na nejprotivněji zahranou postavu, co si ze seriálů pamatuji. Neustálé záběry na jeho rádoby nadvěcný pohled a rádoby drsnou chůzi s ohnutým hřbetem na mě udělala naprosto ukrutně béčkový dojem. To ale není nic proti nafoukané neherečce Max v utáhlém korzetu nebo Anne s hlubovými dialogy typu "fuck [doplň jméno]", "fuck [doplň věc]", případně ještě "fuck [doplň událost]" ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoli je děj seriálu zasazen do Karibiku, ve skutečnosti se natáčelo především ve studiích v Jihoafrické republice a v Kapském Městě. Zároveň zde také kromě historických kulis Nassau a dalších míst (např. i zimní Filadelfie) vznikly specializované vodní nádrže, v nichž se natáčela většina scén na moři. (oli009)
  • Roland Reed nahradil ve druhé sérii Jannese Eiselena v roli Dufresnea poté, co Eiselenovi diagnostikovali nádor na mozku a v roce 2016 zemřel. (oli009)
  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama