Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (108)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strastiplná cesta malej lienky, ktorá sa chtiac nechtiac ocitá uprostred krutého boja "hračky" prírody medzi armádou čiernych a červených mravcov. Srandistický poloanimák, ktorý príjemne prekvapil a pobavil. Nakoľko je nemý, celkom by ma zaujímalo ako ho počas sledovania vnímajú najmenší. Či bez dychu, alebo bez záujmu. Prišiel mi totiž skôr pre kategóriu "násť" a viac ročných. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Bohužel (nebo bohudík) znám Mrňousky, tak jsem byl ochuzen o moment překvapení oproti těm, co tenhle celovečerák .-) viděli jako první věc z Mrňousků. Ono se to samo nabízelo, místo jednotlivých roztomilých epizodek o peripetiích a radostech hmyzáčků, natočit celý film. A kdo jiný by měl být hlavním hrdinou než troubící beruška, neustále se škorpící s masařkami.. Tady jí to ale muchajzny pěkně vrátily hned v úvodu za všechny ty minulé provokačky v seriálu. . Zde jsou to však rezaví mravenci a jejich hordy jako ti největší záporáci. Shodou náhod se beruška dá do party černých mravenců, kterým pomůže bránit mraveniště... Útok na mraveniště opravdu v mnohém připomínal scény z Pána prstenů :-)). Nicméně, i když 88 minut dnes není žádná mega stopáž, přišlo mi to dlouhé. Sice to bylo plné krásných záběrů na přírodu, hmyz byl také animován hezky (ale na to jsme zvyklí), ale těch vtipností tam bylo na tu délku celkem málo. Prostě mně osobně mnohem více vyhovovaly jednotlivé dílečky a jednotlivé epizodky. Takhle se trochu nabízí myšlenka, že se snažili tvůrci ze skvělého seriálu ještě něco vypumpovat...konec konců ta závěrečná akcička beruškyx s masakami byla celá okopčená ze seriálu (byť tedy natočená nově v jiných kulisách). Ale i tak je to u mne za 4 kostky cukru. * * * * ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vrůůůůůzzzz, vrrrrm, bzzzzmm.............. Film je natočen podle pravdivého příběhu z jednoho nejmenovaného ůdolí v jižní Francii. Je to lehce přehnané, ale kdo viděl seriál, ví o čem je řeč. Spousty srandy, přátelství, smutku a vítězství. Co dokáže rozpoutat jedna krabice s kostkovým cukrem v jednom nejmenovaném údolí. Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

To je tak krásný příběh, tu berušku prostě zbožnuji. To je tak skoro reálný, že věřím tomu, že mravenci umí zapálit rachejtle a beruška unese krabičku zápalek že mravenci umí počítat do patnácti a po kostce cukru mravenčí královna z dovolením vyprdne tucty vajíček. Viděno náhodou, tohle jsem vůbec neznala dříve, ani seriál. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se toho bál, protože, Mrňousci, jako pěti-minutový seriál jsou výborní, ale co asi provedou autoři s časem 88 minut, to mi nebylo docela jasné a ze začátku jsem se i možná na malilinkou chviličku nudil. Pak se ale objevili na scéně mravenci a začalo to pravé, kreslené, hmyzí dobrodružství jak se patří. Cesta k mraveništi po řece, plná nástrah, nepřátel i komických situací mě velmi pobavila. Epická bitva o mraveniště byla prostě skvělá, jako vystřižená z Pána prstenů a přelet malé berušky nad krajinou bojiště snad předčil i všechna má očekávání. Dokonce i pavoučka jsem se dočkal a to už jsem se bál, že na něho autoři zapomněli. Obrana mravenčího hradu byla drsnější, než jsem čekal, ale v celku je to celé roztomilé a prostě příjemné. Mrňousci jako vždy nezklamali. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama