Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Recenze (108)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film je sice určený pro děti, ale udělá jim v šešulkách pěknou paseku. Rodiče do nich hustí, aspoň doufám tedy, že v lese se má zachovávat pořádek, nevyhazovat žádné odpadky, a tady najednou vidí, jak jsou ti tvorečkové doslova vděční za cokoli, co jim člověk zanechá, od kostky cukru přes zápalky až po rezavou plechovku. Já třeba pod vlivem z tohoto filmu hned po jeho skončení pohodil plný pytel odpadků v nejbližším lese a zařekl se, že popelnici už nikdy používat nebudu. Taky snímek zasahuje tvrdou ránu na solar všem rodičovským snahám omezovat sladkosti u svých dětí, protože ratolesti mohou zcela logicky namítnout, že když se po cukru stává z mravence suprmravenec, z nich se stanou suprděti, a kdo by ty nechtěl? Pravda, rodiče se mohou chabě bránit odkazem na mravenčí královnu a vysvětlovat holčičkám, že přeci jenom není žádoucí, aby řekněme v svém věku tří pěti letech nakladly tolik vajíček. Na jednu stranu se film drží reality, např. toho, že si mravenci chovají v mraveništi mšice, kterým olizují jejich sladké zadečky (což naštěstí na plátně nebylo zobrazeno), bohužel je v kině všichni rodiče a děti (až na mě teda) považovali za poskakující roztomilá zelená mravenčí vajíčka. Hrozné, taková nevědomost! Na druhou stranu snímek dost lže, protože berušky přátelé rozhodně nejsou vegetariány, s rozkoší by vycucávaly právě ony mšice a né jakési bobule. No a závěr děti krásně poučil o důležitosti člověka v přírodě, protože musí hasit každý průser, co si zvířátka nadrobí. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Áno je to skôr pre deti, ale ani dospeláci, ktorým nechýba kus detskej duše nebudú sklamaní. Je to až nechutne roztomilé, zábavné a aj dramatické!! :) ... pozor, dialógy sú striktne v chrobačej reči =D ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Mrňouskové něco málo ztratili ze své kouzelnosti. Film měl rozhodně větší potenciál. Ale 7/10 si to pořád zaslouží. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Je v tom cítit takový elegantnější, citlivější evropský přístup. Hezká variace animovaného filmu...72%. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se toho bál, protože, Mrňousci, jako pěti-minutový seriál jsou výborní, ale co asi provedou autoři s časem 88 minut, to mi nebylo docela jasné a ze začátku jsem se i možná na malilinkou chviličku nudil. Pak se ale objevili na scéně mravenci a začalo to pravé, kreslené, hmyzí dobrodružství jak se patří. Cesta k mraveništi po řece, plná nástrah, nepřátel i komických situací mě velmi pobavila. Epická bitva o mraveniště byla prostě skvělá, jako vystřižená z Pána prstenů a přelet malé berušky nad krajinou bojiště snad předčil i všechna má očekávání. Dokonce i pavoučka jsem se dočkal a to už jsem se bál, že na něho autoři zapomněli. Obrana mravenčího hradu byla drsnější, než jsem čekal, ale v celku je to celé roztomilé a prostě příjemné. Mrňousci jako vždy nezklamali. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Již tradičně hodnotím animáky nadneseně a velkoryse. Ani tady tomu není jinak, byť má jednu nevýhodu. Je příliš dlouhý. Mrňouskové jsou fajn ve svých krátkých epizodkách, kde je děj rychlý, úderný a za pár minut začíná jiný. Hodinu a půl, téměř, už je hodně. Kino už po hodině začalo hučet jako úl a dětičky držely na uzdě jen rodiče, kteří přece neodejdou dříve, když to zaplatily, co? Ale ti co vydržely, mohli alespoň ocenit vtipnou stránku příběhu a bravurní soundtrack, který umocňoval atmosféru. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně má vypadat, když někdo inspiruje něčím, ale ne tak, aby se jednalo o kopírování. Zrzaví mravenci zdraví jak skřety z Mordoru, tak bílo-ruké ()

serger 

všechny recenze uživatele

Animace a doprovodná hudba jsou sice pěkné, ale film je strašně roztahaný, stačilo by tak 30 minut místo 90... pak by to mohlo být milé a zábavné, takhle všechny ostatní dojmy přehluší nuda. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál Mrňouskové je skvělý a postupně jsem snad viděl všechny díly a to sám i s dětmi. Proto jsem dal šanci i prvnímu celovečernímu filmu. Kupodivu se to docela povedlo a Údolí ztracených mravenců si zachovalo hravost seriálu a dokázalo mě bavit celou dobu, což většinou animáky dle úspěšných animovaných seriálů nedokáží. Dech to ztrácelo jen občas, povětšinou to bylo i napínavé a hlavně mravenci patří k mým nejoblíbenějším „hrdinům“ z mrňousků. Poctivé tři hvězdy, pokud ale neznáte seriál a bude to pro vás vše originální a nové, hvězdu si přihoďte. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Emóciami nabité dobrodružstvo, ktoré trvá príliš dlho. A to myslím z pohľadu dospeláka. Prvá noc osirelej lienky dostala moju šesťročnú dcéru do takej depresie, že už ju nedokázalo nakopnúť vôbec nič a film poväčšine prefňukala. A to je, podotýkam, veľký fanúšik tejto roztomilej hávede. Krátke epizódky svedčia chrobáčikom predsa len viac. Mimochodom, paralelu z Pána prsteňov neuvidia okrem detí naozaj len neznabohovia. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Teda natočit devadesátiminutovej animák, ve kterým nepadne ani slovo, to chce koule. Místy je to sice zábava, ale místy taky pekelná nuda. A opět je tu problém, že pro dospělé je to moc infantilní (a často nelogické) a pro děti zase až moc strašidelné. Nápad tu byl, ale bylo s ním naloženo prachbídně. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěl těch hvězd nahodit víc, ale nemůžu. Věnuji se přírodě a hmyzu dost na to, abych některé věci nekousl. A že je to pro děti? No právě! Líbí se mi, jak je to animované a vím, že jde dnes už o kultovní seriál. Jasné. Zvuky pominu, bez těch by to nešlo. Ale mrzí mě hrozně moc, že se to netvořilo po vzoru pana Sekory třeba. Když už na to ty děti koukají a koukají hodně, mohly by prostě být některé věci správně! Jakože se z vajíčka vylíhne malá beruška? Mně to prostě vadí. Místo toho, aby už malinké děti viděli, jak se to ve skutečnosti děje, což fakt není problém, cpe se jim do hlavy opak. Hrozná škoda a za mě obrovské mínus celého projektu. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Keď moja 4 ročná dcérka začala kričať v kine: "Čierni, Do toho!" tak mi bolo jasné, že autori urobili malé geniálne dielo pri ktorom aj takí malí štuplíci sa stávajú fanúšikmi dobrodružných filmov. :) ()

simply 

všechny recenze uživatele

Jak mám Mrňousky ráda, tak tohle mě trochu zklamalo. Na celý film je toho málo a je to poněkud zdlouhavé. Lepší by bylo vybrat pár opravdu povedených scén. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík pro nejmenší diváky - cílovou skupinou jsou bezesporu caparti od 4 do 6 až 7 let. Mrňouskové nabízí přehršel nápadů z hmyzí říše a jednoduché, lehce mravoučné příběhy, které zaujmou i dospělé. Osmdesátiminutová stopáž je tak akorát, mohla být i o fous kratší, ale snímek rozhodně nenudí. Solidní tři hvězdičky. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Beruška aneb Cesta tam a zase zpátky. Velké dobrodružství beze slov, povinnost pro všechny fanoušky seriálu. Doporučuje 9 z 10 entomologů. ()

dodo24 

všechny recenze uživatele

Nemý Pán Prsteňov: Spoločenstvo prsteňa pre deti, ktoré budú mať problém s pochopením, lebo sú skazené americkými animákmi. ()

Reklama

Reklama