Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Recenze (108)

chemicquei 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od filmový adaptace Oggyho se tohle povedlo a naplnilo očekávání, i když jsem skoro přestal doufat, že se objeví nějaká ta klasická zběsilá honička pod vedenim prudivší berušky. Naštěstí byla a příběh tak byl dovedenej k parádnímu hodnocení :-) ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

V záplavě filmových odnoží dětských TV seriálů, velmi příjemný počin. Osobně bych ohodnotila spíše 4 hvězdami (neb čtyřminutová stopáž sluší Mrňouskům přeci jenom o dost víc).... byla jsem však přehlasovaná dětmi, tedy určitě povolanějšími diváky. A kdo jiný by taky mohl více ocenit a pochopit hmyzí boj o sacharidy. ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se jenom trochu, ale i tak to bylo celkem dobrý. Spíše pro mladší děti vhodné. Jedná se o příběh mravenců na cestách řekněme, který je graficky dobře udělaný. I tak se zde nachází nudnější části, ale také i ty zábavné, no ale jak říkám moc jsem se tedy nenasmál. Ale pustit si to večer v sobotu s rodinou, kde jsou malé děti, proč ne ? :) ()

tomanek 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo moc. Perfektní bitvy mezi mravenci, dobrá zápletka, dojemný příběh a pěkná hudba. Ani mi nepřišlo, že je to celovečerní film a ne jen další krátká epizoda. No a hlavně beruška, kterou si musí oblíbit každý. Rozhodně doporučuju nejenom dětem a skalním fanouškům lučního hmyzu. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Hodne pekné, nápadité, bez slov a bez nejakej mimiky a predsa plné emócií. Škoda niektorých zbytočných snov, kedy ma žrali mrle, ináč som spokojný. Taký malý mravenčí Hobit :) ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu producenti rozhodně nešetřili, takovou výpravu, jakou má bitva v druhé polovině, by tvůrcům záviděl s otevřenou pusou nejeden režisér válečných filmů. Tomu říkám rozmáchlý hmyzí kompars :-) Nekomplikovaný, příjemný děj. 88 minut bzučivé podívané. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pičovina jak ochrnutý plavčík. Dlhé predlhé, ku tomu nekonečne nudné. Malo to pár svetlých momentiek, či už milých alebo miestami aj vtipných, ale jednoznačne prehlasujem, že na mňa to nefunguje. Animácia ma tiež práve neposadila na riť a nenazval by som to ani roztomilé. Hej ozaj a niekto tu dokonca písal, že je to akčné. No tak to musí byť jeden adrenalínový zmrd, hotový Action Jackson. S tak dynamickým človekom by som vážne nemohol bývať, dočista by ma zblbol keby dvakrát po sebe klipol viečkami. Slabéééé !!! ()

tharros 

všechny recenze uživatele

Má rodná kraj spolu se sousedkou Francií, obohatila svět o další majstrštyk! Natočit přírodu a vložit do ni neagresivně zanimované zvířátka? Proč tato originalita nenapadla někoho dřív? Termití válka "Červená X Černá? Zvuky automobilových motorů, při pohybu křídel malého hmyzu? Pavouk žijící v baráku pro panenky? Unikátnost šlehá diváka do ksichtu ať už se jedná o vyhroceného filmového kritika, či malé dítě co sotva chodí.. Nedávám 5 hvězdiček na lehkou váhu, tento film si je však zaslouží. Na co hromadu akčních postav, aut, výbuchů a bůhví čeho? Stačí málo a člověk může být uspokojen pouhou kreativitou a nápaditostí, která byla vtěsnána do 88 minut. Za mě překvapení mezi animáky!! ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák, který zachovává tvář i chování hmyzošů, jen je malinko vylepšuje. Jakákoliv podobnost s jinými snímky je čistě "náhodná". ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Má to stejný problém jako seriál: technicky je to nádherně udělané, grafika animace, kamera, zvuk naprosto bez chyby. Ale chybí tomu závěrečná pointa, nějaká tečka za dějem. Čekal bych že třeba mravenci na konci na novém mraveništi udělají berušce pomník nebo něco takového, ale prostě děj plyne, pak skončí a očekávání zůstane nenaplněné. Jsou v tom jalové scény (pavouk v domku, druhá beruška a sirky), takže tomu stejně jako seriálnu nemůžu dát pět. Hezké čtyři si to ale zaslouží, viděno v kině. ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Tak to mravenci podpalují lesy, a já si pořád myslel, že za to můžou neukáznění turisti u táboráků, nebo nějaký kuřák, který zahodil vajgl. A co je na tom nejhorší je to, že to páchají ti černý. Od rezavých bych něco tak zákeřného čekal, ale od těch černých :oO, to tedy ne, a ještě ke všemu ve spolupachatelství s vykulenou beruškou. Tak to je fakt síla dozvědět se konečně, jak je to ve skutečnosti. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Bylo tu všechno: Akce, napětí, monumentální epické bitvy, malý létající hrdina, drak a mořská obluda. Takovýhle kabát tomu, ale nikdo nedal, aby se v epické fantasy filmu proháněly tak prosté věci jako beruška, mravenec, mouchy, pavouci a podobně. Navíc tvůrci srší kreativními nápady(pronásledování na řece, petangová koule do katapultu, rachejtle, sprej proti mravencům a sirky, podzemní knihovna pod mraveništěm). Tak jest, jak už to napsal DaViD'82 Beruška: Cesta tam a zase zpátky je výborné skromné dobrodružství, která s přehledem kope do zadnice spoustu mluvených filmů. ()

carter... 

všechny recenze uživatele

60% Opravdu krásné grafické zpracování. Avšak celovečerák je na tento němý film přece jen velké sousto. Doporučuji původní krátké seriálové díly Mrňousci. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

To je tak krásný příběh, tu berušku prostě zbožnuji. To je tak skoro reálný, že věřím tomu, že mravenci umí zapálit rachejtle a beruška unese krabičku zápalek že mravenci umí počítat do patnácti a po kostce cukru mravenčí královna z dovolením vyprdne tucty vajíček. Viděno náhodou, tohle jsem vůbec neznala dříve, ani seriál. ()

Reklama

Reklama