Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (108)

Sancty 

všechny recenze uživatele

Emóciami nabité dobrodružstvo, ktoré trvá príliš dlho. A to myslím z pohľadu dospeláka. Prvá noc osirelej lienky dostala moju šesťročnú dcéru do takej depresie, že už ju nedokázalo nakopnúť vôbec nič a film poväčšine prefňukala. A to je, podotýkam, veľký fanúšik tejto roztomilej hávede. Krátke epizódky svedčia chrobáčikom predsa len viac. Mimochodom, paralelu z Pána prsteňov neuvidia okrem detí naozaj len neznabohovia. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ferda Mravenec & Beruška: Revisited ~~~ Pěkná příroda, skvěle úchylní broučkové a internacionálně multilingvistické bzučení a ticho. U seriálu se podařilo zanedlouho vyplýtvat nápady. Tady je jeden dlouhý příběh a dost nápadů tak akorát. Tututuu you, Kuky! + za skvělou atmosférickou hudbu k takovémuhle bijáku :) ()

Reklama

Lottr 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se toho bál, protože, Mrňousci, jako pěti-minutový seriál jsou výborní, ale co asi provedou autoři s časem 88 minut, to mi nebylo docela jasné a ze začátku jsem se i možná na malilinkou chviličku nudil. Pak se ale objevili na scéně mravenci a začalo to pravé, kreslené, hmyzí dobrodružství jak se patří. Cesta k mraveništi po řece, plná nástrah, nepřátel i komických situací mě velmi pobavila. Epická bitva o mraveniště byla prostě skvělá, jako vystřižená z Pána prstenů a přelet malé berušky nad krajinou bojiště snad předčil i všechna má očekávání. Dokonce i pavoučka jsem se dočkal a to už jsem se bál, že na něho autoři zapomněli. Obrana mravenčího hradu byla drsnější, než jsem čekal, ale v celku je to celé roztomilé a prostě příjemné. Mrňousci jako vždy nezklamali. ()

tharros 

všechny recenze uživatele

Má rodná kraj spolu se sousedkou Francií, obohatila svět o další majstrštyk! Natočit přírodu a vložit do ni neagresivně zanimované zvířátka? Proč tato originalita nenapadla někoho dřív? Termití válka "Červená X Černá? Zvuky automobilových motorů, při pohybu křídel malého hmyzu? Pavouk žijící v baráku pro panenky? Unikátnost šlehá diváka do ksichtu ať už se jedná o vyhroceného filmového kritika, či malé dítě co sotva chodí.. Nedávám 5 hvězdiček na lehkou váhu, tento film si je však zaslouží. Na co hromadu akčních postav, aut, výbuchů a bůhví čeho? Stačí málo a člověk může být uspokojen pouhou kreativitou a nápaditostí, která byla vtěsnána do 88 minut. Za mě překvapení mezi animáky!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem naposledy viděl jako děcko a pamatuji si, že se mi nikdy moc nelíbil, ačkoli jsem obdivoval animaci. Když jsem poprvé slyšel o tom, že z toho bude film, nedokázal jsem si to představit, ale po dvou Ovečkách Shaun, z nichž jedna je hodně blízko tomu, aby se mi dostala do TOP 10 oblíbených filmů, jsem to už viděl jako poměrně reálné. A teď když jsem ten film konečně viděl musím říct, že se mi líbil. Akorát mě zklamal nenaplněný potenciál. Čekal jsem nějaké epické (tentokrát to myslím bez ironie) dobrodružství, ve kterém se malá beruška ztratí rodičům, zbytek filmu je hledá a poznává další obyvatele hmyzí říše, některé milejší, jiné míň. Vím, je to kýč, ale pořád by mi to přišlo příběhově atraktivnější než to, co z toho nakonec bylo, Samotná válka mravenců, která tady trvá dobrou půlku filmu, mohla být jen závěrem, protože i přes vynalézavost tvůrců mi ta bitva začala připadat poněkud utahaná. Asi i proto jsem z toho ve finále nebyl nadšený nebo okouzlený, jak zde někteří píšou, ale uznal jsem, že to vůbec nebylo špatné. Navíc já mám pro vyprávění jen obrazem slabost a už musím ocenit jenom to. Pak mě teda ještě zklamal humor, který je v drtivé většině případů čistě pro děcka, ale najde se pár výjimek (třeba závod berušky s mouchami nad silnicí). Jestli bych ale nějakou část měl označit jako kouzelnou a do jisté míry i roztomilou, tak tu s pavoukem, ta se mi líbila fakt hodně a za ni samotnou bych dal 5*. Uvažoval jsem nad slabými 4*, možná to i časem změním, ale teď to celkově vidím na silné 3* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama