Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film rozpráva strašidelný príbeh 27-ročnej Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá okolo seba nečakane začne šíriť skazu a smrť. Po tom, čo miestny kňaz (Michael Peña) zhodnotí, že Angela je posadnutá diablom, Vatikán zaháji pokus o exorcizmus. Starobylé satanistické sily sú ale silnejšie, než sa predpokladalo. Pokus o vyhnanie diabla farárom Imanim (Djimon Hounsou) a kardinálom Bruunom (Peter Andersson) dopadne katastrofálne a, čo je pre cirkev ešte horšie, z Vatikánu uniknú záznamy o tejto udalosti. (ywo666)

(více)

Recenze (66)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dnes jsou ty mravně závadné tagy trochu slabší, asi nemám den. Jen "mrdnout, kurva a černoprdelník", vše samozřejmě v uvozovkách, jak to mají cenzorští pokrytci rádi. Tristní výskyt vulgarismů však nahrazují oplzlé, sexuálně explicitní eufemismy, a tak se i dnes, milí bratři a sestry v Kristu, můžete spolu HOMOkamarádem Martinem freneticky křižovat a sborově hřímat „Apage verbalis!“ *** Ač slušně natočeny a osazeny spanilými herci, jsou Vatikánské pásky dobré leda tak k zatejpování zlomeného krucifixu, kterým člověk vztekle „mrdnul“ o zem, když po půl hodině vzali za své veškeré naděje, že se ve vymítacím žánru dočká ještě něčeho záživného. A tak matička církev, ty „kurvy“ nenažrané, zlodějské, pedofilní, opět unyle zaříkává vlastní, účelově vytvořené bludy, za pomocí kterých tu za 10 století ukradla blahoslaveným, co mohla. V rámci soudobého píárka Vatikánské banky tu otravně vymítají sympatičtí a kůl „černoprdelníci“ slizkou bloncku, které Satan přefoukl silikony a jíž by za normálních okolností vymetali někde v sakristii deseticentimetrovým duchem svatým, když by jí předtím po zpovědi naordinovali jako vykoupení půl hodiny foukání do šalmaje. A jakmile se to konečně začne alespoň trochu rozjíždět, tak to skončí, za což by celý realizační tým zasloužil za hysterického předčítání Rituale romanum análně zprznit borovou šiškou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,495,000Tržby USA $1,784,763Tržby Celosvetovo $8,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ na moje prekvapenie pozerateľné, zvládnutý horror, či už po režisérskej alebo hereckej stránke, hlavne tá režijná ma prekvapila nakoľko Mark Neveldine ma doteraz svojim rozháraným štýlom moc neočaril, tu mu to nejak vychádza, napätie a dusná atmosféra tu samozrejme nechýba /65%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl náhodou v polské televizi a kupodivu mne bavil. Asi jsem se nechal odradit tím nízkým hodnocením. 50% si film určitě zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

30 %. Keď sa kedysi robili horory so Satanom alebo aspoň diablami a démonmi, vyliezli z toho budúce klasiky (Omen, Rosemary, Exorcista). Dnes sa robia videoklipové nudy s neznámymi kočkami v hlavných rolách, ktoré by ste si radšej predstavili v porne. Už si ani nepamätám, kedy som posledný raz videl poriadny horor o vymetaní. Bohužiaľ, ani The Vatican Tapes nie sú výnimkou. Scenár je plný nudných pod-žánrových postupov a klišé, o ktorých sú scenáristi z nejakého záhadného dôvodu presvedčení, že tam MUSIA byť (alebo sa im proste nechce vymýšľať nič nové). Jediní herci, ktorí stoja aspoň za niečo, sú Djimon Hounsou a Michael Peña, ale ani u tých nejde o to, že by super hrali super postavy, ale proste len o to, že sa na nich pozerá lepšie, ako na ostatných (ale Hounsou má takmer len cameo). Film chytí tempo až ku koncu. Vymetanie síce netrhalo nervy, ale vytasilo sa s dvomi nápadmi, ktoré sú v rámci pod-žánru vcelku originálne (nebudem spoilerovať). ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa zvýšil počet nahlásených posadnutí démonmi po celom svete. Biskupom z Vatikánu sa dostane do rúk páska, na ktorom je dievča z USA, ktoré vraj vykazuje známky posadnutia. Počas svojho pobytu v nemocnici ublíži niekolkým luďom a začne sa o ňu zaujímať miestny kňaz. Keď sa už situácia nedá udržať pod kontrolou, musia povolať biskupa z Vatikánu, aby vykonal exorcizmus. Dokážu však poraziť Diabla, ktorý našiel svoje miesto v tele nádhernej dievčiny bez toho, aby jej ublížili? - Na tento horor som sa tešil dosť dlho, aj keď podla názvu som od toho neočakával nič extrémne. Téma exorcizmu ma velmi zaujíma a bolo tu odhalených vela informácií, napríklad informácie o havranoch, ktorí bývajú v hororoch pravidelne a tu sa im venovala pozornosť, ktorá mi dala nové poznatky. Zaujalo ma to, že tu katolícka cirkev bola ukázaná v pozitívnom svetle, čo sa v hororoch z USA velmi často nestáva. Film som očakával kvôli hereckému obsadeniu a hercom Michaelovi Peñovi a Djimonovi Hounsouovi, o ktorom som sa medzičasom dozvedel, že bol v minulosti bezdomovcom. Ostatní herci podali tiež skvelé výkony. Najväčším prekvapením však pre mňa bola Olivia Dudley. Túto herečku som videl po prvý krát, a bola pre mňa perfektná. Má prirodzenú charizmu a je krásna od prírody, čo sa u herečiek často nevidí. Jej herecký výkon ma fascinoval a velmi sa teším ma to, keď ju uvidím v Paranormal Activity: The Ghost Dimension. Vizuálne sa mi všetko strašne páčilo. Obraz bol čistý a občasné Found Footage prvky vôbec neboli na škodu. Tohtotýždňovému The Exorcism of Molly Hartley sa to nevyrovná, ale prekonalo to moje očakávania a celé to velmi rýchlo ubehlo. + herec z A Perfect Vacation + herec z The Lazarus Effect + herečka z Paranormal Activity: The Marked Ones ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kňaz a vatikánski exorcisti sa pokúšajú premôcť démonické sily, ktoré v kóme posadli mladé dievča. Hoci by sa to podľa názvu mohlo zdať – nejde o found footage a dokonca to ani nebolo také hrozné ako som sa vopred obával. Ale aj tak to vo svojom subžánri za zvýšenú pozornosť nestojí a nijak tomu nepomohol ani vyšší rozpočet a známejší herci. Pomaly každú druhú scénku som si hovoril, že keby sa to teraz zvrhlo do paródie typu "Scary Movie", tak by ten film bol omnoho účinnejší, funkčnejší a asi aj lepší. Toto je len slabá, predvídateľná somarinka, ktorá by možno tak vystrašila babky v kostole. Možno. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Angelu jedného dňa ďobne havran do bradavky, až jej z toho natoľko prejebe, že sa dostáva pod drobnohľad mexického farárka, bývalého Chucka Norrisa z Vietnamu. Aby toho nebolo málo, jej psychicky narušený foter, ktorý si s ňou v detstve, bez pocitu viny, pár krát nezáväzne vrzol, cíti nepríjemnú konkurenciu v podobe mladého "býčka", ktorému zázračne stojí aj bez modrej lentilky. Jebe kompletne Angele na gebuľu? Alebo si pchá krucifix do zadku úplne bez príčiny? Prepáčte!!! Ale nedokážem písať seriózny komentár k takejto sračke. Mňa by teda fakt zaujímalo koho mohla táto paródia vystrašiť. Na pásky od farárka z Očovej som sa neskutočne tešil. Niektorí "klebetníci" totiž tvrdia, že v "knižnici" samotného Vatikánu, hlboko pod "skodami" za veľkou kovovou bránou, zamknutou na "sedem západov", existujú dôkazy o existencii Boha, čiže zákonite aj Satana, ktorý je hlavným "šéfom" protistrany (pre debilov - OPOZÍCIE). Bohužiaľ, tento polo "F.F." z hororového hľadiska sklamal na plnej čiare, takže na nedeľnú omšu sa zo strachu z princa temnoty opäť nedostavím. Tie vaše oplátky bez chuti si zožerte sami, najebať z vína sa môžem aj sám. Navyše, medzi najväčšími zmrdmi, sediacimi v prvej lavici sa mi aj tak miesto neujde a Boh do zadných radov, kde stojí bedač - nevidí. Keď tvorcovia nemali odvahu odkryť karty, neviem na kerého Krista sa púšťali do takéhoto projektu. Ako ďalšie mínus uvediem (čo nebýva u mňa zvykom) kokocké správanie postáv. Mať takého fotra tak som posadnutý od malička. Nechcel dať dcéru "Karolkovi007" z Pokecu, taaaak nech mu ju trtkáva diabol. Za ten záver si táto zmrdačina nezaslúži nič iné ako - ODPAD, lebo jedno z mála čo z duše neznášam, je keď v horore robia propagandu Ježiškovi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mladá žena Anděla (Angela), jak příznačné jméno, je od návštěvy nemocnice, kde jí sešili rozřízlý prst, divná. A může za to krkavec (ne, havran to opravdu není)! Tedy matka byla běhna, po automobilové nehodě strávila Anděla 40 dní v kómatu...a tak prostě podobnost s Kristem více než náhodná. Solidní drama se promění v horor v momentě, kdy dojde na vymítání, i když masakr v blázinci také nebyl k zahození. Škoda, že v nejlepším film končí, ale právě konec musím pochválit, i když jistě, máme tady minimálně The Omen, ale to nevadí. Samozřejmě že pokud je film o Ďáblovi, pak musí dojít i na Krista, to zkrátka jinak nejde, páč jsou to dvě strany jedné mince. Pak už jen záleží - kdo s koho. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak především jsem byl překvapen, což je ale samozřejmě jen a pouze moje chyba, protože zpravidla nečumím na trailery, že se, jak by mohl mást název filmu, nejedná o found footage. Výhoda/nevýhoda, to bude asi individuální, ale ono je to vlastně jedno. Proč se film jmenuje The Vatican Tapes, to opravdu nevím, zavádějící jsou obě slova. Díky průměrné režisérově předešlé tvorbě se dal očekávat dobrý horor, což podtrhovala účást dvou známých tváří ( Michael Peña, Djimon Hounsou), no řeknu Vám, nestojí to za moc. Originalita nula, nějaká ta akce v podobě sebedestrukcí a vymítaní se sice objeví, ale spíše zůstává kameře skryta, takže já tohle za sebe nedoporučuju. Za posledních 10 let vzniklo asi tak 15 filmů s motivem vymítání a více než třetina stají za hovno. A tento taky, za týden nebudu vědět, o čem to bylo. 35% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Připravte se na příchod Antikrista Babiše! Důchodcům nepřidal, kouřit se bude už jen zdravě, brambory a jablka zdraží, rohlíky definitivně nebudou odpoledne křupat, autobusáci nedostanou požadované kilo na hodinu. Ve Vatikánu ale mají své metody, jak se k podobným necitelným kurvám, co vydávají čechoslovenštinu za aramejštinu, stavět. Na jejich páskách je zachyceno znepokojivé Kalouskovo, Filipovo a Dolejšovo posednutí. Teď k nim přibude i vnadná blondýnka Angela, na kterou je dobré si připravit prsty. Na své si přijdou milovníci agresivního režijního stylu, znepokojivých báchorek a exorcismu. To všechno nabízí Mark Neveldine vrchovatou měrou. Poté, co ukončil nerozlučnou režijní spolupráci s Brianem Taylorem, se zrovna nerozhodl vydat se cestou, kdy si získá uznání kritiky i diváků. Kritikům se nezavděčíte, u nich je to ztracené, diváci holdující filmům o exorcismu. by však mohli dát filmu šanci. Rituál vymítání, kterému je věnována závěrečná fáze filmu, má hned několik prvků a nápadů, které ve filmech s obdobnou tematikou ještě k vidění nebyly. Je veden znepokojivě, diváka přiková, i hrdinka bude určitou chvíli přikovaná, katoličtí kněží jsou uvěřitelní, Peter Andersson, v roli jednoho z nich, je fascinující. Neokoukaná Olivia Taylor Dudley je příslibem ruky na kalhotách a pocákání svěceným semenem je její dar. Dejme tomu, že se tak urputně nebude bránit té mrdce. Jo, je to solidní kurvisko. Šel z ní strach, ale ne ve smyslu, že byste se z ní posrali, ale strach, že jí jeden čurák nebude stačit. Film je technicky vycizelovaný, kamera filmem dynamicky poletuje, prostory nemocnice a blázince, ve kterých se s hlavní hrdinkou ocitneme, jsou chladné a neútulné, trochu jsem ale postrádal sevřený pocit z těchto nelákavých prostor, rušivě naštěstí nepůsobily občasné záběry dokumentární kamerou, se kterou se pořizoval záznam do vatikánských archivů. Všechno v pohodě, až na ten závěr. Ten je prostě sprasený. Posledních pět minut si říkalo o přetočení. Naroubovalo se do nich něco, co nemělo funkčnost, smysl a film tím málem ztratil respekt. Pokud si nechcete zkazit příjemně strašidelný zážitek z filmu, sekvenci po vymýtání elegantně vynechejte. Režisér nezapomněl i na pár prachem zavátých herců. Kathleen Robertson, Michael Paré nebo Daniel Bernhardt už nějaký ten čas nefigurují v popředí zájmu režisérů. Mark Neveldine si počínal zdatně. Se scenáristy nezvolil sice úplně uvěřitelný způsob posednutí temnými silami, ale nasadil zajímavý hororový ráz a rozměr. Jeho film má jen střídmou stopáž (cca 80. minut). Takže se zvládnout dá. Doufejme, že mě Babiš nenapálil a neposlal za sebe předvoj v podobě Moniky Štikové. To víte, to blond háro se v tom návalu hrůzy snadno splete. 80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film nakoniec dopadol celkom okey. Ale musím sa priznať, že som od neho čakal o niečo viac a to najmä čo sa týka faktoru strachu. To je dokopy možno jeden z mála problémov, čo film má, no podľa mňa je veľmi závažný. "The Vatican Tapes" nie je podľa mňa ani trochu strašidelný. Je to celkom fascinujúce sledovať a človek chce vedieť kam sa to posunie, no nebol jediný moment, kedy by som sa vydesil s výnimkou keď vrana vletela do autobusu. To bola najsilnejšia scénka čo sa faktoru strachu týka. Zvyšok bol znepokojujúci, ale nie desivý. Okrem toho ešte trošku vadili 3D Efekty, nakoľko som film videl v 2D. A je to len pre efekt... nič viac ani menej. Efekty sú ale podľa mňa solídne, postavy sú celkom v pohode, jediný kto je podľa mňa ale ozaj dobrý je mladý kňaz. Scénka exorcizmu je výborná a rovnako aj bitka bláznov stojí za to. Som rád, že som film videl a zapôsobil na mňa viac než mnohé iné horory tohto roku, ale skôr po vizuálnej a príbehovej stránke. Plus dávam veľký kredit filmu za to, že skombinoval found footage s klasickým filmom. To sa často nevidí a funguje to skvele. Ale ako som už povedal, z faktoru strachu je film dosť mdlý. Hodnotenie: C ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu strašný.Mark Neveldine je úplně stejný dřevo i když točí sám.Hlavně střihač by si zasloužil přibít ke kříží, polejt benzínem a zapálit.Každý normální a byť sebemíň talentovaný režisér se snaží vyprávět nějaký souvislý děj, snaží se diváka vtáhnout do příběhu a gradovat děj, jenže to jsem snad už deset let neviděl takovej bordel.Naprosto nelogický střih scén, kdysi se jakoby něco děje, potom je střih úplně jinam, na scénu která s tim vůbec nesouvisí a pak zase zpátky na scénu, která měla snad bejt ještě před tou, která měla vyvolat nějakou tu reakci.Monumentálně nesouvislý guláš plný střihových a scénáristických zhovadilostí.K čemu máte ve filmu herce jako Peña, Hounsou atd. když jim dáte úplně minimum prostoru.Hlavně druhý jmenovaný...tvl takovej herec a on tu má snad tři věty!!!To by mětam mohli postavit taky, natřít mě na hnědo a odehrál bych jim to s nadšením zadarmo.Občas se sice povede nějaká scéna a Olivia Dudley je skvělá, ale to je všechno.Strašně promrhaný herecký potenciál, zhovadilý střih a příšerný styl vyprávění příběhu navíc s tak klišoidním a směšným finále, že sem zhnuseně vypnul televizi a šel na balkón zapálit svíčky do pentáče a uctívat mocného kulišáka Giglameše, pána temnoty, ať Neveldina vypenetruje krucifixem.Krucifix už!!!Zabitý, celý a hrozně.35%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě nesmyslně podhodnocený film. Vatican Tapes sice nepřináší do posedle vymítacího hororu nic nového, ale osvědčené postupy a žánrová klišé podává zábavnou formou, přidává slušnou atmosféru a ždibec napětí, ačkoliv zrovna druhého jmenovaného mohlo být víc. A docela se povedl i casting, kdy poměrně známá jména zastínila ta nejméně okoukaná, Olivia Dudley. V pohodě jsem jí dokázala uvěřit všechny polohy a navíc ta holka dobře vypadá. Podle hodnocení jsem čekal průser, ale nakonec jsem byl víc neš příjemně překvapen. 75% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

S touto tématikou jsou filmy super a vzhledem k castingu jsem od toho dost očekával. Tak trošku mi vrtalo hlavou, proč menší horor s tak nabitými herci nebyl v kino produkci a prakticky jen prosvištěl na DVD. Postavy jsou v pohodě, dej se vyvíjí během jednoduché zápletky, tak jak člověk očekává, ale.... Scény, kdy se má projevovat zlo, démon, antikrist, tak jsou velmi nudné, nenápadité a závěr? Snad nejhorší v exorcistické filmografie a dostáváme neskutečný patvar. Docela by mě zajímalo, kdo ty herce do toho nalákal, asi honorář, na zbytek nezbyly peníze.....4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle byl ten nejnudnější exorcismus ever. V tom filmu nefunguje, až na některé herecké výkony, absolutně nic. Když pominu generický scénář, který je jen sbírkou všemožných klišé bez jakékoli vlastní iniciativy a ve finále i působí spíše jako divný pilot k seriálu, po stránce budování atmosféry a výstavby scén je to celé úplně zoufale mimo. Divák se u toho nebojí, divák se u toho nebaví, protože je to divně sestříhané a z filmařského hlediska absolutně bez života. Odpady moc nedávám, tady jsem k němu neměl daleko. Co tu dělal Michael Peňa je mi naprostou záhadou. Neveldine ať už raději nic netočí, ani jeden z jeho filmů nestojí za nic. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

The Vatican Tapes nieže žiadnym novátorským dielkom. Len sa priživuje na tom, čo tu už dávno ukázal niekto iný. To by ani tak nevadilo, lebo do tohto žánru priniesť niečo nové, je už priam nepredstaviteľné. Ale raz začas príde film, ktorý ponúkne niečo nové, iný smer a tento, to pravdaže nie je. Na film sa dobre pozerá, je technicky na slušnej úrovni, hudba sem pasovala a herci sa sem tiež hodili. Len ako film ubieha, tak je jasné kam to všetko speje. Najväčším problémom filmu je scenár, nevedel vobec vytvoriť príslušnú atmosféru a pri takýchto filmoch by mala byť jeho súčasťou, čo ale nebola. Film nenaserie, ale určite ani nenadchne. Slabé 3*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno tvoje a už nikdy nepúšťaj Marka Neveldina za kameru! To je jediná modlitba, ktorú som odteraz schopný odriekať, pretože po mizernej sérii Crank a úbohom Ghost Raider 2, ktorým Neveldine túto postavu (a takmer aj komixový žáner) doslovne pochoval sa rozhodol pochovať aj horory s témou exorcizmu. A rovnako ako nevie točiť akciu, nevie točiť ani horor. Tento „pán režisér“ skutočne nemá talent a schopnosti natočiť čoby len jednu fungujúcu, zaujímavejšiu, pútavejšiu scénu a v prípade The Vatican Tapes sa rozhodol otravovať s dementnejšou verziou Stigmata. Strašenie tu prebieha tým najprimitívnejším spôsobom z Béčkovej produkcie, keď v prvých minútach si postavy počas prezerania fotografií všimnú na obraze monitora tvár Satana a divák sa má akože báť. Ďalej to nie je o nič lepšie a variujú sa iba kompletne všetky klišé z exorcistických hororov. Vrany tu tak narážajú do okna, titulná postava sa chová čoraz podivnejšie, v závere dôjde k nejakému nudného vymietaniu počas ktorého film takmer ani nič neukáže, no a ani jedna z týchto scén nemá žiadnu atmosféru, napätie alebo čokoľvek čoby zaujalo. Nehovoriac o tom, že ich ešte navyše kazí zbesilý strih, ktorý otravoval už v Crank, ale do hororu sa nehodí už vôbec. Vo výsledku tak žiadna originalita, žiadne režijná invencia, iba otravný horor, ktorý by snáď nevystrašil ani maloletého miništranta. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Vatican Tapes“ nepřináší ani humor, který by se dal třeba díky přítomnosti Michaela Peñi očekávat. Není zde prostě nic, co by film nějak vyčlenilo. Snímek není špatně natočen, ale nemá v sobě nic, co by bylo trochu jiné, co by vás přimělo si myslet, že má pořád ještě smysl točit vymítačské filmy. Už dlouho jsem neviděl nějaký, který bych ocenil. „The Vatican Tapes“ je jen dalším z mnoha. ()

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Reklama

Reklama