Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tááák jsem viděl další hovadinu. Netvor je kompletní vykrádačka Vetřelce. Může být něco co kopíruje veškeré již jednou viděné a hlavně dokonale promyšlené shémata dobré? Může ale není! Může být obluda, kterou hraje chlapík navlečený v kostýmu Godzilly (!!!) děsivá nebo aspoň zábavná? Může ale není! Z každého záběru Netvora čiší obrovská lacinost, hloupost a nevěrohodnost. Herci jsou příšerní. Kdo by taky hrál v takové kravině, že? No třeba takový Klaus Kinski bohužel. Ale naštestí je tam jen chviličku a je nejsvětlejším momentem celého filmu. O ostatním nestojí za to mluvit. Jediné co jsem si přál bylo aby ti pitomci co nerozeznají člena posádky od hnijící oživlé mrtvoly a co náhodou objevili druhý vchod do strojovny (fakt fundovaná posádka ...) už konečně chcíply. Bohužel moje přání nebyly vyslyšeny na 100%. A pozitiva? No existuje ještě spousta mnohem horších filmů a tady se aspoň něco pořád dělo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já bych tento film moc s Vetřelcem nesrovnával. Oba filmy jsou naprosto rozdílné. Samozřejmě se zde dá nalézt několik podobností, ale jinak film směřuje úplně jiným směrem. Asi nejslabším článkem filmu je samotná nestvůra, která ač nejde moc vidět, tak vypadá hodně směšně. Především pak ve scéně, kdy škrtí kapitána lodi a jdou vidět lidské ruce v rukavicích. Jinak má však film klasickou atmosféru sci-fi hororů 80.let, která má místy docela zajímavé grády. Je ovšem taky pravda, že první polovina filmu je nudná jako prase. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Moc mě neserte.“ Videoklasika môjho detstva, po ktorej sa následne zľahla zem, ja som zabudol na to, ako sa volá, aj kto v nej hrá a pomôcť s vypátraním mi musel až choze. Následne ma čakalo polročné zháňanie filmu. Nakoniec som nezohnal žiadne luxusné DVD, ale krásne hnusnú nahrávku z televízie Nova s logom televízie v rohu. Táto technická (ne)úroveň plne korešpondovala s verziou, ktorú som videl ako dieťa. Výsledok? Nostalgia bokom - v porovnaní s Votrelcom (ktorého to zjavne vykráda pardon kopíruje pardon inšpiruje sa ním) nie ej o čom. Postavy, herecké výkony, akčné scény, triky, dialógy, hlášky, vzťahy, vízia budúcnosti, výprava, to všetko smrdí béčkom a nedostatočným rozpočtom (ktorý pravdepodobne vrcholí vo finále, kedy vidíme latexovú obludu v plnej kráse a je to horor). Kladne vnímam prekvapivo drsné gore a v konečnom efekte aj samotnú výpravu, ktorá je síce lacná, ale na druhej strane z nej razí solídna depresívne, vcelku tiesnivá atmosféra. Dieťa vo mne si stále chce obliecť skafander, do pravej ruky svetlomet, do ľavej búchačku a vyraziť do temných priestorov a tam bojovať s netvorom. Ale film samotný je hrozný. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Malý sf hororový tajný gem. Krásna symfonická hudba, parádne praktické masky a gore FX, všetko je vymodelované ručne, vrátane vnútrajšku vesmírnych lodí a cudzej planéty. Balzam na CGI rozorvanú dušu. Aj herci sú poctiví, Kinski, hoci je vo filme len krátko, si musel svoju rolu nemeckého kozmonauta užívať. Vôbec filmu škodí, že sa snažil do deja narvať aj Alien clona, ten je zďaleka najrozpačitejší, nepresvedčivý. Kľudne stacili parádny space zombies, ktorí sú zdrojom najlepších masiek a gore scén. Ale aj tak je to nostalgická early 80s sf hororová, zábavná jazda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší hriech našej VHS-kovej mladosti, ktorý si kvôli objektívnejšiemu hodnoteniu treba pozrieť po desaťročiach znova. Ale dá sa to vôbec objektívne hodnotiť? V podstate čistý odpad, ktorý natvrdo mieša Votrelca a Vec, dokonca aj tú pôvodnú z päťdesiatok. Funguje ale oná neopakovateľná osemdesiatková atmosféra vesmírnych letov a exteriérov cudzích planét a mesiacov, poctivo vytvorených v štúdiu. Škoda, že sa netvor tak podobal na Votrelca, ak by tu tvorcovia preukázali aspoň trochu invencie, odporučil by som to aspoň ako guilty pleasure. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama