Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V honbe za novými materiálmi a progresívnymi technológiami dve nadnárodné spoločnosti investovali obrovské finančné prostriedky do vesmírneho výskumu. Konkurenčné firmy Richter Dynamics a NTI zvádzajú neúprosný boj o získanie komerčnej nadvlády. Súpernie ich zavedie až na Tinan, na najväčší mesiac planety Saturn. Tam však prebudia krvilačného mimozemského netvora. Rozpúta sa vesmírny masaker. Sci-fi horror "Creature" je trapná, nudná, béčková, nízkorozpočtová kópia kultových snímkov "Votrelec" a "Vec". * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Moc mě neserte.“ Videoklasika môjho detstva, po ktorej sa následne zľahla zem, ja som zabudol na to, ako sa volá, aj kto v nej hrá a pomôcť s vypátraním mi musel až choze. Následne ma čakalo polročné zháňanie filmu. Nakoniec som nezohnal žiadne luxusné DVD, ale krásne hnusnú nahrávku z televízie Nova s logom televízie v rohu. Táto technická (ne)úroveň plne korešpondovala s verziou, ktorú som videl ako dieťa. Výsledok? Nostalgia bokom - v porovnaní s Votrelcom (ktorého to zjavne vykráda pardon kopíruje pardon inšpiruje sa ním) nie ej o čom. Postavy, herecké výkony, akčné scény, triky, dialógy, hlášky, vzťahy, vízia budúcnosti, výprava, to všetko smrdí béčkom a nedostatočným rozpočtom (ktorý pravdepodobne vrcholí vo finále, kedy vidíme latexovú obludu v plnej kráse a je to horor). Kladne vnímam prekvapivo drsné gore a v konečnom efekte aj samotnú výpravu, ktorá je síce lacná, ale na druhej strane z nej razí solídna depresívne, vcelku tiesnivá atmosféra. Dieťa vo mne si stále chce obliecť skafander, do pravej ruky svetlomet, do ľavej búchačku a vyraziť do temných priestorov a tam bojovať s netvorom. Ale film samotný je hrozný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tomuhle intersoňáckému béčkovému ripoffu VETŘELCE se ve videopůjčovně asi nevyhnul nikdo z mé generace. Sice to není takový amatérský a dementní vetřelcovský šrot jako BIOHAZARD nebo CREEPOZOIDS, ale stejně je to totálně o ničem. Věci, které byly oproti VETŘELCI přidány (mrtví kosmonauti ovládaní netvorovými parazity), nejsou špatné, stejně tak Kinského stupidní, ale působivě oddeklamovaný monolog (jediných pět minut, kdy mě film trochu vtáhl), v temnotě se utápějící interiéry raket měly atmosféru a potěšila mě ta sexy vojanda, scénář je ale bídný, monstrum směšné a od úvodní scény (která vám dá jasně na srozuměnou, jak špatné to celé bude) je to nuda bez nápadu. Uvažoval jsem nad dvěma hvězdičkami, páč je to standartní hororové béčko, ale když ten film je tak dokonale zbytečný... Ale obal videokazety byl pěkný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Perfektni oldschol sci-fi horurek s demonickym Klausem Kinskim ve vedlejsi roli perfektni atmosferou drasavou hudbou a opravdu temnym prostredim a porad to u mne boduje neni to na plnej pocet mohlo bejt vic gore a ten netvor mohl bejt vic na scene ale i tak je to pecka pokud bych mel srovnavat z Vetrelcem tak neni o cem pujdu sice proti proudu ale ve srovnani s unylym neumerne natazenym a provarenym Alienem u mne tohle luxusni becko jasne vitezi a myslete si o tomhle nazoru co chcete Creature je narez Vetrelec nema narok ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

To, co je tu dobré, je zkopírováno z filmu, jímž byl Netvor více než inspirován. Z Vetřelce je skalnatý, temný a zamlžený povrch nehostinné planety, z Vetřelce je atmosféra dýchající chladem a beznadějí v kosmickém opuštění, z Vetřelce je záhadné monstrum a žánr eliminačního sci-fi hororu. Věrný duplikát. Několik hezkých momentů se najde a abych pánům tvůrcům nekřivdil, Netvor má poctivou atmosféru a nenudí. Jenže už to tu všechno v totožném provedení prostě bylo. Vetřelci náleží prvenství, řemeslná kvalita a tvůrčí invence, pro Netvora zbývá jen funkce brakového parazita, se slabými triky a celkovou laciností, jehož největší přednosti vlastně ani nejsou jeho. Hehe. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Klasická osmdesátka čerpající opět námětově z Vetřelce a spol, kterou jsem si vychutnal s úžasným naprosto příšerným nováckým dabingem. Mnohé scény dokonce kopírují Vetřelce zcela nepokrytě - přílet k planetě, přistávání, nalezení kontejnerů-vajec, jejich tajemství....až kam?...až k monstru. To se sice Vetřelci podobá dosti, ale jinak je daleko mrtvolnější, byť se nás tvůrci snaží přesvědčit o opaku. Plusem je pro mne Kinski, byť mnoho prostoru nemá a navíc vypadá více jako mrtvola, než živý kosmonaut. Občas mě sice tvůrci nepřesvědčili - pobyt venku v ultramrazu a bez kyslíku nebylo jistě možné přežít, ale film rychle utekl a pobavil. Současný divák ho však nejspíš odzívá a odmávne... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tááák jsem viděl další hovadinu. Netvor je kompletní vykrádačka Vetřelce. Může být něco co kopíruje veškeré již jednou viděné a hlavně dokonale promyšlené shémata dobré? Může ale není! Může být obluda, kterou hraje chlapík navlečený v kostýmu Godzilly (!!!) děsivá nebo aspoň zábavná? Může ale není! Z každého záběru Netvora čiší obrovská lacinost, hloupost a nevěrohodnost. Herci jsou příšerní. Kdo by taky hrál v takové kravině, že? No třeba takový Klaus Kinski bohužel. Ale naštestí je tam jen chviličku a je nejsvětlejším momentem celého filmu. O ostatním nestojí za to mluvit. Jediné co jsem si přál bylo aby ti pitomci co nerozeznají člena posádky od hnijící oživlé mrtvoly a co náhodou objevili druhý vchod do strojovny (fakt fundovaná posádka ...) už konečně chcíply. Bohužel moje přání nebyly vyslyšeny na 100%. A pozitiva? No existuje ještě spousta mnohem horších filmů a tady se aspoň něco pořád dělo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Já pro ty vetřelčí napodobeniny mám tak trochu slabost, ale jen málokdy se poštěstí, že by film dostál svým očekáváním. A Netvor si jde tou veskrze lacinou cestou po vzoru Inseminoida, čili když není rozpočet na to, aby ve filmu řádilo vesmírné monstrum, musí místo něj řádit posedlí členové posádky (což je věc, kterou paradoxně Ridley Scott udělal ve svém Prometheovi a stvrdil tím, že ani on sám nemá tušení, jak vlastně na Vetřelce navázat, potažmo ho aspoň úspěšně vykrádat). Udělat solidní Alien rip-off zkrátka nebyla a není sranda, a tak na pomyslném piedestalu stále zůstávají jen snímky DeepStar Six, Leviathan a Forbidden World. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší hriech našej VHS-kovej mladosti, ktorý si kvôli objektívnejšiemu hodnoteniu treba pozrieť po desaťročiach znova. Ale dá sa to vôbec objektívne hodnotiť? V podstate čistý odpad, ktorý natvrdo mieša Votrelca a Vec, dokonca aj tú pôvodnú z päťdesiatok. Funguje ale oná neopakovateľná osemdesiatková atmosféra vesmírnych letov a exteriérov cudzích planét a mesiacov, poctivo vytvorených v štúdiu. Škoda, že sa netvor tak podobal na Votrelca, ak by tu tvorcovia preukázali aspoň trochu invencie, odporučil by som to aspoň ako guilty pleasure. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Creature je průměrnej horor z vesmíru, kterej děsně ztrácí na příšeře, myslím že byla obstojná ale režisér jí plně nevyužil a ukázal ji jen sporadicky. Obecně mi přijde spíše směšně trapné srovnávat všechny šmejdy z vesmíru z vetřelcema. Tohle mělo z vetřelcem co společného? To že to je z vesmíru? Od filmu se samozřejmě mnoho čekat nedá, ale dá se na to koukat bez úhony. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O dost lacinější kopie Vetřelce, ale čert to vem:) Znám už z dob VHS v 80. letech a tehdy se mi to hodně líbilo, po letech už tolik ne, ale přesto není to tak tupé a prostě obstojné béčko:) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No původně sem tomu dal pět hvězdiček, hodně v tom hrála nostalgie a je fakt že když sem to prvně viděl, tak to bylo dost děsivé. Nicméně po dlouhé době, sem tenhle film dal znova a říkal sem si jestli si fakt těch pět zaslouží ? No nezaslouží, ale neni to špatné, jak by jeden řekl. Ano je to takový guláš všech možných a i nemožných sci-fi hororů a příběh tady v podstatě žádný neni. Ale relativně dobře to utíká a druhá polovina je úplně o něčem jiném, a taky se mi víc líbila, byla taková víc hororovější a napínavější. A jestli v Deep Star Six, krokouš nebyl skoro vidět, tak tady netvor je vidět ze začátku asi na tři vteřiny a ke konci na pět, ale ti jeho paraziti co dělají z lidí zombíky, ti sou fajn. Sem tam i docela dobré gore a masky a Klaus Kinski svým hereckým výkonem, hravě překonává netvora. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Dve veľké spoločnosti a bla, bla blá... Sračky, aby mohli dlhšie naťahovať film a vykecávať sa. Hrozná nuda celú prvú hodinu filmu. Trochu slabej atmosféry, ktorá je ale dobre pokazená slabými efektami vesmíru. Zopár vrážd sa potom zomelie na konci, ale to už film nezachráni. Veď ho dávno potopili aj herecké výkony a dialógy. No a počkať! Na koci sa zjaví sám netvor v celej paráde. Asi na 30 sekúnd. Vtedy som pochopil, že toto bola parádna paródia na votrelca... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie Vetřelce, která toho nemá moc co nabídnout, sice se snaží Scottův příběh o něco oživit respektive jen o pár nových prvků. Například o kolektivní vědomí vraždící zrůdy, ale to vše je utopeno přílišnou temnotou, ve které není prakticky nic vidět, nulovou atmosférou, směšně vypadajícím monstrem, které snad nemůže nikoho vyděsit, špatným provedením a lacinými triky. To, že se jedná o bezduchou kopii, mi nevadí, ale to, že do snímku nebyla vložena žádná invence a ještě je to ke všemu špatně natočené, to už je horší. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Hm, mě tohle vůbec nebavilo. Další vykrádačka Aliena a ještě ke všemu nudná a s nezajímavýma postavama. Vizuál levnej a tmavej. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabý sci-fi horor parazitující na popularitě "Vetřelce" či jiných žánrově podobných ale kvalitativně o mnoho lepších filmech. ()

Reklama

Reklama