Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chceli vytvoriť nový druh ľudskej bytosti, no zlyhali, a to fatálne! V meste dôjde k sérii príšerných vrážd a vyzerá to tak, že pôjde o riadne zamotaný prípad. Príslušné orgány preto s cieľom prípad vyšetriť oslovia bývalého policajta na dôchodku Teda Lonergana (John Stinson), ktorý teraz pracuje ako bezvýznamný románopisec. Spolu s inšpektorom Lou Capellom (Jonathan David Moses) sa je ich úlohou nájsť vraha. Po krátkom čase vysvitne, že vraždy sú dielom experimente v genetickom inžinierstve, ktorý sa vymkol spod kontroly. Zlyhanie pokusu viedlo k zrodeniu syntetického genetického organizmu, príšery zvanej Syngenor. Niektorí predpokladajú, že ide o mimozemšťana, v skutočnosti však Syngenor býval kedysi človekom.
Dvaja muži musia zísť do špinavého kanalizačného systému mesta, aby desivého netvora zlikvidovali. Nájsť beštiu nebude veľmi ťažké, pretože tá už túži po ďalších obetiach. Väčším problémom sa stáva zbaviť sa jej a nestať sa pritom jedným z chodov na jej jedálnom lístku. (Incantator)

(více)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vraví sa, že v jednoduchosti je krása. V tomto prípade sa toto príslovie nedá aplikovať až tak dokonalo. Je však potešujúce, že sa tvorcovia snažia s mála vysekať ak nie viac, tak aspoň akurát. Snímok sa inšpiruje od všetkého možného, čo ja aj pekne vidieť pri každom výstupe monštra, ktoré je takmer stále snímané rovnakým spôsobom, ako Votrelec. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Je to príjemná béčková 80s zábava, kdesi medzi slasherom s kvapkou science fiction, s geneticky vytvoreným monštrom namiesto vraha. Počas filmu je monštrum správne schované v tieňoch, vraždy nie sú síce nič extra, ale vcelku úspešne skrývajú svoj rozpočet (vražda v aute mi pripomenula originálny Halloween). Malý rozpočet a technické nedostatky z neho vyplívajúce sú asi najväčšou slabinou filmu. Miestami problémy so zvukom, chaotický strih, občasne nechcene smiešne herectvo. Na druhej strane hudba je super a evokuje zlaté ranné 80s (napríklad Friday the 13th), tá príjemne slasheroidná atmosféra tu je a ja osobne som sa jednoducho bavil. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, doufám, že nikdy nezjistím, že Syngenoři mají ještě další díl. Už bych to nemusel zvládnout. Scared to Death je první film, ve kterém se Syngenor objeví. Když tuhle "vypalovačku" později uviděl producent Jack F. Murphy, byl tak ohromen vzhledem monstra, že chtěl se stejnou příšerou natočit další veledílo. Ale vzhledem k tomu, že je Scared to Death absolutně neznámej, ultranízkorozpočtovej grindhouse, tak nechtěli divákovi po letech plést hlavu dvojkou v názvu, a rovnou svýho předchůdce zazdili a o deset let později uvedli volné pokračování pod názvem Syngenor. Filmy spojuje jen titulní monstrum a absolutní trashovitost, která v prvním dílu dosahuje nebeských výšin. Hlavní hrdina je absolutně otravnej rádobymacho debil, vizuál je hnusnej, kamera se třepe, ve tmavých scénách není nic vidět a vleče se to jako týden před výplatou. Objeví se vykradená muzika z Psycha, vykradený scény z Vetřelce a Halloweenu. No prostě děs. Vtipný je, že Scared to Death stál 74,000 dolarů a hned po dokončení ho prodali do Malajsie za 90,000 dolarů. A to byla jen první země, kde film střelili. Takže rozhodně netratili. Což jim přeju. Bohuže o filmu je zajímavější si povídat, než se na něj dívat. Scared to Death má totiž stejně jako jeho nepřiznanej bratříček Syngenor problémy s nestřídmou stopáží. Tyhle vály maj mít tak okolo 80ti minut a ne hodinu čtyřicet, proboha. Pak nemám během projekce asi šestkrát usnout. V každým případě jsem si v nekonečným seznamu must see vykopávek odškrtl další obskurnost. Pěkně děkuju. :-) ()

Reklama

Reklama