Reklama

Reklama

Síla slov a fantazie je ukrytá v knihách. Ale jen pro toho, kdo je umí a chce přečíst. Film Zlodějka knih vypráví příběh Liesel (Sophie Nélisse), která se během druhé světové války dostane do pěstounské rodiny Hanse Hubermanna (Geoffrey Rush) a jeho ženy Rosy (Emily Watsonová), aby zde začala nový život. Liesel se snaží zapadnout – doma i ve škole, kde si z ní spolužáci utahují, protože neumí pořádně číst. Liesel je odhodlaná situaci změnit s jednostrannou posedlostí rodícího se učence. A získá k tomu pomoc svého dobrosrdečného nového tatínka. Hans se s Liesel učí dny i noci, během nichž se Liesel snaží podrobně prostudovat svoji první knihu, Hrobníkovu příručku, kterou si tajně „odnesla" z pohřbu svého bratra. Liesel se také spřátelí s jejich novým hostem, židovským uprchlíkem Maxem (Ben Schnetzer), kterého před nacisty skrývají ve sklepě. A právě Max je dalším, kdo ji povzbuzuje ve čtení a v touze po vzdělání. Postupně se mění i její přátelství s mladým sousedem Rudym (Nico Liersch), který Liesel sice škádlí, ale přitom se do ní zamiluje. Dobu plnou utrpení a strádání pak všichni společně překonávají pomocí knih, které nejen pro sebe Liesel krade v knihovně místního starosty. A postupně se naučí vážit si nejen síly slov, ale i moci nad nimi. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

petr.c17

Nebaví tě filmy o dětech a pustil sis Zlodějku knih...

Hodnotit film na základě dabingu je kravina...

Místní jinoch se zajímá o nově příchozí spolužačku... Ty ses nikdy nezajímal o nově příchozí spolužačku/spolužáka?

 

Ale v pohodě, dát filmu, který jsem nedokoukal, tři hvězdy, je ještě dobré :-) Zkus knížku, ta je ještě o dva levely lepší ;-)

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Ani jsem se nedodíval, takže 3 hvězdy v hodnocení jsou jen předpoklad, že "zábava" bude trvat stejně až do konce. Jednak mě asi nebaví filmy o dětech, protože výrostky nemám. A dále sehrál svou roli dabing - hlas hlavní hrdinky byl jak špatně sedící kabát. No a pak ta počáteční zápletka, jak se místní jinoch hnedle zajímá o nově příchozí spolužačku a dovádí spolu jak v americkém filmu...prostě jsem to vypnul, nic pro mě.

na příspěvěk reagoval willy1, Pítrs85

malejmazel

malejmazel (hodnocení, recenze)

Wysch

Pardon :) Nevím, jak se to stalo, ale reagovala jsem na (asi smazaný) komentář, ve kterém se řešil vztah dospělé hlavní hrdinky s ukrývaným židem...

na příspěvěk reagoval Wysch

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel Famme.Fatale smazal svůj příspěvek.

Elmont

Elmont (hodnocení, recenze)

Četla jsem, ale od filmu mě trochu odrazuje hlavní představitelka... Nevím proč, ale zdá se mi nesympatická.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Fňuky fňuk, tydle filmy se budou točit i když už nikdo nebude vědět že nějaká 2. světová vůbec existovala a pořád jim za to budou šoupat voskary.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

suzuk

Rozhodně, knížka je sice ještě o stupeň (minimálně) lepší, ale i film je nádhernej, se skvělou hudbou a výbornou dvojicí Rush-Watson, byl jsem na tom na začátku roku v kině a je to pro mě jeden z nejsilnějších letošních filmových zážitků ;-)

na příspěvěk reagoval suzuk

suzuk

suzuk (hodnocení, recenze)

Právě čtu knihu... Jak byste porovnali kniha/film, stojí za to se na něj koukat?

na příspěvěk reagoval Pítrs85

kaldos

kaldos (hodnocení, recenze)

Jsem asi trochu cíťa :)  slza ukápla přiznávám se. Film je totálně dostal.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

No... po zhlédnutí filmu jsem došel ke dvěma závěrům: a) asi začínám bejt pedofilní, b) ty akcenty byly fakt dobrý.

na příspěvěk reagoval Jaro_slav, malejmazel

Uživatel CarloRizzi smazal svůj příspěvek.

Gogen

Gogen (hodnocení, recenze)

... docela by mě zajímalo, proč je film v angličtině s občasnými záchvěvy němčiny ...

na příspěvěk reagoval MikeCool

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

MikeCool

To bol veru dobrý film, ja sa tento rok nejako neviem rozhodnúť ( ak by som sa teda mala), ale určite ma mierne sklamalo 12 rokov otrokom.

na příspěvěk reagoval MikeCool

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Kubrickon

Ježiš Mária! Ja nikoho nezatracujem! Ja som povedal, že tento film nemá nič čo by ho urobilo pamätným. Koniec správy!

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Zase kvôli tomu, že už 8 rokov nezložil nič pamätné ho netreba zatracovať! Na Star Wars myslím, že už pracuje. Určite už niečo napísané má! 

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Kubrickon

Iste, ale ako bolo nižšie spomenuté, chýba tomu nejaký výraznejší motív. Ako má napr. Šindlerov zoznam. Melódiu, ktorú okamžite priradíš k tomu filmu. A toho je Williams schopný. Ja nikoho nesúdim... Mne to proste prišlo také monotónne, sem tam niečo zasvietilo. Ale ináč sa celý film tiahol v takej monotónnej rovine, ako ten soundtrack.

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Nakoniec to bolo niečo úplne iné, ako som z traileru odhadoval. Úžasné herecké výkony, pár silných momentov... Ale v podstate tam prevyšovali hluché miesta. Pre mňa najsympatickejšia postava bola Smrť.

A Williams nezažiaril... Nieže by som ho spochybňoval, no hudba sa iba tak tiahla na pozadí a tam kde mohla byť silno využitá sa skôr objavovali nemé scény. Dúfam, že Dedo prinesie nejaké nezabudnuteľné melódie pre Star Wars.

na příspěvěk reagoval Kubrickon, Jaro_slav

germiny

germiny (hodnocení, recenze)

Knihou jsem sice nedotčen, ale film mně docela nudil. Tak nějak jsem měl pocit, že se tam vůbec nic nestalo. O to větší škoda, pokud je kniha kvalitní.

stoRmjE

stoRmjE (hodnocení, recenze)

Skoda toho mirne nudneho stredu, konec me jako vzdy u tehlech filmu dojal a Sophie Nélisse ma naslapnuto na slusnou hereckou karieru, teda aspon ji to preju.

sedlo03

sedlo03 (hodnocení, recenze)

Vyšel DVDScr! Dneska se na to určitě mrknu, vypadá na velmi dobrou kvalitu.

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama