Reklama

Reklama

Kromě tajemné události, kterou Zach se Samantou zažili během líbánek, se musí novomanželský pár vypořádat i s neplánovaným těhotenstvím. Zach, jenž vše natáčí na video pro budoucí generace, si na své ženě všimne podivného chování, které oba nejprve připisují stresu, ale brzy je zřejmé, že znepokojující proměny Samanthina těla i duše mají mnohem zlověstnější původ. (HBO Europe)

(více)

Recenze (140)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně žádná sláva, ale přijde mi, že kolegové zde i na imdb jsou až přehnaně kritičtí. Devil's Due je nevýrazný, řadový found footage, který do žánru nepřináší vůbec nic nového, jen vcelku neproblematicky recykluje to, co už jsme v posledních letech několikrát (mnohokrát) viděli. Ale aspoň to není o partě dokumentaristů ztracených v lese... Potěšila mě sympatická ústřední dvojice a hororově docela rozjeté shocker finále (u něj se dá i vzpomenout na segmanet 10/31/98 z prvního V/H/S od stejných režisérů). 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $15,821,461Tržby Celosvetovo $32,705,731Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ďalšia roztrasená z domáceho videa ukuchtená suchopárnosť a lá paranormal activity, fakt des tieto trendové horrory?!! /15%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som relatívny fanúšik found footage i satanských terorov, ale Zrodenie diabla ma nijako extra nebavilo. Môžu za to nepríliš sympatickí herci a scenár, ktorý naozaj nemá s originalitou veľa spoločného. Je skôr zlepencom nápadov, ktoré tu boli už X desaťročí dozadu. Za niečo stál snáď iba kňaz v podaní Sama Andersona (Kriteri 2) a likvidácia výletníkov. Prečo teda „až“ 40%? Lebo ako celok to síce bolo neoriginálne, ale vyložene zlé/nudné nie. Málo? Predvčerom som videl Camel Spiders. Nemyslím si ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevystupovat, pokračujem! Kolotoč "hand cam" a FF horrorů se nezastavuje, místo toho představuje svůj další skvost. Devil's Due je, bohužel, zase jen řadový produkt z pásové linky, do něchož se přidavači očividně snažili nastrkat všechny ingredience, aby masovým divákům alespoň trochu voněl a chutnal. Antikristově cestě z matčina lůna tak předchází její abnormální síla a zvýšená agresivita, nenávist ke kostelu a chuť na nějakou tu zvěřinu. Plus ďáblovi přisluhovači, ale to je tak nějak fuk, hrajou až třetí housle. Nebudu ale za úplně zlou svini a pochválim jak sympatickou hlavní dvojici, tak lesní scénu, v níž se několik lidí naučí létat. I přesto je film sotva poloviční, tudíž moje známka 33,3 budiž jasně symbolická. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Novomanželom sa na svadobnej ceste v Dominikánskej republike zadarí splodiť dieťa, avšak v noc, ktorú si akosi nepamätajú. Po návrate domov sa žene začína meniť správanie divnejším spôsobom než v bežnom tehotenstve a navyše sa zdá, že ich niekto začal sledovať. No a aby sa manžel nenudil, tak všetko točí na kameru a ponúka nám svoje found footage zábery. Z ktorých sú niektoré celkom fajn a v iných klasicky nič nevidieť a stoja za hovno, keďže sa film príliš nedokázal vysporiadať s bežnými problémami FF, resp. sa o to zrejme ani nesnažil. A tak tu máme čistú, ničím nevynikajúcu žánrovku, ktorá nemá čím nadchnúť, ale snáď ani moc uraziť a závisí možno od nálady ako komu sadne. U mňa silné 2* / možno by som dal aj slabšie 3*, ale nechce sa mi. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se vyznačuje konstantním zrychlováním děje... Začátek se K--U-Z-O-U-F-Á-N-Í vleče, zato na konci je tempo přímo pekelné. Vše je ovšem sraženo debilizátorem, který dostal do ruky scénář (vysvětlování, proč člověk dělá, co dělá, plus čehokoli, co by mohl běžný divák s IQ pod 70 nepochopit). Což samozřejmě znehodnotilo teoretickou autentičnost found footage. Obodování si ještě rozmyslím, nicméně zdejší procenta jsou myslím hodně podhodnocena... ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Porod jako demoliční derby aneb zavolejte porodníka a statika (!!!) Ďábel by byl býval frajer, kdyby se kolem něj nemotalo tolik pošuků, co si rádi malujou symboly po zdech, čichaj popel a zapomínaj, že i pán temnot kdysi míval své kouzlo, tedy když se ještě držel plíživé mystiky. Allison Miller si démon vyčíhal v Klokánku, jako Katie Featherston, která má ale větší prsa a ve své podstatě je mnohem víc nesnesitelná. Hlavní problém Devil's Due vidím v tom, že se urputně snaží gradovat, ale nedokáže překvapit. Pokud se kdysi dávno kolem Rosemary pozvolna stahovala smyčka, v případě ďáblova zplození zkouší ambiciózní prostřední půlhodinu uškrtit přetaktovanou závěrečnou desetiminutovkou. Nikdo ani nezkouší rozklíčovat události kolem hlavní hrdinky a namísto toho raději stupidně vysvětlují, proč jsou jako náhodou všude kamery. Jasně, už se myslím přejedly, všechny ty FP pseudorealistické záznamy a pakliže byl v The Devil Inside ďábel ve výrazový křeči, tady zůstal jen u pár lehkých kontrakcí. Jinými slovy, tohle je přesně ten horor, u kterého je velmi snadné čekat mnohem víc a děsně těžké přijmout jen o málo víc než nic. Zívání bez atmosféry s popraskanou omítkou, u mě za [final rate: 35%] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý manželský pár odchádza na svadobnú cestu do Dominikánskej republiky. Všetko prebieha podľa plánu až do momentu "náhodnej" návštevy veštice a miestneho nočného klubu. Všetky negatíva prelčí návrat domov a nečakane radostné zistenie o príchode nového potomka. Obyčajné dieťa sa však na svet nechystá! Jedna hviezda za pár zaujímavých scén a snahu vyžmýkať z tohto subžánru ešte posledné kvapky "rozkoše". Inak je tento "F.F." horor vyslovene katastrofálnou nudou, ktorá absolútne nemá čo ponúknuť. Totálna strata času - 25%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

X-tá vykradačka Rosemary má děťátko a podobných snímků, který ovšem nemá absolutně co nabídnout. Found footage formát je otřesný, vůbec zde nefunguje a postavy zde kamery používají i ve chvíli, kdyby se na to každý normální člověk vykašlal. Kromě závěrečné čtvrthodinky se zde navíc vůbec nic nestane a divák jen marně kroutí hlavou, co všechno se v dnešní době už vydává za horor. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film tu má dost nízké hodnocení, rozhodně není vůbec špatný. Sice toho nepřináší moc nového, kamerami po domě připomíná PAčko, ale rozhodně je děj zajimavý a konec mě dokázal přikovat k obrazovce, takže je to takový lepší průměr. Nevěděl jsem, že symbol eura má něco společného s ďáblem... :D ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Další z řady trapných FF hororů, od Devil's Due jsem se nechal zlákat povedeným trailerem. Jak už je známé, tak trailer není vše a u tohoto to platí dvojnásob. Pár slušných scén se najde, hlavně nejkvalitnější lesní, ale to je velmi málo na 90 minut. Závěr také nebyl z nejhorších, ale rozjezd mohl přijít daleko dříve. Vše už stejně mnohokrát viděno jinde, takže žádné novinky se nedočkáme. Jeden z mála kladů je hlavní herecká dvojice, protože nepůsobili otravně a naopak docela sympaticky. I přesto těch kladů je minimum a kdybych chtěl jít aspoň do průměru, tak urazím jiné horory, takže nemohu dát nic jiného než 4/10 = 40%, protože do průměru má ještě daleko. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduché a deravé, aj na pomery found footage žánroviek. Akou takou hororovou atmoškou disponuje začiatok v Dominikánskej republike a potom až finále, inak film nestojí za veľa. Síce nenudí a občas má slušné napätie, ale inak je to neoroginálny mix všetkého videného. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Devil's Due... kde začít? Chápu, že má někdo mánii natočit celý svůj život, takového partnera bych asi brzy vyprovodila ze dveří, ale.. řekněte mi, že kdyby se vám začalo dít něco jako hodně divného, tak byste přece pustili kameru z ruky a šli to řešit. A on ne, pořád a za každých okolností natáčí imrvére všechno. Chápu, že to tak musí být, abychom my, diváci, viděli vše od A do Z, a že jít s logikou na horor je poněkud.. nelogické, ale zhruba od půlky filmu už mě to vytáčelo na maximum. Jinak to je ovšem docela snesitelný snímek o zrodu malého satánka, co mi tam hodně chybělo, bylo to, že jsme ho prakticky ani nezahlédli. ()

rollman1 odpad!

všechny recenze uživatele

Běžte už s těmihle ďábly, démony a vymítáním ve FF podobě do prdele. To Vás vážně baví furt dokola omýlat zajetá klišé, držet se stejné příběhové kostry a pořád natáčet ty samé debiloviny. Začátek nuda, prostředek jedna akce a finále úplně na odpad ? Jako vážně ? Ženská je oplodněna, ani neví jak, chová se divně a samozřejmě u toho nechybí kamera. Je to nudné, nezábavné a prostě ultratrapné. Nekoukejte na to, prosím. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jednou bych chtěl vidět film, kterej by po celou dobu zabíral ty trotly, jenž neodkládají kamery ani v těch nejvypjatějších situacích, schválně, jak blbě u toho vypadaj. Devil's Due má pár docela vychytaných scén, hlavně ta v lese, kde se pár puberťáků malinko proletí, ale jinak je to... no prostě typická FF posledních let, tedy nuda, nuda, nuda, jéé, dobrý, skoro jsem se i lekl, nuda, nuda, nuda, konec, červeně označit, smazat, vysypat koš. Blair Witch je prostě fakt jenom jedna... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Síce dejovo predvídateľný a tematicky ošumelý, no napriek tomu pozoruhodný satanský horor, inšpirovaný známymi žánrovkami ako Rosemary's Baby, Omen, Escalofrío a ich neskoršími nasledovníkmi. Devil's Due oplýva viacerými pôsobivými momentami, človeka pri dvoch - troch scénach aj trochu zamrazí a našťastie je natočený takým spôsobom, že found footage štýl tentokrát nepôsobí ako rušivý faktor. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

přinejlepším průměr, možná hůře. Udělané to není zle, to, že je to natočené jako first person tomu pomáhá, ale z tohoto ranku jsme viděli už lepší filmy. Tady to režisér neumí patřičně využít. Nepamatuji si z toho žádný výrazně děsivý okamžik. Což je u hororu blbý. Jinak příběh je víceméně klasika. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nepřichází jen jeden Antichrist, přichází jich mnoho........ Hlavní hrdina si natáčí na ruční kameru bez stabilizátoru svou svatbu a svatební cestu a prý chce natočit vše na co bychom neměli zapomenout. Proč mu to nechci věřit? Páni, to je bomba!!!!! Něco podobného jsem natočil před dvaceti lety na své svatbě. Jen tomu dodám pár dramatických trikových sekvencí, nějakou hudbu a mám to. CITÁT - Cítím z vás smrt............. Strašný a jen kousek stačil abych tomu dal -odpad- Jedna hvězda za odvahu. ()

Reklama

Reklama