Reklama

Reklama

Kromě tajemné události, kterou Zach se Samantou zažili během líbánek, se musí novomanželský pár vypořádat i s neplánovaným těhotenstvím. Zach, jenž vše natáčí na video pro budoucí generace, si na své ženě všimne podivného chování, které oba nejprve připisují stresu, ale brzy je zřejmé, že znepokojující proměny Samanthina těla i duše mají mnohem zlověstnější původ. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (140)

maddy 

všechny recenze uživatele

Najhorší found footage za posledné roky! Teda minimálne čo sa týka kino-produkcie, s amatérskymi počinmi „direct-to-video / on-demand“ nezrovnávam, aj keď ani tak by nemal zase až tak silnú konkurenciu. Nedôveryhodné držanie kamery v každej chvíli už pri podobných snímkoch vôbec neriešim, nakoľko ako diváci by sme potom z podobných filmov nič nemali, ale to nič nemení na fakte, že Devil's Due, nielenže neprináša do žánru absolútne nič nové (to som od neho ani len nečakal), on nevie ani pracovať s tým najzákladnejšími hororovými atribútmi. Po úvodnej potýčke nesympatického ústredného páru (hlavne tá tehuľa je na guľku) s rómskymi, pardon los español, spoluobčanmi nenasleduje nič, čo by len vzdialene pripomínalo horor = 20 minút otravných kecov a kňazovi sa počas omše spustí z nosa krv, ďalších 20 minút hlúpych kecov potom sa matke hnusne digitálne pohne počas spánku brucho, ďalších 20 minút diania o ničom a matka vystraší dieťa príbuzných a hrozivo za ním zabuchne dvere a to sú tak za hodinu asi všetky „strašidelné“ scény. Sorry, že som Vám to celé nekompromisne vyspoileroval, ale aspoň som Vám ušetril drahocenný čas, ktorý by ste strácali s týmto, ehm, „hororovým“ prírastkom. Záverečná asi 5 minútovka sa síce snažiť dianie trocha zintenzívniť, ale jednak je neprehľadná, chaotická a navyše som bol po predošlých minútach už tak otupený, že ma absolútne nezaujímalo čo sa deje. Akurát sa tam boja euro (€) symbolu (v tom mal film pravdu, Európska Únia je strašná! ale to nám zdeliť asi nechcel, takto sofistikovaných tvorcov za kamerou asi nemá). Jednoducho začiatok nuda, prostriedok ešte väčšia nuda a finále zase nuda. Aj napriek pomerne striedmej 85 minútovej stopáži neskutočne nudí ako už dlho nič. Ak si niekto myslel, že toto dokáže v dnešnej dome niekoho postrašiť tak sa nad demenciou tvorcov radšej ani nezamýšľam. A to že na takéto niečo boli potrební dvaja režiséri je už totálne fiasko. Matta Bettinelli-Olpina a Tylera Gilletta už k filmom nikdy viac nepustiť. Pritom ten námet o antikristovi nevyzeral až tak márne. Snímky s podobným námetom tu už dávnejšie neboli a posledné kvalitné už vôbec nie (naposledy snáď Rosemary's Baby v 60. rokoch minulého storočia). Ale asi je s filmom niečo veľmi zle, keď najpútavejšia je na ňom marketingová kampaň s devil-dieťaťom na ulici, ktorá nemá s výslednou kvalitou filmu aj tak nič spoločné. Avšak Devils Due má jednu výhodu, aspoň pri ňom všetci odporcovia docenia „kvality“ série Paranormal Activity (áno, nebojím sa priznať, že prvý a tretí diel ma slušne pobavili), lebo oproti Devil's Due vyzerá ktorýkoľvek diel tejto série ako nepretržitou akciou nabitá jazda. Devil's Due vyzerá tak akurát ako dokument zo života prvorodičky a v tom prípade je možno aj funkčný (vzhľadom na pohlavie komentujúceho nie je možné overiť platnosť tohto tvrdenia), ako horor však totálne stupídne. CELKOVO: 0,5* (1/10) ...aj tá jedna hviezda len z milosti, pretože v databáze CSFD sa nájdu ešte aj odpadové found footage horory. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nutno poznamenat, zvláště s přihlédnutím k tomu, že je vše nenápadně a velmi vkusně natočeno ve stylu amatérské kamery, což snímku dodává na autentičnosti a napomáhá vtažení do děje, je film ve svém oboru opravdovým skvostem a originalita je cítit...pardon, to byl jiný film. Tohle je zoufalá, trapná, nudná a monstrózně nepovedená found footage, jejímž jediným kladem je koukatelná hlavní hrdinka. Moc moc špatné. V celém komentáři jsem nepoužil jediné sprosté slovo, ač by si to tento snímek zasloužil. Kokotina zkurvená, půldruhý hodiny v hajzlu! ()

Reklama

Rockerman odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film! "Normálnímu" divákovi nic neřekne a hororového nadšence uspokojit nemůže, takže se ptám, k čemu se takový film točil? Navíc je tu zase ta zpropadená roztřesená kamera a s ní se to jó musí umět, aby to navodilo tu správnou atmosféru. Celý film se tu něco buduje, napětí se rádoby stupňuje a pak nepřijde nic! Za malinko dobrých scén hvězdu neuděluji. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Síce dejovo predvídateľný a tematicky ošumelý, no napriek tomu pozoruhodný satanský horor, inšpirovaný známymi žánrovkami ako Rosemary's Baby, Omen, Escalofrío a ich neskoršími nasledovníkmi. Devil's Due oplýva viacerými pôsobivými momentami, človeka pri dvoch - troch scénach aj trochu zamrazí a našťastie je natočený takým spôsobom, že found footage štýl tentokrát nepôsobí ako rušivý faktor. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pěkný novomanželský video, oba dva herci strašně sympatickej pár. FF styl kamery mi absolutně nevadí, ale v tu ránu, kdy se to už už chce přehoupnout do Para activit a tudíž všude kamery po baráku a sledovat co děje, to jde z kopce. Nemělo to ani minimální nárok nějakým způsobem napodobit originál těhle démonskejch ff filmů. Občas tam ta atmosféra byla slušně vyhrocená, ale spousty se toho dalo čekat, ta sekta, který by se mělo bát, byla úplně klidná a pro mě rozhodně žánrová zbytečnost. Přitom to téma ještě není vyčerpaný, ale chce to holt přijít s něčím svým. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je řeč o antikristu, který je představován jako démon, což je ale nesprávně ztotožnění. Podle Bible je Antikrist nepřítel a odpůrce Boha a Ježíše Krista. (vimanzen)
  • Během natáčení scén v kostele se několikrát přerušilo natáčení - kvůli tornádu, požáru a výpadku proudu. (Hal_Moore)
  • Natáčení začalo v březnu 2013 pěti dny v Dominikánské republice a poté v New Orleans. (koval45)

Reklama

Reklama