Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Recenze (255)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,348,241Tržby Celosvetovo $32,248,241Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,057,480 //počet predaných kusov 44,576Tržby za predaj DVD v USA $1,458,758 //počet predaných kusov 58,030║ a zas tu máme ďalšie domáce roztrasené video ale čoho je toho je moc! tento štýl filmov je už úplne vývar a už nemá skoro žiadne čaro, zlatý Cloverfield alebo REC, to boli delikatesy ale teraz čo už vzniká je len povrchná sto krát prevarená pomlázka, ďalšia zbytočnosť /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 2,900 // Otvárací Víkend v USA: $8,310,252 // Kto by nechcel cestovať v čase ? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle Time Loop filmy mám celkem v oblibě a Welcome to Yesterday je podaný zábavně a je škoda, že do žánru Thriller příliš nezasáhne. První půlka je poměrně zdlouhavá, jakmile začne pokus fungovat přichází na scénu vynikající zábava především ze školního prostředí, ale finále mi přišlo bohužel příliš překombinované a chaotické, ze kterého jsem neměl příliš pozitivní dojem. Fajn postavy, fajn myšlenka i fajn zábava, ale ambice byly výše. 65% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nerdi sice na amerických středních školách na úrovni tuzemských mateřských stále dostávají na prdel od vrhačů šišatého míče, ale ve jménu sraček jako Teorie hypu a debilního diváka bez vkusu zažívají svojí renesanci, kdy se už netočí jen povrchní a stupidní teen filmy o tom, jak třicetiletý model ztvárňující dvacetiletého kapitána fotbalového týmu chce mermomocí ošukat blonďatou roztleskávačku Kelly s umělýma kozama, aby těsně před závěrečnými titulky prozřel, sbalil nejhnusnější šprtku ve třídě, romanticky do ní zasunul a slavnostně si vystříkal dítě a manželství v protestanském kostele. Ne! Dnes už nic tak uboze povrchního neuvidíte. Dnes uvidíte 27letého modela hrajícího nesmělého nerda ze střední školy, který musí nejprve sestavit stroj času a až následně romanticky zasunout do perfektní roztleskávačky, která ale nemá umělý kozy. A to je kurva posun vpřed! Zcela překvapivě je to nuda jako prase a nedá se na to chvílemi dívat, až do doby, než konečně začne fungovat ten posranej stroj času, který brýlatý (aby to byl nerd a ne model) model s bandou rozkuřovačů konečně po hodině rozchodí. A přesně to mi stačilo, protože u teen filmů jsou moje očekávání a nároky asi stejné jako od hovna posypaného parmezánem na předehřátém talíři. Pokud máte hlad, ten parmezán (cestování časem) vám bude chutnat, přestože to hovno (zbytek filmu) bude naprosto nepoživatelný. Doufám, že jsem teď nějaké třináctileté holčičce touto erudovanou recenzí poradil, jestli říct tatínkovi, aby jí to ilegálně stáhl. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To máme ve sklepě stroj času?“ No jasně, takže můžeme změnit školní výsledky, finanční situaci, mezilidské vztahy a ještě si to pořádně užít. To je skvělé a já se přitom hodně bavil. Jenže pak se, světe div se, vyskytly problémy a zábava odešla neznámo kam. Hledal jsem ji všude, díval jsem se do skříně i pod koberec, ale všude samá moralita. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po superhrdinské KRONICE přichází ALMANACH o cestování časem. Opět tu máme partu celkem sympatických mlaďochů, kterým se dostane do rukou (a vzápětí z nich vymkne) obrovská moc, opět to má formu found footage a opět to docela baví, ačkoli to do značné míry promarňuje svůj potenciál. Hlavní problém je, že mlaďochům trvá půlku filmu než stroj času vůbec zprovozní (!) a poprvé se s ním přenesou do minulosti. Takže půl filmu čekáte, než se začne dít to, proč se na film o cestování časem díváte. Uteče další čtvrtina, kde mlaďoši dělají se strojem času zábavné vylomeniny. Jenže vy se začínáte ošívat - už třičtvrtě filmu je pryč a i když se na něj dobře kouká, něco zásadního vám tam pořád chybí. Konflikt. Ve filmu sice jde o přelomový vynález, ale vlastně tam nejde o nic. Ano, konfliktu se dočkáme v závěrečné čtvrtině, jenže to už na něj není čas a tak musí proběhnout sakra zrychleně a vyřešit se tím nejjednodušším, nejpředvídatelnějším způsobem. Verdikt? Podobný jako u OSMI HROZNÝCH. Kdyby se vyhodila první půlka o ničem a radši rozpracovala ta druhá, kde se konečně dějí zajímavé věci (které nepotřebovaly tak velkorysou expozici), mohla by z toho být pecka. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Motýlí efekt v kabátě novodobých nerdů, to celé na druhou lomeno Návratem do budoucnosti 2. Jo a vše za předpokladu, že teorie o cestování v čase, jakožto teorie, že do minulosti to z logiky věci prostě nejde, tu chlapci a dívky ohýbají dle libosti a ještě se u toho blbě kření a hlavně vše "přirozeně" zachytávají na kameru, aby z toho bylo napínavé found footage. Dalo se koukat, ale doporučovat to nebudu... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tie reči naokolo o tom, ako je to pre teen cielovku sú... holá pravda. Všetko, ale úplne všetko čo stojí za pozornosť je v traileri. 35% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podobných projektů jsme tu měli v poslední době víc. A některé byly docela šmrncovní. Mladí vzali do ruky kameru a zaznamenali něco, čím se odlišovali od ostatních. A to se vymkne kontrole. Tři hošani z Kroniky si dosyta užívali superschopností jako z X-Menů, tahle trojka (plus dvě sličné slečny) zase objeví kouzlo stroje času. Poznávací fáze je fajn, cukrová poleva až tolik nevadí, ve finále je to nicméně chaotické a nedotažené zároveň. A divák nemusí být dvakrát Einstein, aby pochopil, kam to všechno vede. Cílené je to pochopitelně na teenagerovské diváctvo, jež má přeci jenom menší nároky. Já ovšem solidní elán a solidní nadšení od tvůrců i tak cítil. A to se cení. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Viděli jste Looper, ne?" Jo, viděli, a byl asi tak zilionkrát koukatelnější než tahle k uzoufání nudná MTV břečka. První zábavnou půlhodinu jsem tam přitom toho Baye vážně viděl, zbytek filmu už je ale prachsprostou kopírkou nejen Projectu X a Kroniky. Prostě nic, co bychom již v minulosti neviděli. Beru, že svoji cílovku (nagelovaní středoškoláci) to sebere, divákovi s maturitou ale nemá klipovitě natočený Almanach absolutně co nabídnout. Po zbytek dne se budu užírat myšlenkou, co všechno mohl z látky vydolovat zkušenější režisér. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Som z toho hotový. Vybavený. Čakal som ďalšiu sračku z Bayovej produkčnej dielne Platinum Dunes a naservírované mi bolo niečo, o čom som ani nevedel, že tak moc chcem vidieť. V záverečnej polhodine som už pomaly ani nedýchal a prosil filmových bohov, aby koniec neprišiel a ak má, tak aspoň o ďalšiu hodinu. Áno, sú tu momenty, ktoré film nepotrebuje a aj tie, ktoré by sa mu zišli, logických trhlín v cestovaní čase bolo taktiež pomerne dosť, je to však cestovanie v čase! Vo všeobecnosti si ale nemôžem pomôcť. Mám novú filmovú lásku, nový obľúbený film a tiež nového adepta na 10+ opakovaných zhliadnutí (vitaj v klube s Projektom X a Disturbiou, nad ktorými som paradoxne niekoľkokrát počas sledovania premýšľal, hoci spolu akokoľvek nesúvisia x) --- (8.6.2022) Povedal by som, že pozerať ten istý film 4x v rozmedzí 13tich hodín nie je práve najlepšie znamenie správne fungujúceho psychického zdravia, všakže? --- "The machine has given us everything." (x) (22.6.2020) (22.9.2020) (3x7.6.2022) (8.6.2022) (13.1.2023) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika o cestovaní časom snímaná "hand-held" kamerou a je sakra dobrá. Na začiatku je odhalenie technológie cestovania časom a objavenie všetkého, čo taká technológia môže jej majiteľom priniesť. Na konci potom zistenie, že skoky v čase tam a sem nie sú tak úplne bez následkov. A hlavne, kto si má večne pamätať, v ktorej dobe vlastne je, že? Snímka po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi. Na snímke oceňujem najmä nápad a dobrú prepracovanosť príbehu. V podstate sa mi to veľmi páčilo a natáčanie na pohyblivú kameru jednoducho môžem, preto nemôžem dať nižšie hodnotenie. Film je inak prekvapivo zábavný a svojím obsahom skôr osloví práve tých mladších, než starších divákov. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zdejší srovnávání s Butterfly Effectem si tenhle film ani nezaslouží. Parta superinteligentních děcek prostě najde a zprovozní strojek času, načež ho začne testovat na jejich inteligenci až příliš populisticky a divácky poplatně, což sráží celý tohle FFko na oko líbivého průměru. Koho by tak asi napadlo použít stroj na vyhrání včerejší Sportky? Achjo. Když to pak celý zaplácneme bullshitem jménem láska, dojde aji na slzy, takže všechny hore zmoňovaný žánry dostanou pěkně na prdel. Mrknout se dá, ale o time travel existují mnohem lepší filmy. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, samotný snímok čo sa obsahového konceptu cestovania časom týka, má asi najbližšie k Osudovému dotyku, aj keď po formálnej stránke sa tieto dva snímky dajú len ťažko zrovnávať. Project Almanac je totiž natočený štýlom FF, čo až na pár výnimiek, moc nemusím. Na druhú stranu si film po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi a príjemné mystérium okolo časových skokov s následnými zmenami realít. Niečo v tomto smere vyšlo výborne, niečo sa podarilo menej (hlavne záver mi tu akosi nesadol), ale celkový dojem je pozitívny. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vynález stroje času by si mohl dát patentovat i takový Jára Cimrman. Kdyby ho ovšem zase někdo nepředběhl. A tím někdo je slovutný Michael Bay. Ten svými producentskými křídly zaštítil projekt, který na cestování časem nahlíží s autentickou personifikací. Ruční kamera natáčející za všech okolností je zde velmi ozvláštňujícím prvkem, s nímž se ale neodboural rozpačitý a chaotický ráz vyprávění, někdy zcela záměrný, v převážné míře ale maskující slabší scénář, který zcela podléhá potřebám a nárokům standardního diváka MTV, které na projektu zanechalo rovněž svůj produkční otisk. Na životě studenta Davida Raskina by jistě nebylo nic tak pozoruhodného, kdyby jednoho dne podle plánů svého zesnulého otce nesestrojil stoj času. Od té doby se svojí partou studentů podniká časové skoky do nepříliš vzdálené minulosti. Dá se vyhrát balík peněz v loterii, zapařit na hudebním festivalu s Imagine Dragons, nebo úspěšně absolvovat zkoušku z chemie. Vše se změní, když David tajně podnikne výlety do minulosti na vlastní pěst. Nevědomky tím totiž ovlivní chod událostí. Nadějnému filmu chybí pořádně zajímavá zápletka a strhující scény. Parta studentů vlastně dohromady nic zajímavého nepodniká. Většina z děje jsou jen málo dostatečně vykreslené útržky, jak se někteří z party stávají lepšími a hodnotnějšími než dříve. Outsider školy má s penězi o pozornost postaráno, dům, který podléhá prodeji, se prodat nemusí atd. Divným úsekem je i opakovaná zkouška z chemie, při níž by se student měl logicky ocitnout v časové smyčce a přesně by měl vědět, z čeho ho bude profesor zkoušet. Jenže tomu tak kupodivu není. Profesor pokaždé zadává studentovi jinou otázku, což není nijak vysvětleno a je v rozporu se zásadami časového harmonogramu, ale pokud se jedná o neměnnou časovou smyčku z minulosti, její obsah by měl zůstat stejně neměnný. Prostřední část filmu je vyloženě nezajímavá. Jako náruživý divák Šlágr tv neocením hudební variace Imagine Dragons, když hrdinové snímku zavítají na jejich koncert. První třetina filmu nabízí hodně technických prvků, na které se při sestrojování stroje času narazí. Byla zajímavá a originální. Čekal jsem, že diváka připraví na další nemálo zajímavé úseky filmu. Ty se nakonec dostavily až v závěrečné fázi, kdy film začal hrát na temnější stránku vlivem negativních důsledků cestování časem. Osvěžující originalitou příběhu bylo, že nešlo cestovat dále než jen do limitu deseti let. Příběh velký zájem o osudy party studentů moc nevzbudí, a to i přesto, že ač nenarazíte v titulcích na žádná zvučná jména, herecký casting byl snaživý. Technicky vypiplané, režijně ale místy poměrně nepřehledné, což filmu ubírá celkově body. Michael Bay měl být přísnější na scenáristy, aby příběh dostal konzistentní podobu. Takže zůstal líbivý vizuál, neotřelý autentický pohled na fantasmagorický vynález a solidní porce originálních nápadů. 60% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Herci nesympatičtí, jejich chování mě sralo, sral mě i ten foundfootage, kterej je tady uplně zbytečnej, protože většinou, co tam točí ani nemá smysl. Dávam tu jednu hvězdu, za pár vtipných scén, ale jinak je to bída. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Projekt minulosť, trefný názov. Všetko sme už v minulosti už videli, cestovanie času a butterfly effect pri zmene udalostí, o tom je už filmov až až a skoro všetky v zaujímavejšom prevedení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak originální, ale docela svižná a zábavná teen variace na cestování v čase a jeho následcích na přítomnost i budoucnost. ()

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama