Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (162)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani moc netuším, jak se to ocitlo v mém hledáčku, nicméně vím, že po projekci dívky ve věku 13+ zbaví nejedno papírnictví velkého počtu papírových kapesníků. Přesto občas se nechat pocukrovat tak úplně nevadí. Tuhle blonďatou květinku z dobré rodiny tajně okukoval celou střední, ale (i když je to hošan se škraloupem v trestním rejstříku) bál se jí oslovit. Když to klapne, postaví se do nově vznikající lásky nešťastná nedorozumění vycucaná z prstu a hlavně nezdravě ochranitelský a autoritativní otec (přece mladík bez budoucnosti pracující v otcově autodílně nebude strkat ruce pod kalhotky mé inteligentní dceři z vážené rodiny s lékařskou tradicí). Ještěže je tu naopak totálně chápající matka a scénáristka, která s trochou nadsázky rozpracovala dvacet let starou Harlekýnku, původně určenou pro nějaký televizní film. Romantická linka se ustálí hned z úvodu, lehce zamrzne u sentimentální idylky, která následně čelí poměrně mdlým zkouškám. Mladí hrdinové navíc moc neodpovídají (neříkám, že je to špatně) dnešní poblázněné mládeži, ale spíš dvěma holoubkům, kteří si chtějí někde na střeše něžně zavrkat. Přesto tvůrci přišli s dojákem, jenž ctí všechny atributy romantických oddychovek, v čele má navíc dvojici Alex Pettyfer a Gabriella Wilde, kterým to sakra sluší, takže cynikové si tentokrát raději pustí třeba tak trochu jinou lásku mezi spisovatelem Paulem Sheldonem a jeho velkou fanynkou Annie Wilkes. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Asi se nedá komentovat něco, co se točí furt dokola, nemá to žádný nápad navíc a končí to úplně stejně. Obyčejný romantický film spíš pro ty mladší, dospívající, spoustě lidem (teda holkám) určitě připadne roztomilý, úžasně romanticky laděný, mě naopak rozesmutnil, ale oblíbila jsem si díky tomuto filmu jeden song, který zde zazněl. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Já prostě takové cukrkandlové limonády potřebuju k filmovému životu a možná i k tomu, abych nad momentálním stavem společnosti nezlomil hůl (jak naivní)... Absolutně klišoidní, předvídatelný, schematický a brutálně přeslazený materiál čerpá šťávu a energii zejména z chirurgicky přesného castingu, přičemž tatínek hlavní hrdinky by si klidně mohl střihnout záporáka v Avengers 2. Režisérka Shana Feste u mě zase nadprůměrně. 6(7)/10! ()

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Akože fajn, predvídateľné, ale sympatickí herci a zaujímavý dej. Štyri hviezdičky to malo preto, lebo zvyčajne pri podobných filmoch neváham a prinajlepšom dostanú tých hviezdičiek o jednu menej. Vyzdvihujem hlavné postavy, hoci Alex Pettyfer stále nepatrí medzi mojich obľúbencov, hrať vie, to musím uznať a Gabriella Wilde ma zaujala už v Troch mušketieroch. Pre odporcov romantiky to rozhodne nebude, ale niekomu, komu romantika lahodí, sa to zaručene zapáči. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Takže v príbehu lásky na prvý pohľad máme dievča z bohatej rodiny, ako protiklad chlapca vyrastajúceho v chudobných pomeroch, klamanú a všetko znášajúcu manželku, otca, ktorého despotickú povahu ešte viac zvýraznila a poznačila smrť syna, z ktorej sa nedokáže spamätať, odvrhnutá a zlomyseľná priateľka Davida, slušný a manželkou opustený majiteľ autodielne (otec Davida) a aby nič nechýbalo len tak mimochodom sa mihne aj téma rasizmu. Tak na okraj, aby nič nechýbalo. Hrdinovia sa prevážajú v luxusných autách, vidíme, ako sa žije v autodielni, luxusnom byte, idylickej chatke pri jazere, nechýba ani náznak notoricky obohranej balkónovej scény, praskanie ohňa v krbe, skákanie do vody, prechádzky v daždi a letisko. Ak som niečo zabudol prepáčte... Jednoducho Love story na nedeľný večer. Keď ste už videli celú fimografiu Rosamunde Piltcher tak potom tento film budete milovať. Jedno klišé strieda druhé a tak dokola. Ale koniec koncov romantika je romantika. 35% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v květnu 2013 v Georgii a skončilo v červenci téhož roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama